SI
Show menu

Izza pulta: Alma Rekić, fatalna ženska s kuhalnico

Izza pulta: Alma Rekić, fatalna ženska s kuhalnico

Dvor Jezeršek, 10. 5. 2017
Alma Rekić se je Akademiji Jezeršek pridružila šele pred kratkim. Kar pa ne pomeni, da jo moramo posebej predstavljati, saj jo vsi prav dobro poznamo s televizijskih ekranov. Alma je namreč edina predstavnica nežnejšega spola sodniškega tria v kuharskem tekmovanju MasterChef Slovenija. Skupaj s kolegoma Luko in Karimom že tretje leto zapored odloča o tem, kdo bo odšel varen na balkon. 

Pred vstopom v televizijske vode je potovala po svetu in ocenjevala svetovno kulinariko. Poleg številnih kuharskih dosežkov se lahko pohvali še z laskavim nazivom Femme Fatale, ki ga je prejela lansko leto. 

Kuhanje je njena strast, zato ni dvoma, da obožuje vse, kar je povezano s hrano. To je tudi eden izmed razlogov, da se je kot vodja pridružila Akademiji Jezeršek, kjer vodi sladki kulinarični delavnici Torte in Sladice »za zahtevne«.

Z Almo smo se pogovarjali o njeni kulinarični poti. O sladicah in drznosti. 

Kako se je začela vaša kulinarična pot? Ali so bili začetki v slaščičarstvu težki?
»Bila je težka pot, še posebej v slaščičarstvu, ker prej nisem bila slaščičarka in sem bila v te vode porinjena bolj po naključju. Morala sem se na vrat na nos naučiti, da sem preživela dneve.«

Kaj vas najbolj motivira oz. vam daje zagon pri ustvarjanju novih kreacij?
»Pri ustvarjanju novih kreacij me najbolj motivirajo cilji, ki si jih zastavim.«

Na katere dosežke v kulinaričnem svetu ste najbolj ponosni?
»V kulinaričnem svetu sem si priborila številne dosežke, najbolj pa sem ponosna na medalje iz svetovnih tekmovanj, olimpijade in trak kakovosti.«

Ali site ljubiteljica sladkega tudi v prostem času?
»Načeloma ne jem veliko sladic. Redko kdaj posežem po sladkem. Sem bolj mesni tip človeka.«

Kdo ima po vašem mnenju boljši občutek za kreiranje sladic - moški ali ženske?
»Oboji imajo lahko to kreativno žilico. Res je, da so ženske tiste, ki imajo več občutka za fine stvari, a je veliko moških v svetu, ki so mojstri v tem poslu.« 

Katera sladica vam predstavlja največ težav?
»Pri vsaki sladici, moraš biti pazljiv od trenutka, ko se je lotiš. Težka je recimo izdelava skulptur.«

S katero sladico najraje razvajate svojo družino?
»Z raznimi musi v različnih kombinacijah z dobrimi komponentami.«

Vaš najljubši kuhinjski pripomoček?
»Nož.«

Kakšno predznanje je priporočljivo, da imajo udeleženci pred kulinarično delavnico na Akademiji Jezeršek? 
»Priporočam osnovno znanje in vsaj malo ljubiteljskega kuhanja, predvsem pa željo po znanju.«

Kaj bi želeli sporočiti vsem tistim, ki se želijo udeležiti tvoje delavnice, pa nimajo poguma?
»Čim več kreative, drznosti in seveda želje po usvajanju novih tehnik. Vsem tistim, ki bi radi prišli, a ne zberejo poguma, priporočam, naj to odmislijo in se opogumijo, ker bodo na delavnicah v sproščenem in prijetnem vzdušju doživeli veliko novega.«

Na Almine sladke delavnice se lahko prijavite tukaj:

Sladice "za zahtevne" z Almo