SI
Show menu

GOSTILNA NA GRADU

Gostilni na Gradu je vsak dan novo kulinarično doživetje. Prav tu lahko okusite tipične slovenske jedi v sodobni izvedbi, ki jih bodo posebej za vas ustvarili kuharski mojstri pod taktirko chefa Luka Jezerška. Navdušili vas bodo z vrhunskimi sveže pripravljenimi jedmi iz kakovostnih lokalnih sestavin in popeljali v čarobne okuse 24 slovenskih gastronomskih regij. 

Prepustite se okusom Slovenije in v prijetnem ambientu za grajskimi zidovi, v Gostilni na Gradu, na enem mestu okusite bogato slovensko kulinarično dediščino. 

Gostilna na Gradu je prejemnica Michelinovega priznanja za leto 2020 Bib Gourmand, ki označuje gostilne, v katerih strežejo visoko kakovostno hrano z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. 

Pomembno obvestilo
Spoštovani gostje,

obveščamo vas, da s 16. oktobrom 2020 začasno zapiramo vrata Grajske kavarne, s 17. oktobrom pa zapiramo tudi vrata Gostilne na Gradu.

Kdaj bomo spet odprli vrata za okusno razvajanje vaših brbončic v prijetni oazi miru nad mestom, vas bomo pravočasno obvestili. 

Ključno je, da poskrbimo za svojo varnost in zdravje. 

Hvala za razumevanje in se vidimo spet kmalu.


Vaša ekipa Jezeršek Ljubljanski grad
Spoštovani gostje,
obveščamo vas, da z jutrišnjem dnem, 16. oktobrom 2020, začasno zapiramo vrata Gostilne in Hotela Dvora Jezeršek. 
Kdaj bomo spet odprli vrata za okusno razvajanje v prijetnem ambientu, vas bomo pravočasno obvestili. Prav tako zaradi preventivnih razlogov v tem času ne bomo izvajali kulinaričnih delavnic Akademije Jezeršek.
Ključno je, da poskrbimo za svoje zdravje. Zato bomo z vami v prihodnjih dneh z veseljem delili zanimive recepte in nasvete za okusne jedi ter vam tako pomagali pri soustvarjanju vaših domačih kuharskih kreacij. 

Hvala za razumevanje in se vidimo spet kmalu.

Vaša ekipa Dvora Jezeršek
Delovni čas in rezervacije

Delovni čas:

Od ponedeljka do sobote: 12.00–22.00

Nedelja in prazniki: 12.00–17.00


Rezervacije: 
Za rezervacije v Gostilni na Gradu pokličite na 01 235 09 52 (pisarna) oz. 0820 51931 (restavracija, po 16. uri) ali pišite na ljubljanskigrad@jezersek.si

Do gostilne je urejen dostop za invalidne osebe, pred Ljubljanskim gradom je na voljo veliko brezplačno parkirišče.
Tipične slovenske jedi, pripravljene na sodoben in prefinjen način

Izbirate lahko med številnimi tipičnimi slovenskimi jedmi, pri čemer posebno pozornost namenjamo sezonskim posebnostim (npr. tedni špargljev in belušev). Lokalne in regionalne jedi pripravljamo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjamo gastronomsko dediščino Slovenije. 

Ker želimo, da bi bilo kulinarično doživetje za naše goste prijetna izkušnja, lahko po predhodnem obvestilu pripravimo jedi v skladu s posebnimi prehranskimi zahtevami. Izjema so le popolnoma brezglutenske jedi, saj iz našega delovnega okolja ni mogoče povsem izključiti sledi glutena. Vse dodatne informacije o alergenih so vam na voljo pri našem strežnem osebju.

Sezonski meniSezonski degustacijski meni
Kuharski mojstri
Gostilno na Gradu vodi Jure Starič. Sezonske specialitete kreira kreativna vodja kulinarike Ana Šušteršič. Dobrote z jedilnika mojstrsko pripravlja vodja kuhinje Sebastjan Elbl z ekipo.


Galerija slik