NAČINI POGOSTITEV - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NAČINI POGOSTITEV

Način catering pogostitve igra zelo pomembno vlogo pri vsakem tipu dogodka. Lahko bi rekli, da sta hrana in pijača zagotovo »najpomembnejši postranski stvari« na prireditvah, zato je pomembno, da temu segmentu namenimo dovolj pozornosti.

Pri načinu pogostitve je pomembno, da se zavedamo prostorskih in vsebinskih omejitev ter koncept prilagodimu ciljnemu gostu. Od tistih standardnih pa vse do domiselnih in zabavnih pogostitev, ki so lahko tudi tematsko prilagojene ter na prireditvi lahko odigrajo kar vlogo animacije.

Izbirate lahko med naslednjimi načini pogostitev:

Okusiti Slovenijo

OKUSITI SLOVENIJO je slogan gastronomske in kulinarične razpoznavnosti Republike Slovenije in blagovna znamka našega podjetja, podjetja Jezeršek gostinstvo. Namen je promovirati in razvijati sodobno slovensko kulinariko.

Lahko se pohvalimo, da smo aktivno sodelovali pri razvoju strategije gastronomije Slovenije in tako pridobili pravico do uporabe blagovne znamke Okusiti Slovenijo.

Pogostitve na temo Okusiti Slovenijo v ospredje postavijo bogato kulinarično dediščino Slovenije, ki pa ni predstavljena na tradicionalen način, temveč sledi sodobnim trendom v kuhinji. Koncept Okusiti Slovenijo ne izpostavlja zgolj običajnih slovenskih jedi, ampak obuja pozabljene recepte, ki smo jih ponovno obudili k življenju.

V kolikor bi si zaželeli Okusiti Slovenijo vabljeni tudi na Dvor Jezeršek, ki je dobilo prestižen naziv Kulinarično središče »Okusiti Slovenijo«, gostinska ponudba je v celoti usmerjena k predstavljanju slovenske kulinarike.

Okusiti svet

Okusiti svet je naša blagovna znamka, ki sledi globalnim kulinaričnim trendom - na sodoben in trendovski način predstavi kulinariko sveta.

Namenjena je vsem, ki iščejo inovativno in prefinjeno ter želijo svoje goste navdušiti, saj Okusiti svet ne združuje zgolj okusov mednarodne kuhinje, ampak jih skupaj s konceptom O predstavi in postreže na sodoben in inovativen način.

Koncept O

Koncept O je nov način stoječe catering pogostitve, ki smo ga tržišču prvič predstavili ob predstavitvi blagovne znamke Okusiti Svet.

Zakaj koncept O? Ker je Okroglo, Okusno, Očarljivo, Odbito in Preprosto Odlično.

Zamisel je v svojem bistvu popolnoma enostavna: tako kot svet združuje različne ljudi, kulture in jezike, tako mi združujemo različne okuse. In če je že svet okrogel, zakaj ne bi še mi okusov združili v nečem okroglem. Celotna pogostitev Koncept O je Okrogla, Okusna, Očarljiva in nekoliko Odbita! Koncept O je zaživel in za piko na O, oprostite I, ste ga sprejeli Odlično!
Zajtrk

Ameriški pisatelj Robert A. Heinlein je nekoč zapisal, da niti ob koncu sveta ne smemo pozabiti na dober zajtrk. Resnici na ljubo pa je žal zajtrk edini izmed treh tradicionalnih obrokov, ki ga večina ponavadi kar preskoči.

Mi smo zajtrk zopet postavili na prvo mesto med obroki. Za vas smo pripravili pester nabor različnih zajtrkov, tako da boste lahko končno združili prijetno ali poslovno s koristnim in začeli dan tako "kot se šika":

  • delovni zajtrk
  • poslovni zajtrk
  • angleški zajtrk
  • samopostrežni zajtrk
Pogostitev med odmorom (coffee break)

Ni namenjen le kavi, temveč počitku in prigrizku med intelektualnim delom, zato ni čudno, da je postal pomemben sestavni del najrazličnejših konferenc, srečanj, predavanj in izobraževanj.

Postrežemo vam s kavo, čajem, sokovi, sadnimi napitki, vodo, sladkimi in slanimi prigrizki, svežim sadjem, presno zelenjavo ...

Cocktail party ali finger food

Primeren je za stoječe sprejeme. Jedi v velikosti grižljaja gostom omogočajo, da se svobodno gibljejo po prostoru in družijo z ostalimi obiskovalci.

Jedi za finger food pogostitev so pripravljene premišljeno, skrivnost je v detajlih. Ti poskrbijo, da je tudi jed, ki je velika le za grižljaj, zanimiva in okusna že na prvi pogled. Jedi so večinoma skrbno spete z nabodalci - gost si tako ne umaže rok ter obleke. 

Seveda pa izbor prigrizkov prilagodimo vašim željam, priložnosti in prostoru.

Zelo blizu načinu finger food pogostitve pa je tudi naš  Okroglo, Okusno, Očarljivo, Odbito in Preprosto Odlično inovativni koncept, Koncept O, kjer so jedi pripravljene na vizualno zelo zanimiv način.

Hladni bife

Zelo priljubljen način pogostitve, ki je primeren prav za vsako priložnost. Primeren je tako za stoječe kot tudi sedeče sprejeme, za poljubno število oseb. Tovrsten način pogostitve je priljubljen tudi za pogostitve na domu - bodisi za praznovanje rojstnega dne, krsta, birme, obletnice itd.

