RECEPTI MLADIH TALENTOV - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

RECEPTI MLADIH TALENTOV

Zbrali smo recepte vseh jedi, ki so jih na Gourmet na snegu pod mentorstvom chefov in šolskih mentorjev pripravljali bodoči kuharski mojstri, o katerih se bo v slovenski kulinariki zagotovo še govorilo.

Ponosno vam prestavljamo njihove okusne kreacije in vas vabimo, da jih tudi sami pripravite doma.

RECEPTI MLADIH KUHARSKIH TALENTOV 2025

VSGT MARIBOR

Germknodel polnjen z brusnicami, vanilijeva pena, liofolizirane brusnice, olje smrekovih iglic

MLADA TALENTA: Pija Frešer in Alja Potočnik

CHEF MENTOR: Marko Pavčnik (Pavus)

ŠOLSKI MENTOR: Mojca Polak


RECEPT

VSGT BLED

Pekljan dimljen telečji jezik, domači ravioli s pečeno kolerabo in pastinakom, pena lokalnih jurčkov in krompirja,

ocvrta svinjska koža, šalotka

MLADA TALENTA: Evelin Židan in Vuk Glišović

CHEF MENTOR: Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana)

ŠOLSKI MENTOR: Jože Zalar, Tatjana Šubic

RECEPT

VSGT BLED

Prosena kaša s suhimi slivami, karamelizirana hruška, sladoled iz grozdja Izabela in pena janeža z vanilijo

MLADA TALENTA: Evelin Židan in Vuk Glišović

CHEF MENTOR: Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana)

ŠOLSKI MENTOR: Jože Zalar, Tatjana Šubic

RECEPT

SGTŠ MARIBOR

Prašičkova potrebuševina, fregola, gobe, zimska solata

MLADA TALENTA: Aleksej Germadnik in Aljaž Potočnik

CHEF MENTOR: Sebastjana Plevčaka (Restavracija in kavarna 7)

ŠOLSKI MENTOR: Boris Korošec


RECEPT

SGTŠ RADENCI

Jetra mangalice in krompir

MLADA TALENTA: Matevž Gutman in Štefan Lazarovski

CHEF MENTOR: Boštjan Lačen (Restavracija Kodila)

ŠOLSKI MENTOR: Zdenka Mesarič

RECEPT

ŠC IZOLA

Sipina omaka s polentnim oblakom

MLADA TALENTA: Jure Mahnič in Tai Pipan

CHEF MENTOR: Filip Matjaž (COB Restavracija)

ŠOLSKI MENTOR: Irena Ličen

RECEPT

SPSŠ ZREČE

Bao bunsi z nacufanim pujsom, gorčično majonezo, fermentirano daikon redkvijo in pohorskimi šitaki

MLADA TALENTA: Anja Kosič in Neja Rošer

CHEF MENTOR: Andrej Smogavc (Spargus)

ŠOLSKI MENTOR: Helena Sovec


RECEPT

BIC LJUBLJANA

Svinjska potrebušina s hrustljavimi ajdovimi žganci in slovenskim kimchijem

MLADA TALENTA: Špela Novak Kraner in Nejc Bizjak

CHEF MENTOR: Gal Mavretič (Georgie bistro)

ŠOLSKI MENTOR: Neli Selan, Andrej Molk

RECEPT

ŠC VELENJE

Polnozrnati korenčkovi vaflji

MLADA TALENTA: Melanija Lazova in Megimeri Klemenčič

CHEF MENTOR: Boštjan Volk (Oštarija Volk)

ŠOLSKI MENTOR: Marijana Novak

RECEPT

SIC RADOVLJICA

Gibanica po moderno

MLADI TALENTI: Julija Kusterle, Kim Sušnik, Izabela Gogič in Anžej Gros

CHEF MENTOR: Davor Družinec (Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije)

