Chef slovite francoske kuharske šole pravi, da je kuhinja vir navdiha za novo ustvarjenje.
Je kuhanje tudi vaša strast?
Četudi ni, vam svetujemo, da se zapodite za lonce in se prepustite trenutnemu navdihu.
Prepričani smo, da boste presenečeni nad svojimi kuharskimi mojstrovinami.
Da vam vsaj malo olajšamo delo, z veseljem delimo z vami kuharske recepte, ki jih skupaj z udeleženci ustvarjamo na kulinaričnih delavnicah Akademije Jezeršek.
Pa dober tek!
SROMAK
Iz starega kruha so v Vodnikovih časih naredili dobro meščansko jed imenovano Sromak.
RECEPT
ZEROHERO SENDVIČ
Zerohero snedvič je junak ponedeljka, ko izkoristimo preostanek nedeljske južne.
RECEPT
SLADKAJZRCA
Pohane šnite za marsikoga še danes veljajo za nostalgičen spomin na »boljše čase«.
RECEPT
SPODBUDNICE
Doma narejene energijske kroglice so pripravljene kot bi mignil in so pri roki, ko nam »pade cukr«.
RECEPT
BOROVNIČEVI KROFKI Z BELO ČOKOLADO
Zakaj ne bi letos za pusta pripravili lično dekorirane krofke, ki jih ni potrebno cvreti v olju?
Pripravite rahle borovničeve krofke oblite z belo čokolado in jih okrasite po lastnem navdihu.
Maškarce bodo zagotovo navdušene.
RECEPT
ČOKOLADNI KROFKI
Ste za slastne čokoladne krofke, ki jih ni potrebno cvreti v olju?Pripravite okusne čokoladne krofke oblite s čokolado in jih okrasite po lastnem navdihu.Postrežete jih lahko za pusta, valentinovo ali katero drugo priložnost.
RECEPT
QUICHE S SADEŽI JESENI
Karamelni okus pečene jesenske buče v družbi sladko grenkega brstičnega ohrovta in brokolija, na klasičnem krhkem testu, prikliče nasmeh na obraz in toploto v srce v vsakem trenutku dneva.
RECEPT
MARTINOVA POJEDINA
Se boste letos sami lotili priprave martinove pojedine? Za vas smo pripravili recept za martinovo pojedino. Zavihajte rokave in ne spreglejte nasvetov, ki jih z vami deli Luka Jezeršek.
RECEPT
NADEVANA PIŠČANČJA PRSA
Tudi vam velikokrat ostane kakšna žemljica? Ni potrebe, da jo zavržemo, saj jo lahko uporabimo za odličen nadev za polnjenje piščančjih prsi. Z vami delimo nasvet za hitro pripravljeno kosilo.
RECEPT
BROWNIE
Brownie - odličen čokoladni biskvit, ki navdušuje vse čokoholike. Sodite mednje tudi vi? Pobrskajte med policami, zagotovo boste našli sestavine za pripravo te slastne sladice.
RECEPT
OCVIRKOVA POTICA
Sonja Jezeršek: »Ko delam ocvirkovko se vedno spomnim na ljudi - osebe, ki so mi dale kak nasvet. Ocvirkovko delam za »biznis« in tudi za prijatelje.«
RECEPT
KRANJSKA KLOBASA IN JESENSKA BUČA
Jesenski recept naše kulinarične dive Ane Šušteršič bo pogrel vaše želodčke in ogrel vaša srca. Pa dober tek!
RECEPT
BELI HLEBEC Z DROŽMI
Če ste tudi vi podlegli drožomaniji in imate doma svojega ljubljenčka ali pa o tem razmišljate, potem je današnji recept pravšnji za vas. Čas je za ustvarjalnost!
RECEPT
LOSOS NA CEDRI
Ste za nekaj povesem novega, malo bolj drznega? Tokrat z vami delimo okusen ribji recept za poletni piknik malo drugače in enega najljubših receptov kuharskega mojstra Luka Jezerška za pripravo pečenega lososa na žaru.
RECEPT
ZDRAVE SLADOLEDNE LUČKE
Tokratni osvežilni poletni recept je prispevala
Tereza Poljanič. Pripravite si okusne sladoledne lučke in v njih uživajte brez slabe vesti, saj vsebujejo samo zdrave, in sezonske sestavine.
RECEPT
VROČI GIN
Z vami delimo hit veselega decembra, recept za vroči gin s katerim boste lahko veselo nazdravljali in se greli še celo zimo.
