SI
Show menu

GOURMET CUP LJUBLJANA

Gourmet Cup Ljubljana poskrbel za nepozabno kulinarično razvajanje na snegu

V ponedeljek, 14. marca, je na Krvavcu potekal že šesti Gourmet Cup Ljubljana. Smučarsko-kulinaričnega druženja so se udeležili številni znani kuharski mojstri in vinarji, gostinci in dobavitelji ter ljubitelji kulinarike. Letos so za razvajanje na Gourmet na snegu poskrbeli mladi talenti – dijaki in študentje kar sedmih gostinskih šol, prepuščeni kreativnemu kulinaričnemu ustvarjanju pod budnim očesom priznanih kuharskih mojstrov. Na stopničkah za Gourmet pokal so stali številni znani obrazi.

Gourmet večerja na zajli z Janezom Bratovžem

Vsi ljubitelji kulinaričnega zajlanja so na svoj račun prišli že naslednji dan, kjer je gostujoči ljubljanski chef, eden največjih kuharskih mojstrov, Janez Bratovž iz JB Restavracije, goste Gourmet večerje na zajli razvajal z Okusi Ljubljane. Za sladico je tudi tokrat poskrbel Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in skupaj s folklorno skupino vsem gostom na Krvavcu pričaral pravo zimsko pravljico. 


Mladi talenti ustvarjali pod mentorstvom priznanih kuharskih mojstrov

 Da na mladih svet stoji, so dokazali tudi talenti – dijaki in študentje sedmih gostinskih šol iz Slovenije, ki so svoje avtorske jedi ustvarjali pod budnim očesom slovenskih kuharskih mojstrov. Na Gourmetu na snegu so letos navduševale prvenstvene jedi iz lokalnih in sezonskih sestavin.

  • VSŠGT Bled in chef Davor Družinec (Hotel Astoria)
  • SŠGT Ljubljana in chef Igor Jagodic (Strelec)BIC Ljubljana in chef Izidor Kržišnik (Landerik)
  • SŠGT Celje in chef Rok Martinčič (Gostilna JEŽ)
  • VSŠGT Maribor in chef Sebastjan Plevčak (Restavracija 7)
  • SGTŠ Radovljica in chef Uroš Štefelin (Hiša Linhart)
  • SREDNJA STROKOVNA IN POKLICNA ŠOLA ZREČE in chef ŽIGA GABROVEC (Žigola, finalist 7. sezone kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija)


Več o samem dogajanju pa si preberite v novički.

seperator
Vabjeni k ogledu foto utrinkov iz Gourmet cup Ljubljana 2022, ki je bil absolutno nepozaben!
GALERIJA
seperator
REZULTATI
Na Gourmet pokalu 2022 se je za zmagovalne stopničke borilo kar 92 smučark, smučarjev in deskarjev. Vabljeni k ogledu rezultatov za vseh 8 kategorij. 
seperator
Hvala partnerjem in sponzorjem, ki podpirajo dogodek Gourmet Cup Ljubljana 2022!