13. tradicionalno državno tekmovanje za najboljšo zaščiteno kranjsko klobaso
V okviru praznovanja 20. obletnice Hiše kulinarike Jezeršek vas v torek, 23. avgusta 2016, ob 12.00 uri, vabimo v Soro pri Medvodah, na LJUBITELJSKO OCENJEVANJE slovenske kulinarične posebnosti, kranjske klobase.
Vstopnina na dogodek je 10 EUR. Celoten izkupiček gre v dobrodelne namene.
Če bi se dogodka želeli udeležiti nam pišite na urska@jezersek.si (Urška Verč) ali pokličite 01/361 94 13.
Senzorično ocenjevanje kranjskih klobas certificiranih proizvajalcev bo za zaprtimi vrati izvedla strokovna komisija pod vodstvom mag. Marlene Skvarča. Rezultat bo predstavljal strokovno oceno o najboljši kranjski klobasi v letu 2016.
Po formalnem začetku bo ob 12. uri sledilo ljubiteljsko ocenjevanje. Nanj ste vabljeni vsi ljubitelji kranjskih klobas, ki jih boste okušali, ocenjevali in izbrali najboljšo za leto 2016.
Potek ljubiteljskega ocenjevanja:
- Prihod in pijača dobrodošlice
- Degustacija in ocenjevanje kranjskih klobas
- Oddaja ocenjevalnih listov
- Kulinarična spremljava in druženje
- Razglasitev rezultatov
Tudi letos pripravljamo atraktiven spremljevalni program. Med drugim pa nas bo letos obiskal tudi gospod Joe Valenčič iz Clevelanda, kjer prav tako vsako leto organizirajo festival kranjske klobase in sicer letos že 13., tako kot pri nas v Hiši kulinarike.
Vabljeni, da pomagate izbrati najboljšo značilno slovensko kranjsko klobaso!