SI
Show menu

RESTAVRACIJA BLEJSKI GRAD

V restavraciji Blejski grad se lokalne in regionalne jedi pripravljajo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjajo gastronomsko dediščino Gorenjske in Slovenije.

Delovni čas

Restavracija je odprta vsak dan med 11. in 22. uro. 

Rezervacije
Ob pravočasni predhodni rezervaciji kosila ali večerje je vstopnina na grad vključena v ceno menija.

T: 01 361 94 10 (pisarna: pon-pet od 9.00 do 17.00)
T: 04 620 34 44 (restavracija: pon-ned od 11.00 do 20.00)

Rezervacije med vikendom sprejemamo samo po telefonu (sob-ned od 11.00 do 22.00).
T: 04 620 34 44 (restavracija)

Rezervacij za isti dan ne sprejemamo. Predhodna rezervacija je obvezna. 

Od 18. ure dalje strežemo samo jedi iz degustacijskega menija. 

Z nakupom vstopnice za Blejski grad ne zagotavljamo prostega mesta v restavraciji, če rezervacija ni bila predhodno opravljena.
Ambient
V restavraciji je prostora za največ 96 oseb, medtem ko je na terasi na voljo 100 sedežev. Za pogostitve je na voljo tudi Viteška dvorana, ki sprejme do 70 gostov.
Kulinarika

Želimo si, da se Blejski grad uveljavi kot ena najpomembnejših kulinaričnih točk v Sloveniji, ki ponuja sodobno interpretirane tradicionalne jedi in pijače ter prijazno in prisrčno postrežbo.

Kreativno moštvo sestavljajo visoko usposobljeni strokovnjaki s področja kulinarike in gostinstva. Vodstvo kuhinje in razvoja je v rokah Luke Jezerška. Kreativna vodja kulinarike je Ana Šušteršič. Jedilnike Jezeršek gostinstva bogatita že od svojih študijskih let.

Jesenski meniJesenski degustacijski meni z vinskim izborom
Silvestrska gala večerja v restavraciji z najlepšim razgledom
S svetlobno hitrostjo se bliža novo leto. Že veste, kje ga boste preživeli? 

Naj vam prišepnemo na uho. Najdaljšo noč lahko v dvoje ali pa v družbi svojih prijateljev preživite v prijetnem ambientu grajskih zidov. 

V Restavraciji Blejski grad vas bomo na silvestrovo razvajali s pravo gurmansko pojedino, ob dih jemajočem razgledu s terase pa boste lahko s svojimi najdražjimi občudovali bližnje ognjemete in s kozarcem penine ob polnoči nazdravili novemu letu.

Oglejte si silvestrski gala meni, rezervirajte svojo mizo in se prepustite pravemu grajskemu razvajanju!

Silvestrska večerja bo trajala med 19.00 in 1.30. Cena 7-hodnega menija znaša 100 EUR na osebo. 
Za rezervacije pišite na bled@jezersek.si ali pokličite 01 361 94 10.

Cena vključuje vstopnino na Blejski grad, pijačo dobrodošlice in penino ob polnoči. 
Silvestrski gala meni
Grajska kavarna
Ob prihodu na Blejski grad vas na spodnjem grajskem dvorišču pozdravi Grajska kavarna, kjer lahko poskusite slovenska vrhunska vina in craft piva, se posladkate z Blejsko kremšnito ali pa preprosto uživate ob omamni dišeči kavi in najlepšem razgledu daleč naokoli.

Grajska kavarna je od marca do oktobra odprta vsak dan med 8. in 20. uro.
Več
Grajski čebelnjak
V prelepem ambientu Blejskega gradu se poleg restavracije in kavarne nahaja tudi butična trgovina s konceptom Grajski Čebelnjak, kjer obiskovalcem vse dni v tednu ponujamo medene izdelke in spominke iz Slovenije

V poletnem času je Grajski čebelnjak odprt vsak dan med 8. in 20. uro, pozimi pa med 9. in 18. uro.
Več
Upravljanje gostinskih storitev na Blejskem gradu

V januarju 2015 je Jezeršek gostinstvo d.o.o prevzelo upravljanje gostinskih storitev na Blejskem gradu. Po manjši prenovi je restavracija spet ODPRTA od 7. marca 2015.

Želja podjetja Jezeršek gostinstvo je, da se Blejski grad uveljavi kot ena najpomembnejših kulinaričnih točk v Sloveniji, ki ponuja sodobno interpretirane tradicionalne jedi in pijače ter prijazno in prisrčno postrežbo. Z zagotavljanjem brezpogojne kvalitete in z lokalnim povezovanjem lahko ustvarimo doživetja primerna za protokolarne goste, za zahtevne obiskovalce restavracije, za turistične skupine in posameznike.

Galerija slik
Obiščite spletno stran Blejski grad