SI
Show menu

Tradicionalne velikonočne jedi

Tradicionalne velikonočne jedi

Sora pri Medvodah, 28. 3. 2018

Bližajo se velikonočni prazniki, ko bodo naše domove s svojim obiskom in prešerno voljo napolnili sorodniki in prijatelji, mize pa se bodo šibile pod težo velikonočnih dobrot, med katerimi ne bodo manjkali pisani pirhi, velikonočna šunka, hren in potica. Lahko pa na velikonočni jedilnik dodate tudi kakšno bolj tradicionalno jed, na katero smo v današnjih dneh že nekoliko pozabili.

Z vami tokrat delimo recept za tradicionalno velikonočno jed – budl ali gorenjsko prato v topli hrenovi omaki, ki bo prijetno popestrila vašo velikonočno pojedino. 

Če bi se za veliko noč kljub vsemu raje držali že ustaljene družinske tradicije, pa »budl« lahko pripravite iz velikonočnih ostankov in se s tem izognete zavrženi hrani.

BUDL ALI PRATA V TOPLI HRENOVI OMAKIFUJE