SLADKOVODNE RIBE - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

SLADKOVODNE RIBE

 Dobrodošli na virtualni kulinarični delavnici: 

»SLADKOVODNE RIBE Z LUKO JEZERŠKOM«, ki bo potekala v okviru projekta »Ocenjevanje ribjih izdelkov«, v torek, 8. decembra 2020, od 17.00 do 18.30, na platformi Zoom.

PRIPRAVA NA DELAVNICO:

- Pripravite delovno površino.

- Pripravite pakete s sestavinami, ki ste jih prejeli.

- Pripravite recepte, ki ste jih dobili v paketu ali si jih prenesete TUKAJ 

- Pripravite sestavine in inventar iz domače kuhnje. Seznam za posamezno jed najdete v knjižici z recepti.

- Nekaj minut pred 17. uro se prijavite v ZOOM platformo s pomočjo povezave: 
https://zoom.us/j/96009070954?pwd=VzdBZDR3cmFHNXFpbTNoWm5Gck4xUT0 

In vpišite naslednje podatke za priključitev v delavnico:
Meeting ID: 960 0907 0954
Passcode: 869378

Če aplikacije ZOOM še nimate, si jo lahko naložite TUKAJ. Če povezava ne deluje, jo skopirajte v brskalnik. V primeru morebitnih težav z dostopom se obrnite na Jaka Blažona, 031 644 486, jaka@noirfood.com.  

POTEK VIRTUALNE KULINARIČNE DELAVNICE

- Na začetku virtualne kulinarične delavnice vas bosta najprej pozdravila Rok Šimenc, direktor BSC, d.o.o., Kranj in Mitja Kadoič, direktor KGZS – Zavod Kranj.

- Sledi kulinarična delavnica »Sladkovodne ribe z Luko Jezerškom« in ogled video receptov v treh delih:
POZDRAVČEK: Namaz dimljene postrvi s smetanovim sirčkom in suhimi paradižniki. Čas priprave: 5 minut
TOPLA PREDJED: File postrvi v pergamentu, koromač, kapre in pecan orehi. Čas priprave: 25 minut
GLAVNA JED: Pečen file postrvi na ajdovi kaši z jesensko zelenjavo. Čas priprave: 25 minut

- V vmesnem času boste lahko v spletni klepetalnici klepetali z Luko Jezerškom, ki vam bo na voljo za vsa vaša vprašanja.

- Pred zaključkom delavnice s pomočjo aplikacije ZOOM pošljite fotografije krožnikov jedi, ki ste jih pripravili ter fotografije delite še z drugimi na Facebooku ali Instagramu z uporabo: @dvorjezersek @lukajezersek #jezersek #akademijajezersek #sladkovodneribe

- Sledi pregled pripravljenih krožnikov s komentarji Luka Jezerška in zaključni pozdrav.



PRIPRAVLJALI BOMO NASLEDNJE JEDI

POZDRAVČEK

Namaz dimljene postrvi s smetanovim sirčkom in suhimi paradižniki

Čas priprave: 5 minut

Inventar in sestavine, ki jih boste potrebovali iz vaše kuhinje:
Sveža zelišča

2 žlici
desko ali krožnik za serviranje

VIDEO

TOPLA PREDJED

File postrvi v pergamentu, koromač, kapre in pecan orehi

Čas priprave: 25 minut

Inventar in sestavine, ki jih boste potrebovali iz vaše kuhinje:
Olivno olje
Limonin sok ali bel balzamični kis
Sol in poper
Sveža zelišča

Pečico
Pekač
Ožemalnik za limono (ni nujno)
Desko za rezanje
Oster nož
Krožnik za serviranje
VIDEO

GLAVNA JED

Pečen file postrvi na ajdovi kaši z jesensko zelenjavo

Čas priprave: 25 minut

Inventar in sestavine, ki jih boste potrebovali iz vaše kuhinje:
1 strok česna
50 g olja
Sol in poper
Na drobno narezan drobnjak ali katero drugo zelišče

Ponev
Globjo ponev
Manjšo kozico
Kuhalnico
Strgalnik/ribežen
Krožnik za serviranje
VIDEO

 
 Gremo kuhat!

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovoren LAS Gorenjska košarica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Organizator virtualne kulinarične delavnice je organizator BSC, d.o.o., Kranj, LAS Gorenjska košarica