SI
Show menu

VEČERJA NAD MESTOM

Ljubljanski grad in Gostilna na Gradu predstavljata nov sklop kulinarično obarvanih večerov nad mestom, ki se bodo odvijali za mogočnimi grajskimi zidovi.

Pustite se zapeljati vrhunski kulinariki in brezčasnim grajskim zgodbam, ki bodo vaše brbončice popeljale na okusno popotovanje skozi preteklost.


Termini
Na prvem terminu novih kulinaričnih dogodkov nad mestom, ki se bo odvil ravno v času November Gourmet, se nam bo pridružil perspektiven mlad kuhar, zmagovalec letošnje oddaja MasterChef Slovenija, Bruno Šulman

Prijave so obvezne. Sprejemamo jih do vključno 23. novembra 2021. 
Dogodek se začne z registracijo na spodnji postaji vzpenjače (Krekov trg) med 17.45 in 18.00 in zaključi ob 22.00, ko vas vzpenjača odpelje nazaj v mesto.
Program

Na spodnji postaji vzpenjače vas bo pozdravil sam cesar Friderik III. Habsuburški, ki je zaslužen za to, da je na hribu nad mestom v poznem srednjem veku zrasla mogočna trdnjava Nato se boste nad mesto povzpeli z vzpenjačo. Na zgornji postaji vas sprejme  njegova žena Eleonora Helena Portugalska ter vas pospremi do Gostilne na Gradu.

S časovnim strojem se bomo nato premaknili v sedanji čas, ko goste razvaja ekipa Jezeršek pod taktirkama kuharskega mojstra Luke Jezerška in sous chefa Sebastjana Elbla; tokrat se ji bo pridružil mladi chef, zmagovalec letošnje sezone kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenije Bruno Šulman in za vas pripravil nepozabno večerjo s petimi hodi. Uživali boste v prijetnem vzdušju Gostilne na Gradu, Brunovih kulinaričnih mojstrovinah in izbrani vinski spremljavi.


Prehrambene posebnosti
V primeru, da imate kakršne koli prehrambene posebnosti (diete, alergije ipd.), vas prosimo, da nam to pravočasno sporočite na elektronski naslov akademija@jezersek.si, da vam lahko naši kuharji ustrezno prilagodijo meni.