RECEPT
JEZERŠKOV ŠMORN
Če ste tudi vi ljubitelji Jezerškovega šmorna potem, se boste zagotovo razveselili tega recepta.
RECEPT
OREHOVA POTICA
Ob bližajočih božično novoletnih praznikih z vami delimo recept za slavno orehovo potico Sonje Jezeršek
RECEPT
VAMPI MAME SONJE
Vampi so ena taka specifična jed, ali jih obožujete ali pa jih tudi videti ne morete. Če ste med tistimi, ki jih obožujete, morate nujno preizkusit recept naše mame Sonje.
RECEPT
PIŠČANČJI RAGU Z JESENSKO ZELENJAVO
Na skrivaj
pa smo pokukali v Anino kuhinjo, da vam lahko izdamo enega izmed njenih ljubih receptov za pravo
jesensko poslastico. Psssst, samo nikar ji ne povejte! ;)
RECEPT
PEHTRANOVA POTICA
Bližajo se božično novoletni prazniki in najbolj zagreti že razmišljamo o tem kaj bomo dobrega spekli. Zato smo za tiste najbolj pridne in neučakane že pokukali v knjigo receptov mame Sonje in iz nje izbrskali recept za božansko pehtranovo potico.
RECEPT
MARTINOVA POJEDINA
Nadevane piščančje prsi na dušenem rdečem zelju so popolna jesenska jed, ki lahko postrežete tudi za martinovo.
RECEPT
ČESNOVA JUHA
Topla kremna juha se prileže ob vsakem letnem času. Če ste ljubitelji česna jo morate poizkusiti!
RECEPT
POHORSKA OMLETA
Biskvitna omleta, nadevana z brusnicami in obložena s sladko smetano, je primer izumljanja dediščine v obdobju po koncu druge svetovne vojne.
RECEPT
MEDENA POTICA
Potice so najbolj značilna slovenska sladica. Pripravljamo jih z več kot
80 različnimi nadevi. Potica je značilna praznična sladica iz različnih vrst
testa.
RECEPT
GIN - PIJAČA POLETJA
Kralj med koktejli je zagotovo gin & tonik, ki nudi prijetno osvežitev v vročih poletnih mesecih. Preiskusite svoje barmanske veščine in si zmešajte svoj osvežilni koktejl.
RECEPT
KROFI
Krofi so sicer del pustnega časa, vendar je krof kljub temu priljubljena sladica čez celo leto. Slovenci najraje posegam po klasičnih - z marmeladnim polnilom in sladkornim posipom.
RECEPT
ŠPARGLJI Z DIMLJENIM LOSOSOM
"Šparglji so pognali, se s sokovi poigrali..." Toplejši dnevi na naše krožnike privabijo bolj žive barve in sveže sestavine, med katere sodijo tudi šparglji, ki so redni spremljevalci pomladnih dni.
RECEPT
VROČE ČOKOLADNO SRCE
S svojo hrustljavo skorjico in mehko sredico, ki se razlije po krožniku ob prvem grižljaju, vedno očara. Oglejte si recept in si tudi sami pričarajte čokoladno presenečenje na krožniku.
RECEPT
DVOJNO MOČNA JUHA
Nedeljsko kosilo ni pravo kosilo če na začetku ne postrežemo "taprave" goveje juhe. V tem receptu z vami delimo skrivnosti za najbolj okusno govejo juho.
RECEPT
SIROV ŠTRUKELJ S PEHTRANOM
Štruklji so ena najbolj prepoznavnih slovenskih jedi. Pripravljamo jih iz različnih vrst testa, različnimi nadevi, pečene ali kuhane, sladke ali slane. Najbolj priljubljeni so pehtranovi, skutni, orehovi in drugi.
RECEPT
BUDL ALI GORENJSKA PRATA
Ploščata pečena štruca ali hlebec belega kruha, nadevan z na maslu ali smetani kuhano koruzno moko. Po peki štruco narežemo na rezine.
RECEPT
FUJE
Z rezinami pršuta oviti svaljki iz kruha, namočenega v pršutovi juhi in z dodatki moke, jajc, drobnjaka in čebule. Jed imenujejo tudi "fulje" ali "punjave".
RECEPT
GOVEJI GOLAŽ PO JEZERŠKOVO
Znate skuhati pravi golaž? Če želite, da bo golaž res takšen kot mora biti, ga je treba kuhati dolgo, počasi in z užitkom. Zagotovo pa je najboljši, če ga skuhamo v kotličku nad odprtim ognjem, kot to počne Luka Jezeršek.
RECEPT