SI
Show menu

RECEPTI AKADEMIJE JEZERŠEK

ŠPARGLJI Z DIMLJENIM LOSOSOM

"Šparglji so pognali, se s sokovi poigrali..." Toplejši dnevi na naše krožnike privabijo bolj žive barve in sveže sestavine, med katere sodijo tudi šparglji, ki so redni spremljevalci pomladnih dni. 
RECEPT

VROČE ČOKOLADNO SRCE

S svojo hrustljavo skorjico in mehko sredico, ki se razlije po krožniku ob prvem grižljaju, vedno očara. Oglejte si recept in si tudi sami pričarajte čokoladno presenečenje na krožniku.
RECEPT

SIROV ŠTRUKELJ S PEHTRANOM

Štruklji so ena najbolj prepoznavnih slovenskih jedi. Pripravljamo jih iz različnih vrst testa, različnimi nadevi, pečene ali kuhane, sladke ali slane. V preteklosti so bili značilna obredna in praznična jed, najbolj znani pa so pehtranovi, skutni, orehovi, jabolčni, makovi in drugi.
RECEPT

BUDL ALI GORENJSKA PRATA

Ploščata pečena štruca ali hlebec belega kruha, nadevan z na maslu ali smetani kuhano koruzno moko. Po peki štruco narežemo na rezine.


RECEPT

FUJE

Z rezinami pršuta oviti svaljki iz kruha, namočenega v pršutovi juhi in z dodatki moke, jajc, drobnjaka in čebule. Jed imenujejo tudi "fulje" ali "punjave".


RECEPT

GOVEJI GOLAŽ PO JEZERŠKOVO

Znate skuhati pravi golaž? Če želite, da bo golaž res takšen kot mora biti, ga je treba kuhati dolgo, počasi in z užitkom. Zagotovo pa je najboljši, če ga skuhamo v kotličku nad odprtim ognjem, kot to počne Luka Jezeršek.

RECEPT