SI
Show menu

PROJEKTI

V krogu Jezeršek 360° se s spoštovanjem so tradicije in slovenske kulinarike prepletajo številni družbeno odgovorni projekti, ki jih ustvarjamo sami in v sodelovanju z različnimi partnerji.

DRUŽINSKA USTAVA

Z odgovornostjo do podjetja in generacij  

Družina Jezeršek je med prvimi slovenskimi družinskimi podjetji, ki so se odločila za zapis družinskih "pravil igre" v družinsko ustavo. Strateški dokument skrbno ureja odnose med podjetjem in družino Jezeršek ter pomeni iskren dogovor družinskih članov o načinih upravljanja medsebojnih odnosov in podjetja. Podpisana družinska ustava tako pripomore k visoki konkurenčni prednosti podjetja, z jasno vizijo poslovanja postavlja temelje za razvoj v prihodnosti ter je izraz odgovornosti do preteklih in prihodnjih generacij družine.

TEDEN NEZAVRŽENE HRANE

Z odgovornostjo do zmanjšanja količine zavržene hrane

Zavedanje o prevelikih količinah zavržene hrane in potreba po odgovornejšem odnosu do nje sta našega kuharskega mojstra Luka Jezerška spodbudili k organizaciji Tedna nezavržene hrane. Številne aktivnosti, ki so potekale po Sloveniji, so s pomočjo medijev dosegle preko 1,5 milijona prebivalcev, nad 100.000 ljudi pa je aktivno sodelovalo pri družbeno odgovornem projektu, med njimi številni slovenski chefi, blogerji in znani Slovenci. Luka je z iniciativo navdušil tudi kuharskega mojstra Massima Botturo, dolgoletnega podpornika projekta Food for Soul in lastnika najboljše restavracije na svetu leta 2016, ki je projekt podprl s svojo navzočnostjo in se pridružil pobudi bolj odgovorne prihodnosti.

RAZPIS Z JEZERŠKI V SLOVENSKO HIŠO 2018

Z odgovornostjo do gostinskega poklica

Podjetje Jezeršek gostinstvo je kot ponosen partner Slovenske hiše 2018 skrbelo za vrhunsko slovensko kulinariko na raznovrstnih dogodkih in ob sprejemih slovenskih dobitnikov olimpijskih kolajn. S seboj smo na zimske olimpijske igre v Pjongčang poleg ekipe profesionalnih kuharjev in natakarjev vzeli tudi mladega perspektivnega študenta gostinstva, Gregorja Potočnika, ki smo ga v sodelovanju z OKS izbrali na razpisu, v katerem so sodelovali številni mladi perspektivni gostinci. S tem smo želeli mladim, ki se odločajo za delo v gostinstvu in turizmu, omogočiti nepozabno življenjsko izkušnjo in pokazati, da je zahteven poklic gostinca tudi lep, ter tako pripomogli k reševanju problematike na področju zaposlovanja v gostinstvu.

SODELOVANJE Z ZAVODOM POD STREHCO

Z odgovornostjo do socialno ogroženih ljudi

Chef Luka Jezeršek je velik prijatelj Zavoda pod strehco, ki pomaga socialno ogroženim do polnovrednega toplega obroka. Že med Tednom nezavržene hrane je nesebično priskočil na pomoč in prevzel odgovornost kuhanja v času, ko je vodja kuhinje odšel na zasluženi dopust. Luka je hitro ugotovil, da gostilnica nujno potrebuje primerno in novo hladilnico, zato je priskočil na pomoč in idejo donacije hladilnice uresničil s partnerji in prijatelji – Damjanom Menardom iz podjetja Menard RA in Primožem Černigojem iz podjetja PROprima. Vse stroške postavitve nove hladilnice so prevzeli na svoja ramena in Zavodu omogočili boljše pogoje za dobro delo še naprej. 

DOBRODELNA INICIATIVA VINAKOPER

Z odgovornostjo do najmlajših bolnikov

Tradicionalna dobrodelna licitacija barikov v Hiši refoška, pod okriljem kleti VinaKoper, vsako leto dobrodelni zaslužek preda Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola, in sicer z namenom nakupa nujne opreme. V podjetju Jezeršek gostinstvo pri dobrodelni dražbi sodelujemo od samega začetka in smo pri projektu eden največjih donatorjev Pediatričnega oddelka izolske bolnišnice. Rezultat dobrodelne licitacije je Vino 360°, ki pod blagovno znamko Jezeršek 360° z družbeno odgovorno iniciativo pomaga bolnim otrokom in njihovim družinam. 

IZBRANE DELAVNICE V SKLOPU AKADEMIJE JEZERŠEK

Z odgovornostjo do ohranjanja tradicionalnih receptov in kulinarične identitete Slovenije

Akademija Jezeršek je projekt, ki je v glavah družinskih članov zorel zelo dolgo časa. Željo po poučevanju in prenašanju znanja imamo Jezerški tako rekoč v krvi. S tem namenom smo tudi ustanovili Akademijo Jezeršek, da bi ohranili tradicionalne recepte naše kulinarične dediščine in s tem ohranjali identiteto Slovenije. Izbrane delavnice Akademije v sklopu blagovne znamke 360° so plod vrhunskega znanja, dolgoletnih izkušenj in želje po prenosu znanja iz roda v rod. Ljubitelji kuhanja lahko tako svoja kuharska obzorja širijo z delavnicami kot so: Peka kruha, praznične potice in pogače, Enolončnice in jedi na žlico, Zelišča, različne delavnice na temo mesa ipd.

REZ VINSKE TRTE NA DVORU

Z odgovornostjo do vinske dediščine

Leta 2008 je Dvor Jezeršek postal bogatejši za potomko najstarejše vinske trte na svetu, ki šteje več kot 450 let in uspeva na mariborskem Lentu. Vsako leto v znak ohranjanja vinogradne dediščine in običajev vinske tradicije v družbi hišnih prijateljev izvedemo slavnostni rez pod budnim očesom kar dveh vrhunskih slovenskih vinarjev, hišnega viničarja Danila Steyerja in mentorja Stojana Ščurka. Vse skrbno zabeležimo v poseben zapisnik, ki se hrani na Dvoru. Rez trte vsako leto spremlja tudi boter, kar ima še dodaten simboličen pomen. Svojo hvaležnost trta izkaže jeseni, ko iz grozdja pridelamo izbrano vino, namenjeno posebnim priložnostim.