SI
Show menu

GOSTILNA DVOR JEZERŠEK

Gostilna Dvora Jezeršek se ponaša s prestižnim nazivom Kulinarično središče "Okusiti Slovenijo", saj je gostinska ponudba v celoti usmerjena k predstavljanju slovenske kulinarike. Za ta projekt smo leta 2009 prejeli nagrado Zlati sejalec, najvišje turistično priznanje za inovacije v turizmu in prepoznavnost Slovenije v svetu. Gostilna pa je leta 2013 prejela tudi nagrado In Your Pocket za najboljšo restavracijo v okolici Ljubljane.

Več o nagradah
Delovni čas in rezervacije

Delovni čas:

  • Vsak dan in sobote: 12:00 - 22:00
  • Nedelje: 12:00 - 16:00
  • Prazniki: zaprto (razen izjemoma)
Gostilna je odprta tudi ob nedeljah! Nedeljsko kosilo je na Dvoru Jezeršek v znamenju krač!

Rezervacije:
Za rezervacijo mize nas pokličite med delovnim časom na telefonsko številko (04) 25 29 400.

Poskrbeli smo za urejen dostop za invalidne osebe, pred gostilno pa vam je na voljo veliko in osvetljeno brezplačno parkirišče.

Nedeljska kosila za prste oblizat
Glede na željo številnih gostov je zdaj kuhinja ob nedeljah odprta med dvanajsto in četrto uro popoldan.

Praznično vzdušje ob nedeljah smo želeli poudariti s kreacijo posebnega nedeljskega jedilnika. Osrednja specialiteta so slastne krače. Krače vseh vrst in velikosti. Gostje lahko pričakujejo okusne in aromatične jedi, ki nudijo občutke ugodja. Na voljo so tudi brezmesne jedi, dobrote za otroke in sladke pregrehe.

Na Dvoru Jezeršek nam je izredno pomembno lokalno partnerstvo. Hrana je lokalnega izvora in nudi pristne slovenske okuse. Zdrave in organske sestavine se uporabljajo sezonsko. Domače sokove, žganje, hišne marmelade, maslo ghee ali LePotičke pa lahko kupite tudi za domov.

Ob nedeljah vabimo na kosilo tudi obiskovalce Krvavca, ki se bodo z alpskega ozračja zagotovo vračali v dolino lačni. Da vaše najljubše jedi ne bi prehitro zmanjkalo, vam priporočamo, da svoj prihod napoveste z rezervacijo.

Za rezervacijo nas pokličite med delovnim časom na telefonsko številko (04) 25 29 400.
Nedeljski meni
Tipične slovenske jedi, pripravljene na sodoben in prefinjen način

Izbirate lahko med številnimi tipičnimi slovenskimi jedmi, pri čemer posebno pozornost namenjamo sezonskim posebnostim (npr. tedni špargljev in belušev). Lokalne in regionalne jedi pripravljamo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjamo gastronomsko dediščino Slovenije. 

Glede na predhodno obvestilo lahko pripravimo tudi jedi brez glutena oziroma druge dietne posebnosti.

V poletnih mesecih vam je na voljo tudi prijeten letni vrt v senci več sto let starih orehov. Ob posebnih priložnostih, kot so rojstni dnevi, obletnice, praznovanja, simpoziji, strokovna in poslovna srečanja, promocije itd. lahko rezervirate mizo v gostilni za največ 28 oseb. Večjim skupinam pa so namenjeni prostori v vinski kleti, restavraciji ali galeriji.

Poletni meniPoletni degustacijski meni
Kuharski mojstri
Gostilno Dvor Jezeršek vodi Luka Jezeršek. Sezonske specialitete pripravlja kreativna vodja kulinarike Ana Šušteršič. Dobrote z jedilnika mojstrsko pripravijo Blaž Švigelj, Klemen Maletič in Tomaž Bergant.

V soboto, 18. januarja, sem na Dvoru Jezeršek praznovala rojstni dan. Bilo je čudovito. Najlepša hvala celotni ekipi za prisrčno postrežbo, odlično hrano in primerno izbiro ambienta. K vam se brez dvoma še vrnemo." Angela Thaler
Spremljajte našo Facebook stran
Ponosno nosimo znak Gostilna Slovenija

Gostilna Dvora Jezeršek je leta 2011 na podlagi strogih kriterijev bila uvrščena na seznam slovenskih gostiln, ki so označene z enotnimi gostilniškimi izveski in tablami - razpoznavnim znakom nove blagovne znamke Gostilna Slovenija.

Kulinarično središče Okusiti Slovenijo - Gostilna Dvora Jezeršek razpolaga z dvema gostilniškima sobama in sprejme do 80 gostov.

Predstavlja nadaljevanje bogate in razpoznavne gostilniške dediščine Slovenije, tako z vidika prostora in opreme kot tudi (in predvsem) z vidika bogate ponudbe slovenskih jedi in pijač.

Galerija slik