Seveda pa tu ne gre pozabiti, da vas za tovrstna praznovanja in osebne slovesnosti z veseljem pričakujemo tudi v Gostilni Dvora Jezeršek.

Hladni bife je fuzija številnih okusov. Od pršuta, ki dozori na kraški burji, suhomesnatih izdelkov najboljših slovenskih mesarjev, kranjske klobase v prefinjeni preobleki, piranskega brancina … skratka vsega, kar nam ponuja narava.

V sodelovanju z vami vse te prefinjene gurmanske mojstrovine naprej premišljeno izberemo, pri tem pa upoštevamo letni čas, tip dogodka, strukturo in število gostov.

Fuzija raznovrstnih okusov se nato postavi na ogled na lično dekorirani bifejski mizi.

Hladno-topli bife

Je razširjena oblika hladnega bifeja, kjer poleg hladnih jedi ponudimo še tople jedi.

Ta način pogostitve je primeren tako za poslovna kot tudi za zasebna ali praznična kosila, večerje, sprejeme, prireditve in praznovanja.

Izbor jedi prilagodimo vašim željam, potrebam ali letnemu času. Najbolj pogoste oblike hladno-toplega bifeja so:

  • klasičen
  • mediteranski
  • etnološki
  • podeželski
  • sredozemski
  • slovenski
Postreženo gala kosilo ali večerja

Pogostitev je primerna za vrhunska slavnostna srečanja, kot so poročna kosila ali večerje, srečanja veleposlaništev in visokih državnikov, osebna praznovanja itd.

Gala kosilo ali večerja je pogostitev, ki vključuje več izbranih jedi, ki si sledijo v premišljenem in skrbno načrtovanem zaporedju. Vsak hod spremljajo izbrana vrhunska vina, pri čemer je na vašo željo na pogrinjku tudi jedilni in vinski list, ki goste vodi skozi pogostitev.

Pogrinjki so element, ki mu pri svečanem postreženem kosilu ali večerji posvečamo še več pozornosti. Tako vas bodo na mizi pričakali pogrinjki s srebrnim priborom, kristalnimi kozarci, visoko kakovostnim porcelanom in elegantno namizno cvetlično dekoracijo.

Seveda pa lahko gala kosilo ali večerjo pripravimo tudi v bifejski obliki ali v kombinaciji postrežbe in bifeja.

Piknik

Je priljubljena in sproščena oblika druženja v naravi. Glavne zahteve pri pikniku so, da poskrbimo, da se gostje lahko prosto gibljejo, uživajo v naravi ter tudi sodelujejo pri pripravi hrane in v različnih aktivnostih.

Seveda pa je lahko piknik tudi del svečane prireditve ali priložnosti, ko si zaželimo vnesti kanček sproščenosti. Tako je piknik z vrhunsko kulinariko primeren za: poročna slavja v naravi, praznovanja, obletnice ter tudi dogodke poslovne narave ...

Širok in pester izbor jedi popolnoma prilagodimo naravi družabnega dogodka, pomembna »sestavina« vsakega dobrega piknika pa je seveda animacija, če je še nimate, jo lahko v roke vzamejo naši kuharski mojstri in strežno osebje in pred vami pripravijo jedi, npr. v velikih ponvah, na žaru, ražnju (mesne, zelenjavne in ribje jedi ter sladice). Lahko pa se odločite za klasično bifejsko mizo s pestro izbiro hladnih in toplih jedi ter solat.

V naravo s culo na rami.

Ne boste ves čas na enem mestu, greste na pohod? Potem se odločite za naše cule in »jo mahnite« na pot. Cule so namreč ena izmed oblik postrežbe, ki postaja vedno bolj priljubljena. V culi boste dobili malico, ki jo lahko pojeste na poti, na idilični jasi ali pa na plaži - seveda bomo jedi prilagodili konceptu vašega dogodka.

Tržnica

Tržnica je hladno-topli bife na stojnicah. Pri tovrstni obliki pogostitve kulinarična ponudba stopi ospredju, zato se takšna oblika pogostitve največkrat uporablja pri predstavitvi slovenske kulinarike.

Tržnica je  zelo pestra in atraktivna oblika pogostitve, kjer se ob bok kulinariki postavi tudi ponudba slovenskih rokodelskih spretnosti (lončarstvo, medičarstvo ...).

Stojnice so tematsko razporejene, tako boste npr. lahko izbirali med stojnicami z ribjo ponudbo, solatami, štruklji, sadjem, sladicami ...). Za piko na i pa ponudbo nadgradimo še s pripravo jedi v ponvah pred gosti.

Valeta in maturantski ples

Valete in maturantski plesi so posebni dogodki v življenju, ki se vtisnejo v spomin. So prelomni dogodek, ki mu marsikdo posveča veliko pozornosti, časa in energije, zato je pomembno, da se tudi na kulinaričnem področju maksimalno potrudimo.

Z našo pomočjo in bogatimi izkušnjami na področju pogostitev na valetah in maturantskih plesih bo dogodek ostal v lepem spominu tako dijakom in učencem kot tudi njihovim staršem in učiteljem.

Pogostitve pripravljamo na poljubnih lokacijah, skladno z željami naročnika - v Cankarjevem domu, na šolah, v šolskih telovadnicah ali večnamenskih dvoranah.

Število gostov ni ovira, pripravili smo že pogostitve za več tisoč oseb. Oglejte si fotogalerijo in se prepričajte sami.