TAGGENBRUNN - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

TAGGENBRUNN

Posestvo Taggenbrunn se nahaja v slikoviti pokrajini osrednje avstrijske Koroške ter je pravo zatočišče za vse ljubitelje vina, kulinarike in kulture. Razprostira se na 45 hektarjih vinogradov, kjer nastaja vino najvišje kakovosti, nagrajeno z mnogimi priznanji. Poleg tega se na posestvu nahaja očarljiv objekt iz 19. stoletja, ki združuje edinstveni prostor za nepozabne dogodke in butični hotel. Posestvo se ponaša tudi z izjemno poznogotsko stavbo, ki predstavlja edinstven prostor za različne poslovne in zasebne dogodke, kot so poroke, seminarji in praznovanja.

V sklopu posestva se dviga tudi impozantni grad Taggenbrunn, ki ga je priznana avstrijska družina Riedel ponovno oživela in mu vdihnili novo življenje. Za grajskimi zidovi se skirva impresivna koncertna dvorana, kjer se odvijajo številni koncerti ter muzej s stalno razstavo o zgodovini gradu in multimedijsko razstavo priznanega kuratorja Andrea Hellerja. 

Z majem 2024 smo Jezrškovi prevzeli vodenje grajske restavracije in kavarne, kjer gostom nudimo butično in skrbno pripravljeno ponudbo, ki temelji na spoštovanju okolja in kulinarični odličnosti.

Vabljeni na nepozabno kulinarično potovanje.Kulinarično potovanja za grajskimi zidovi

Jezerškovi kuharski mojstri v grajsko kulinarično pustolovščino vnašajo povsem novo dimenzijo. Zavezani k trajnosti, a osredotočeni na doživetje.
Jedi so skrbno pripravljene in prilagojene sezonskim in lokalnim sestavinam in kar je najpomembneje, odražajo našo zavezo - spoštovanje do hrane. 
Meni

Grajska restavracija in kavarna

Novo kulinarično zgodbo smo začeli pisati na povsem novi lokaciji. V čudovitem objemu grajske preteklosti, ki jo navdihujeta vino in zgodovina. 
Za debelo grajsko obzidje smo prinesli svoje znanje, izkušnje in spoštovanje do kulinarike, gostov in vseh, ki sodelujejo pri ustvarjanju te kulinarične izkušnje.

Dobrodošli.

Lokacija in kontakt

Taggenbrunn 9
9313 St. Georgen am Längsee

T. +43 (0) 4212 302 00
E: info@taggenbrunn.at

Na voljo je veliko parkirišče.

Butični hotel Taggenbrunn

Nekateri trenutki in lokacije imajo posebno čarobnost in posest Taggenbrunn je pravi kraj za čarobne trenutke. 
Butični hotel se nahaja ob vznožju grajskega hriba sredi s soncem obsijanih vinogradov.
Več

Prostori in kapacitete

Iščete prostor za sestanek, poslovno ali osebno srečanje?
Dahnite usodni da v intimnem zavetju vinogradov, proslavite osebno praznovanje ali organizirajte poslovno srečanje v spektakularnem zgodovinskem okolju. 

Več