SI
Show menu

GOSTILNA DVOR JEZERŠEK

Gostilna Dvora Jezeršek se ponaša s prestižnim nazivom Kulinarično središče "Okusiti Slovenijo", saj je gostinska ponudba v celoti usmerjena k predstavljanju slovenske kulinarike. Za ta projekt smo leta 2009 prejeli nagrado Zlati sejalec, najvišje turistično priznanje za inovacije v turizmu in prepoznavnost Slovenije v svetu. Gostilna pa je leta 2013 prejela tudi nagrado In Your Pocket za najboljšo restavracijo v okolici Ljubljane.

Gostilna Dvor Jezeršek je prejemnica Michelinovega priznanja za leto 2020 Michelinov krožnik (The Plate Michelin), ki  označuje gostilne, v katerih iz svežih surovin pripravijo skrbno pripravljen in dober obrok ter predstavljajo velik potencial za destinacijo.

Več o nagradah
Pomembno obvestilo
Dragi dobrojedci,

obveščamo vas, da z 17. 10. 2020, začasno zapiramo vrata gostilne in hotela Dvor Jezeršek.

Gre za začasni ukrep, ki bo veljal do nadaljnjega. Kdaj bomo spet odprli vrata za okusno in nepozabno razvajanje v prijetnem ambientu, vas bomo pravočasno obvestili. Prav tako zaradi preventivnih razlogov v tem času ne bomo izvajali kulinaričnih delavnic Akademije Jezeršek.

Ključno je, da zdaj poskrbimo za svoje zdravje. 

Hvala za razumevanje in se vidimo spet kmalu.

Vaša ekipa Dvora Jezeršek
Delovni čas in rezervacije

Delovni čas:

  • Vsak dan in sobote: 12.00 - 22.00
  • Nedelje: 12.00 - 16.00
  • Prazniki: zaprto (razen izjemoma)

Praznični delovni čas:

  • Ponedeljek, 23. 12. 2019: odprto od 12.00 - 16.00
  • Torek, 24. 12. 2019: odprto od 12.00 - 16.00
  • Sreda, 25. 12. 2109: zaprto
  • Četrtek, 26.12.2019: zaprto 

  • Torek, 31. 12. 2019: zaprto
  • Sreda, 1. 1. 2020: zaprto
  • Četrtek, 2. 1. 2020: zaprto

Rezervacije:

Za rezervacijo mize nas pokličite med delovnim časom na telefonsko številko (04) 25 29 400 ali elektronski pošti dvor@jezersek.si.

Poskrbeli smo za urejen dostop za invalidne osebe, pred gostilno pa vam je na voljo veliko in osvetljeno brezplačno parkirišče.

Nedeljska kosila za prste oblizat
Glede na željo številnih gostov je zdaj kuhinja ob nedeljah odprta med dvanajsto in četrto uro popoldan.

Praznično vzdušje ob nedeljah smo želeli poudariti s kreacijo posebnega nedeljskega jedilnika. Osrednja specialiteta so slastne krače. Krače vseh vrst in velikosti. Gostje lahko pričakujejo okusne in aromatične jedi, ki nudijo občutke ugodja. Na voljo so tudi brezmesne jedi, dobrote za otroke in sladke pregrehe.

Na Dvoru Jezeršek nam je izredno pomembno lokalno partnerstvo. Hrana je lokalnega izvora in nudi pristne slovenske okuse. Zdrave in organske sestavine se uporabljajo sezonsko. Domače sokove, žganje, hišne marmelade, maslo ghee ali LePotičke pa lahko kupite tudi za domov.

Ob nedeljah vabimo na kosilo tudi obiskovalce Krvavca, ki se bodo z alpskega ozračja zagotovo vračali v dolino lačni. Da vaše najljubše jedi ne bi prehitro zmanjkalo, vam priporočamo, da svoj prihod napoveste z rezervacijo.

Za rezervacijo nas pokličite med delovnim časom na telefonsko številko (04) 25 29 400.
Nedeljski meni
Tipične slovenske jedi, pripravljene na sodoben in prefinjen način

Izbirate lahko med številnimi tipičnimi slovenskimi jedmi, pri čemer posebno pozornost namenjamo sezonskim posebnostim (npr. tedni špargljev in belušev). Lokalne in regionalne jedi pripravljamo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjamo gastronomsko dediščino Slovenije. 

Ker želimo, da bi bilo kulinarično doživetje za naše goste prijetna izkušnja, lahko po predhodnem obvestilu pripravimo jedi v skladu s posebnimi prehranskimi zahtevami. Izjema so le popolnoma brezglutenske jedi, saj iz našega delovnega okolja ni mogoče povsem izključiti sledi glutena. Vse dodatne informacije o alergenih so vam na voljo pri našem strežnem osebju.

Sezonski meniSezonski degustacijski meni
Poletje na Dvoru
V poletnih mesecih vam je na Dvoru Jezeršek na voljo tudi prijeten letni vrt v senci več sto let starih orehov, kjer lahko mizo na prostem rezervirate za poslovno kosilo ali skupino do 40 ljudi. 

N O V O !
Če želite več zasebnosti, manjšim skupinam do največ 18 ljudi po novem nudimo prostor za druženje v prijetnem ambientu dvorske vinske trteSkrivni atrij je kot nalašč za praznovanje rojstnega dne, obletnice ali manjša poslovna srečanja, stran od oči javnosti.  

Ob posebnih priložnostih, kot so rojstni dnevi, obletnice, praznovanja, simpoziji, strokovna in poslovna srečanja, promocije itd. lahko rezervirate mizo v gostilni za največ 28 oseb. Večjim skupinam pa so namenjeni prostori v vinski kleti, obokani dvorani ali galeriji.
Kuharski mojstri
Gostilno Dvor Jezeršek vodi Luka Jezeršek. Sezonske specialitete pripravlja kreativna vodja kulinarike Ana Šušteršič. Dobrote z jedilnika mojstrsko pripravijo Jernej Kamič, Klemen Maletič, Aleš Tomažič in Luka Capuder.

V soboto, 18. januarja, sem na Dvoru Jezeršek praznovala rojstni dan. Bilo je čudovito. Najlepša hvala celotni ekipi za prisrčno postrežbo, odlično hrano in primerno izbiro ambienta. K vam se brez dvoma še vrnemo." Angela Thaler
Spremljajte našo Facebook stran
Ponosno nosimo znak Gostilna Slovenija

Gostilna Dvora Jezeršek je leta 2011 na podlagi strogih kriterijev bila uvrščena na seznam slovenskih gostiln, ki so označene z enotnimi gostilniškimi izveski in tablami - razpoznavnim znakom nove blagovne znamke Gostilna Slovenija.

Kulinarično središče Okusiti Slovenijo - Gostilna Dvora Jezeršek razpolaga z dvema gostilniškima sobama in sprejme do 80 gostov.

Predstavlja nadaljevanje bogate in razpoznavne gostilniške dediščine Slovenije, tako z vidika prostora in opreme kot tudi (in predvsem) z vidika bogate ponudbe slovenskih jedi in pijač.

Galerija slik