RECEPTI MLADIH TALENTOV - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

RECEPTI MLADIH TALENTOV

Zbrali smo recepte vseh jedi, ki so jih na Gourmet na snegu pod mentorstvom chefov in šolskih mentorjev pripravljali bodoči kuharski mojstri, o katerih se bo v slovenski kulinariki zagotovo še govorilo.

Ponosno vam prestavljamo njihove okusne kreacije in vas vabimo, da jih tudi sami pripravite doma.

RECEPTI

MESNI BUREK

Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana

Mlada talenta: Lejla Avmedoski in Žiga Lovko

Chef mentor: Igor Jagodic (Restavracija Strelec)

Šolski mentor: Darinka Hüll in Majda Rebolj

Jed: mesni burek iz krvavice in zelja ter jogurt

RECEPT

SIROV BUREK

Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana

Mlada talenta: Lejla Avmedoski in Žiga Lovko

Chef mentor: Igor Jagodic (Restavracija Strelec)

Šolski mentor: Darinka Hüll in Majda Rebolj

Jed: mesni burek iz krvavice in zelja ter jogurt

RECEPT

KNEŽJI VROČI PES

Strokovni izobraževalni center Alme M. Karlin iz Celja

Mlada talenta: Nal Rožle Martinčič in Lars Pavlineci

Chef mentor: Rok Martinčič (Gostilna Jež)

Šolski mentor: Boštjan Bezgovšek

Jed: 'Knežji vroči pes' – štručka s kranjsko klobaso, kislim zeljem, gorčično majonezo, ocvirki in hrenom

RECEPT

OOOPA ZAVOJČEK

Srednja gostinska in turistična šola Radovljica

Mlada talenta: Nejc Rozman in Maks Filipič

Chef mentor: Davor Družinac (Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije

Šolski mentor: Gabrijela Jošt

Jed: 'OOOPA zavojček' – goveji burger s slanino, barbecue gorčično omako in zeleno solato

RECEPT

ZORJEN TREBUH LOKALNE SVINJINE

Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled

Mlada talenta: Kristina Razinger in Blaž Teran

Chef mentor: Simon Bertoncelj (Hotela Sava, Hotela Toplice Bled)

Šolski mentor: Jože Zalar

Jed: zorjen trebuh lokalne svinjine z omako janeža, klinčkov, medu in zelišč ter jajčne špecle z glazirano  kolerabo in korenjem, peno peteršilja in olupkom krompirja

RECEPT

Rateški Kocovi krapi

Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled

Mlada talenta: Kristina Razinger in Blaž Teran

Chef mentor: Simon Bertoncelj (Hotela Sava, Hotela Toplice Bled)

Šolski mentor: Jože Zalar

Sladica: Rateški Kocovi krapi s karamelizirani lešniki, gelom Andrejčevega  ribeza, peno cimeta in rozin ter sladoledom suhih sliv z meto

RECEPT

SMUČARSKA MAL'CA

 Biotehniški izobraževalni cenetr Ljubljana – BIC Ljubljana

Mlada talenta: Zoja Lovrak in Aljaž Ritmanič

Chef mentor: Luka Košir (Grič)

Šolski mentor: Neli Selan in Andrej Molk

Jed: rženi kruh, kranjsko klobas in kislo zelje

RECEPT

ZAPEČENA POTREBUŠINA

Srednja poklicna in strokovna šola Zreče

Mlada talenta: Alma Pučnik in Žan Kostanjšek

Chef mentor: Andrej Smogav (Restavracija Spargus)

Šolski mentor: Helena Sovec

Jed: zapečena potrebušina z ocvirkovim briošem, pikantnim čatnijem in ajdovim cmočkom

RECEPT

KUHANA GOVEDINA S KRUHOVO ROLADO

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Mlada talenta: Anja Vizler in Matic Štular

Chef mentor: Sebastjan Plevčak (Restavracija 7)

Šolski mentor: Tjaša Horvat

Jed: kuhana govedina s kruhovo rolado, hrenom in vinsko omako

RECEPT