SI
Show menu

PRODUKTI


EDINSTVENO

Vrhunsko slovensko meso polnega okusa  

Slovenskemu mesu je treba vrniti spoštovanje. Čas je, da se na krožniku s ponosom izkaže s popolno strukturo in edinstvenim okusom. Zato smo v sodelovanju s kmetijo Toplak sklenili krog kakovosti pridelave, predelave in ponudbe slovenske govedine – vse od izbire pasme, reje govedine in odgovornega zakola do zorenja mesa in priprave ter ponudbe. Gostje Dvora Jezeršek lahko tako uživate v resnično pristnem doživetju, saj vam na krožniku postrežemo vrhunsko pripravljeno, lastno zorjeno, govedino slovenskega izvora, mamljive mehkobe, odlične teksture in polnega okusa – brez dodanih aditivov in konzervansov.

VIDEO

AVTENTIČNO

Suhomesnate dobrote, izdelane po tradicionalnem postopku  

V Francijevi špajzi domujejo domači suhomesnati izdelki, ki jih z ljubeznijo do kakovosti in tradicije izdeluje oče Franci Jezeršek. Čudoviti okusi se rojevajo iz avtentičnih receptov, ki se prenašajo iz generacijo v generacijo, skupaj z znanjem in izkušnjami sušenja mesnin. V Francijevi špajzi ni skrivnih sestavin in ni bližnjic, temveč le najboljše, kar lahko ponudita narava in znanje človeka – kakovostno meso, pripravljeno, zorjeno in sušeno po klasičnem postopku, brez uporabe konzervansov in aditivov.

V dobrotah Francijeve špajze lahko vedno uživate na Dvoru Jezeršek in v Restavraciji Blejski grad.

VIDEO

BOŽANSKO

Tradicionalne slovenske potice z različnimi nadevi

Ker cenimo tradicijo, njeno zapuščino oživljamo tudi z eno najbolj priljubljenih in prepoznavnih slovenskih sladic – potico. S spoštovanjem do bogate slovenske kulinarike in njenega izročila jo po izvirnih receptih ter z uporabo lokalnih in kakovostnih sestavin skrbno mesi, vzhaja, polni, zvija in peče Sonja Jezeršek. V ustih se topijo najslajši okusi krhkega testa in slastnih nadevov – od orehov, skute in pehtrana do bolj nenavadnih sestavin.Nekaj dobrega za vsakega sladokusca.

Domače potice Sonje Jezeršek lahko naročite v prazničnem času, in sicer za veliko noč in božič.

VIDEO

OBUJENO

Klasičen šmorn na Jezerškov način

Šmorn je bila ena izmed pozabljenih jedi iz skrinje bogate slovenske kulinarične tradicije. S ponosom smo jo oživili in preproste skrivnosti sladkanja naših babic ponovno pripeljali med ljudi. Danes je Jezerškov šmorn ena najbolj priljubljenih in prepoznavnih sladic na najrazličnejših dogodkih po Sloveniji in tujini ter zaseda visoko mesto v ugledni družbi slovenskih popularnih jedi. Pripravljen je po originalnem receptu iz kakovostnih sestavih in obogaten z jabolčno čežano, prelivom iz gozdnih sadežev ali čokolade.

S priljubljenostjo in doživetjem okusa sladice smo si prislužili tudi naziv Kralj šmorna. 

VIDEO

DOBRODELNO

Eden največjih donatorjev na dražbi barikov kleti VinaKoper 

Že prav od začetka družbeno odgovornega projekta, od leta 1998, se vsako leto pridružimo dobrodelni licitaciji barikov kleti VinaKoper. Z udeležbo na dražbah smo s kupljenimi 22 sodčki postali eden največjih donatorjev Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. Poleg dobrodelne note z našim doprinosom s ponosom podpiramo slovenske vinarje in slovensko gospodarstvo, da s skupnimi močmi skrbimo za promocijo vrhunskih slovenskih vin. Na dražbi kupljeno vino v sodelovanju z enologom v sodih skrbno zorimo do vrhunske kakovosti in želenega okusa, nato ga ustekleničimo in kot slovensko odličnost ponudimo našim gostom na Dvoru Jezeršek in v Restavraciji Blejski grad.    

VIDEO