SI
Show menu

GOSTILNA NA GRADU

Gostilni na Gradu je vsak dan novo kulinarično doživetje. Prav tu lahko okusite tipične slovenske jedi v sodobni izvedbi, ki jih bodo posebej za vas ustvarili kuharski mojstri pod taktirko chefa Luka Jezerška. Navdušili vas bodo z vrhunskimi sveže pripravljenimi jedmi iz kakovostnih lokalnih sestavin in popeljali v čarobne okuse 24 slovenskih gastronomskih regij. 

Prepustite se okusom Slovenije in v prijetnem ambientu za grajskimi zidovi, v Gostilni na Gradu, na enem mestu okusite bogato slovensko kulinarično dediščino. 

Gostilna na Gradu je prejemnica Michelinovega priznanja za leto 2020 in 2021 Bib Gourmand, ki označuje gostilne, v katerih strežejo visoko kakovostno hrano z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. 

Delovni čas

Od ponedeljka do sobote: 12.00–22.00

Nedelja in prazniki: 12.00–17.00

Rezervacije
Za rezervacije v Gostilni na Gradu pokličite na 01 235 09 52 (pisarna) oz. 0820 51931 (restavracija, po 16. uri) ali pišite na ljubljanskigrad@jezersek.si

Za večje skupine (10 oseb in več)
T: 01 235 09 52 (pisarna: pon - pet od 8.00 do 16.00)

Do gostilne je urejen dostop za invalidne osebe, pred Ljubljanskim gradom je na voljo veliko brezplačno parkirišče.

Rezervacije med vikendom sprejemamo samo po telefonu (sob-ned od 12.00 do 22.00).
T: 0820 51931 (restavracija)


Od 18. ure dalje strežemo samo jedi iz degustacijskega menija. 
Tipične slovenske jedi, pripravljene na sodoben in prefinjen način

Izbirate lahko med številnimi tipičnimi slovenskimi jedmi, pri čemer posebno pozornost namenjamo sezonskim posebnostim (npr. tedni špargljev in belušev). Lokalne in regionalne jedi pripravljamo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjamo gastronomsko dediščino Slovenije. 

Ker želimo, da bi bilo kulinarično doživetje za naše goste prijetna izkušnja, lahko po predhodnem obvestilu pripravimo jedi v skladu s posebnimi prehranskimi zahtevami. Izjema so le popolnoma brezglutenske jedi, saj iz našega delovnega okolja ni mogoče povsem izključiti sledi glutena. Vse dodatne informacije o alergenih so vam na voljo pri našem strežnem osebju.

Sezonski meniSezonski degustacijski meni
Kuharski mojstri
Gostilno na Gradu vodi Jure Starič. Sezonske specialitete kreira kreativna vodja kulinarike Ana Šušteršič. Dobrote z jedilnika mojstrsko pripravlja vodja kuhinje Sebastjan Elbl z ekipo.


Galerija slik