ŠOLSKI MENTOR: Gabrijela Jošt

RECEPT

SIC RADOVLJICA

Steak bohinjske cike, narastek z mohantom, pire gomoljne zelene, maslena koruza

MLADI TALENTI: Julija Kusterle, Kim Sušnik, Izabela Gogič in Anžej Gros

CHEF MENTOR: Davor Družinec (Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije)

ŠOLSKI MENTOR: Gabrijela Jošt

RECEPT
RECEPTI MLADIH KUHARSKIH TALENTOV 2024

MESNI BUREK

Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana

Mlada talenta: Lejla Avmedoski in Žiga Lovko

Chef mentor: Igor Jagodic (Restavracija Strelec)

Šolski mentor: Darinka Hüll in Majda Rebolj

Jed: mesni burek iz krvavice in zelja ter jogurt

RECEPT

SIROV BUREK

Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana

Mlada talenta: Lejla Avmedoski in Žiga Lovko

Chef mentor: Igor Jagodic (Restavracija Strelec)

Šolski mentor: Darinka Hüll in Majda Rebolj

Jed: mesni burek iz krvavice in zelja ter jogurt

RECEPT

KNEŽJI VROČI PES

Strokovni izobraževalni center Alme M. Karlin iz Celja

Mlada talenta: Nal Rožle Martinčič in Lars Pavlineci

Chef mentor: Rok Martinčič (Gostilna Jež)

Šolski mentor: Boštjan Bezgovšek

Jed: 'Knežji vroči pes' – štručka s kranjsko klobaso, kislim zeljem, gorčično majonezo, ocvirki in hrenom

RECEPT

OOOPA ZAVOJČEK

Srednja gostinska in turistična šola Radovljica

Mlada talenta: Nejc Rozman in Maks Filipič

Chef mentor: Davor Družinac (Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije

Šolski mentor: Gabrijela Jošt

Jed: 'OOOPA zavojček' – goveji burger s slanino, barbecue gorčično omako in zeleno solato

RECEPT

ZORJEN TREBUH LOKALNE SVINJINE

Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled

Mlada talenta: Kristina Razinger in Blaž Teran

Chef mentor: Simon Bertoncelj (Hotela Sava, Hotela Toplice Bled)

Šolski mentor: Jože Zalar

Jed: zorjen trebuh lokalne svinjine z omako janeža, klinčkov, medu in zelišč ter jajčne špecle z glazirano  kolerabo in korenjem, peno peteršilja in olupkom krompirja

RECEPT

Rateški Kocovi krapi

Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled

Mlada talenta: Kristina Razinger in Blaž Teran

Chef mentor: Simon Bertoncelj (Hotela Sava, Hotela Toplice Bled)

Šolski mentor: Jože Zalar

Sladica: Rateški Kocovi krapi s karamelizirani lešniki, gelom Andrejčevega  ribeza, peno cimeta in rozin ter sladoledom suhih sliv z meto

RECEPT

SMUČARSKA MAL'CA

 Biotehniški izobraževalni cenetr Ljubljana – BIC Ljubljana

Mlada talenta: Zoja Lovrak in Aljaž Ritmanič

Chef mentor: Luka Košir (Grič)

Šolski mentor: Neli Selan in Andrej Molk

Jed: rženi kruh, kranjsko klobas in kislo zelje

RECEPT

ZAPEČENA POTREBUŠINA

Srednja poklicna in strokovna šola Zreče

Mlada talenta: Alma Pučnik in Žan Kostanjšek

Chef mentor: Andrej Smogav (Restavracija Spargus)

Šolski mentor: Helena Sovec

Jed: zapečena potrebušina z ocvirkovim briošem, pikantnim čatnijem in ajdovim cmočkom

RECEPT

KUHANA GOVEDINA S KRUHOVO ROLADO

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Mlada talenta: Anja Vizler in Matic Štular

Chef mentor: Sebastjan Plevčak (Restavracija 7)

Šolski mentor: Tjaša Horvat

Jed: kuhana govedina s kruhovo rolado, hrenom in vinsko omako

RECEPT