Zbrali smo recepte vseh jedi, ki so jih na Gourmet na snegu pod mentorstvom chefov in šolskih mentorjev pripravljali bodoči kuharski mojstri, o katerih se bo v slovenski kulinariki zagotovo še govorilo.
Ponosno vam prestavljamo njihove okusne kreacije in vas vabimo, da jih tudi sami pripravite doma.
OOOPA ZAVOJČEK
Srednja gostinska in turistična šola Radovljica
|
|
|
Mlada talenta: Nejc Rozman in Maks Filipič
Chef mentor: Davor
Družinac (Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije
Šolski mentor: Gabrijela Jošt
Jed: 'OOOPA
zavojček' – goveji burger s slanino, barbecue gorčično omako in zeleno
solato
|
|
|
RECEPT
ZORJEN TREBUH LOKALNE SVINJINE
Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled
|
|
|
Mlada talenta: Kristina Razinger in Blaž Teran
Chef mentor: Simon Bertoncelj (Hotela Sava, Hotela Toplice Bled)
Šolski mentor: Jože Zalar
Jed: zorjen trebuh lokalne svinjine z omako janeža, klinčkov, medu in zelišč
ter jajčne špecle z glazirano kolerabo in korenjem, peno peteršilja
in olupkom krompirja
|
|
|
RECEPT
Rateški Kocovi krapi
Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled
|
|
|
Mlada talenta: Kristina Razinger in Blaž Teran
Chef mentor: Simon Bertoncelj (Hotela Sava, Hotela Toplice Bled)
Šolski mentor: Jože Zalar
Sladica: Rateški
Kocovi krapi s karamelizirani lešniki, gelom Andrejčevega ribeza,
peno cimeta in rozin ter sladoledom suhih sliv z meto
|
|
|
RECEPT
SMUČARSKA MAL'CA
Biotehniški izobraževalni cenetr Ljubljana – BIC Ljubljana
|
|
|
Mlada talenta: Zoja Lovrak in Aljaž Ritmanič
Chef mentor: Luka Košir (Grič)
Šolski mentor: Neli Selan in Andrej Molk
Jed: rženi kruh, kranjsko klobas in kislo zelje
|
|
|
RECEPT
ZAPEČENA POTREBUŠINA
Srednja poklicna in strokovna šola Zreče
|
|
|
Mlada talenta: Alma Pučnik in Žan Kostanjšek
Chef mentor: Andrej
Smogav (Restavracija Spargus)
Šolski mentor: Helena
Sovec
Jed: zapečena potrebušina z ocvirkovim briošem, pikantnim čatnijem in ajdovim
cmočkom
|
|
|
RECEPT
KUHANA GOVEDINA S KRUHOVO ROLADO
Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor
|
|
|
Mlada talenta: Anja Vizler in Matic Štular
Chef mentor: Sebastjan Plevčak (Restavracija 7)
Šolski mentor: Tjaša Horvat
Jed: kuhana
govedina s kruhovo rolado, hrenom in vinsko omako
|
|
|
RECEPT