Dobrodošli na virtualni kulinarični delavnici:
»SLADKOVODNE RIBE Z LUKO JEZERŠKOM«, ki bo potekala v okviru projekta »Ocenjevanje ribjih izdelkov«, v torek, 8. decembra 2020, od 17.00 do 18.30, na platformi Zoom.
PRIPRAVA NA DELAVNICO:
- Pripravite delovno površino.
- Pripravite pakete s sestavinami, ki ste jih prejeli.
- Pripravite recepte, ki ste jih dobili v paketu ali si jih prenesete
TUKAJ
- Pripravite sestavine in inventar iz domače kuhnje. Seznam za posamezno jed najdete v
knjižici z recepti.
- Nekaj minut pred 17. uro se prijavite v ZOOM platformo s pomočjo povezave:
https://zoom.us/j/96009070954?pwd=VzdBZDR3cmFHNXFpbTNoWm5Gck4xUT0
In vpišite naslednje podatke za priključitev v delavnico:
Meeting ID:
960 0907 0954Passcode:
869378Če aplikacije ZOOM še nimate, si jo lahko naložite TUKAJ. Če povezava ne deluje, jo skopirajte v brskalnik. V primeru morebitnih težav z dostopom se obrnite na Jaka Blažona, 031 644 486, jaka@noirfood.com.
POTEK VIRTUALNE KULINARIČNE DELAVNICE
- Na začetku virtualne kulinarične delavnice vas bosta najprej pozdravila
Rok Šimenc, direktor BSC, d.o.o., Kranj in
Mitja Kadoič, direktor KGZS – Zavod Kranj.
- Sledi kulinarična delavnica
»Sladkovodne ribe z Luko Jezerškom« in ogled video receptov v treh delih:
POZDRAVČEK: Namaz dimljene postrvi s smetanovim sirčkom in suhimi paradižniki. Čas priprave: 5 minut
TOPLA PREDJED: File postrvi v pergamentu, koromač, kapre in pecan orehi. Čas priprave: 25 minut
GLAVNA JED: Pečen file postrvi na ajdovi kaši z jesensko zelenjavo. Čas priprave: 25 minut
- V vmesnem času boste lahko v spletni klepetalnici klepetali z Luko Jezerškom, ki vam bo na voljo za vsa vaša vprašanja.
- Pred zaključkom delavnice s pomočjo aplikacije ZOOM pošljite fotografije krožnikov jedi, ki ste jih pripravili ter fotografije delite še z drugimi na Facebooku ali Instagramu z uporabo: @dvorjezersek @lukajezersek #jezersek #akademijajezersek #sladkovodneribe
- Sledi pregled pripravljenih krožnikov s komentarji Luka Jezerška in zaključni pozdrav.
PRIPRAVLJALI BOMO NASLEDNJE JEDI
POZDRAVČEK
Namaz dimljene postrvi s smetanovim sirčkom in suhimi paradižniki
Čas priprave: 5 minut
Inventar in sestavine, ki jih boste potrebovali iz vaše kuhinje:
Sveža zelišča
2 žlici
desko ali krožnik za serviranje
VIDEO
TOPLA PREDJED
File postrvi v pergamentu, koromač, kapre in pecan orehi
Čas priprave: 25 minut
Inventar in sestavine, ki jih boste potrebovali iz vaše kuhinje:
Olivno olje
Limonin sok ali bel balzamični kis
Sol in poper
Sveža zelišča
Pečico
Pekač
Ožemalnik za limono (ni nujno)
Desko za rezanje
Oster nož
Krožnik za serviranje
VIDEO
GLAVNA JED
Pečen file postrvi na ajdovi kaši z jesensko zelenjavo
Čas priprave: 25 minut
Inventar in sestavine, ki jih boste potrebovali iz vaše kuhinje:
1 strok česna
50 g olja
Sol in poper
Na drobno narezan drobnjak ali katero drugo zelišče
Ponev
Globjo ponev
Manjšo kozico
Kuhalnico
Strgalnik/ribežen
Krožnik za serviranje
VIDEO
Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovoren LAS Gorenjska
košarica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji
2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Organizator virtualne kulinarične delavnice je organizator BSC, d.o.o., Kranj, LAS Gorenjska košarica