SI
Show menu

RECEPTI AKADEMIJE JEZERŠEK

Chef slovite francoske kuharske šole pravi, da je kuhinja vir navdiha za novo ustvarjenje. 

Je kuhanje tudi vaša strast? 
Četudi ni, vam svetujemo, da se zapodite za lonce in se prepustite trenutnemu navdihu. 
Prepričani smo, da boste presenečeni nad svojimi kuharskimi mojstrovinami. 
Da vam vsaj malo olajšamo delo, z veseljem delimo z vami kuharske recepte, ki jih skupaj z udeleženci ustvarjamo na kulinaričnih delavnicah Akademije Jezeršek. 
Pa tudi tiste, ki vam jih z nasmehom na obrazu postrežemo na Dvoru Jezeršek ali v Restavraciji Blejski grad.  

Pa dober tek!

Recepte lahko spremljate tudi na Instagram storijih @Dvor Jezeršek
RECEPTI

VAMPI MAME SONJE

Vampi so ena taka specifična jed, ali jih obožujete ali pa jih tudi videti ne morete. Če ste med tistimi, ki jih obožujete, morate nujno preizkusit recept naše mame Sonje.
RECEPT

PIŠČANČJI RAGU Z JESENSKO ZELENJAVO

Na skrivaj pa smo pokukali v Anino kuhinjo, da vam lahko izdamo enega izmed njenih ljubih receptov za pravo jesensko poslastico. Psssst, samo nikar ji ne povejte! ;)

RECEPT

PEHTRANOVA POTICA

Bližajo se božično novoletni prazniki in najbolj zagreti že razmišljamo o tem kaj bomo dobrega spekli. Zato smo za tiste najbolj pridne in neučakane že pokukali v knjigo receptov mame Sonje in iz nje izbrskali recept za božansko pehtranovo potico.
RECEPT

MARTINOVA POJEDINA

Nadevane piščančje prsi na dušenem rdečem zelju so popolna jesenska jed, ki lahko postrežete tudi za martinovo. 
RECEPT

ČESNOVA JUHA

Topla kremna juha se prileže ob vsakem letnem času. Če ste ljubitelji česna jo morate poizkusiti!

RECEPT

POHORSKA OMLETA

Biskvitna omleta, nadevana z brusnicami in obložena s sladko smetano, je primer izumljanja dediščine v obdobju po koncu druge svetovne vojne. 
RECEPT

MEDENA POTICA

Potice so najbolj značilna slovenska sladica. Pripravljamo jih z več kot 80 različnimi nadevi. Potica je značilna praznična sladica iz različnih vrst testa. 

RECEPT

GIN - PIJAČA POLETJA

Kralj med koktejli je zagotovo gin & tonik, ki nudi prijetno osvežitev v vročih poletnih mesecih. Preiskusite svoje barmanske veščine in si zmešajte svoj osvežilni koktejl.
RECEPT

KROFI

Krofi so sicer del pustnega časa, vendar je krof kljub temu priljubljena sladica čez celo leto. Slovenci najraje posegam po klasičnih - z marmeladnim polnilom in sladkornim posipom. 
RECEPT

ŠPARGLJI Z DIMLJENIM LOSOSOM

"Šparglji so pognali, se s sokovi poigrali..." Toplejši dnevi na naše krožnike privabijo bolj žive barve in sveže sestavine, med katere sodijo tudi šparglji, ki so redni spremljevalci pomladnih dni. 
RECEPT

VROČE ČOKOLADNO SRCE

S svojo hrustljavo skorjico in mehko sredico, ki se razlije po krožniku ob prvem grižljaju, vedno očara. Oglejte si recept in si tudi sami pričarajte čokoladno presenečenje na krožniku.
RECEPT

DVOJNO MOČNA JUHA

Nedeljsko kosilo ni pravo kosilo če na začetku ne postrežemo "taprave" goveje juhe. V tem receptu z vami delimo skrivnosti za najbolj okusno govejo juho. 

RECEPT

SIROV ŠTRUKELJ S PEHTRANOM

Štruklji so ena najbolj prepoznavnih slovenskih jedi. Pripravljamo jih iz različnih vrst testa, različnimi nadevi, pečene ali kuhane, sladke ali slane. Najbolj priljubljeni so pehtranovi, skutni, orehovi in drugi.     
RECEPT

BUDL ALI GORENJSKA PRATA

Ploščata pečena štruca ali hlebec belega kruha, nadevan z na maslu ali smetani kuhano koruzno moko. Po peki štruco narežemo na rezine.          


RECEPT

FUJE

Z rezinami pršuta oviti svaljki iz kruha, namočenega v pršutovi juhi in z dodatki moke, jajc, drobnjaka in čebule. Jed imenujejo tudi "fulje" ali "punjave".


RECEPT

GOVEJI GOLAŽ PO JEZERŠKOVO

Znate skuhati pravi golaž? Če želite, da bo golaž res takšen kot mora biti, ga je treba kuhati dolgo, počasi in z užitkom. Zagotovo pa je najboljši, če ga skuhamo v kotličku nad odprtim ognjem, kot to počne Luka Jezeršek.

RECEPT