PROSTORI IN KAPACITETE - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

PROSTORI IN KAPACITETE

Dahnite usodni da v intimnem zavetju vinogradov, proslavite osebno praznovanje ali organizirajte poslovno srečanje v spektakularnem zgodovinskem okolju.

Taggenbrunn ne ponuja le izjemne lokacije za sestanke in konference, temveč je tudi odlična lokacija za zabave. Ne glede na to, ali gre za romantično poroko v vinogradih, rojstni dan v zgodovinskem okolju ali zabavo v edinstvenem vzdušju s prijatelji in družino. Praznovanja na posestvu Taggenbrunn so nepozabno doživetje.
KAŠČA TAGGENBRUNN
Poznogotska kašča ima veliko zgodovinsko vrednost. Zgradil jo je Leonhard von Keutschach in je do danes ohranila svojo prvotno obliko. Glede na dendrokronološke ugotovitve (letne letnice lesa) je bila kašča zgrajena okoli leta 1510/1512, torej v času, ko je Michelangelo dokončal obokane freske v Sikstinski kapeli.

Leta 2016 je bila kašča, ki je bila zgrajena z gručastim zidom, po načrtih biroja Trecolore Architects spremenjena v vinsko klet s funkcionalnimi prostori. Njen videz je ostal v veliki meri nespremenjen, obnovljena je bila le strma, nepodprta dvokapna streha iz skrilavca. Dobro ohranjene skodle so bile ponovno uporabljene, vendar je bila večina zamenjana z novimi. Ozka okna z režami in železnimi detajli so bila obnovljena že med prejšnjo obnovo, pri zadnji preobrazbi pa so za okenske police uporabili macesnove lesene plošče.Getreidespeicher 08 2018Poznogotska vrata z originalnimi železnimi vrati so prav tako ostala nespremenjena. Na notranji strani je bil zgrajen zastekljen predprostor, ki zagotavlja toplotno ločitev. Oblakasto odprtino, obrnjeno proti vinogradu, so preuredili v vhodni portal, ki se lahko uporablja tudi kot zasilni izhod.

Pritličje: 140 m². Sedeži v kinu: 100 oseb, z mizami: 60 oseb
Prvo nadstropje: 200 m². Sedeži v kinu: z mizami: 140 oseb.