GOSTILNA NA GRADU - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

GOSTILNA NA GRADU

Gostilni na Gradu je vsak dan novo kulinarično doživetje. Prav tu lahko okusite tipične slovenske jedi v sodobni izvedbi, ki jih bodo posebej za vas ustvarili kuharski mojstri pod taktirko chefa Luka Jezerška. Navdušili vas bodo z vrhunskimi sveže pripravljenimi jedmi iz kakovostnih lokalnih sestavin in popeljali v čarobne okuse 24 slovenskih gastronomskih regij. 

Prepustite se okusom Slovenije in v prijetnem ambientu za grajskimi zidovi, v Gostilni na Gradu, na enem mestu okusite bogato slovensko kulinarično dediščino. 

Gostilna na Gradu je prejemnica Michelinovega priznanja za leto  2021, 2022 in 2023 Bib Gourmand, ki označuje gostilne, v katerih strežejo visoko kakovostno hrano z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. V letu 2022 se je Gostilna na Gradu uvrstila tudi na prestižen seznam 50 Best Discovery in bila ocenjena z dvema vilicama s strani mednarodnega kulinaričnega vodnika Falstaff. 


Ker želimo, da bi bilo kulinarično doživetje za naše goste prijetna izkušnja, lahko po predhodnem obvestilu pripravimo jedi v skladu s posebnimi prehranskimi zahtevami. Izjema so le popolnoma brezglutenske jedi, saj iz našega delovnega okolja ni mogoče povsem izključiti sledi glutena. Vse dodatne informacije o alergenih so vam na voljo pri našem strežnem osebju.

Tipične slovenske jedi, pripravljene na sodoben in prefinjen način

Izbirate lahko med številnimi tipičnimi slovenskimi jedmi, pri čemer posebno pozornost namenjamo sezonskim posebnostim (npr. tedni špargljev in belušev). Lokalne in regionalne jedi pripravljamo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjamo gastronomsko dediščino Slovenije. 

Od 18. ure dalje strežemo samo jedi iz degustacijskega menija. 

SEZONSKI MENISEZONSKI DEGUSTACIJSKI MENI

Rezervacije

Za rezervacije v Gostilni na Gradu kliknite na spodnji gumb, pokličite na 0820 51931 ali pišite na ljubljanskigrad@jezersek.si

Za večje skupine (10 oseb in več)
T: 01 361 94 00 (pisarna: pon - pet od 8.00 do 16.00)
Rezervirajte

Kontakt in delovni čas

Od ponedeljka do sobote: 12.00–22.00

Nedelja in prazniki: 12.00–17.00

Gostilna na GraduGrajska planota 1, Ljubljana
T: 0820 51931 

Za dostop na Ljubljanski grad obstajajo različne možnosti, kot so tirna vzpenjača, turističen vlakec Urban, pešpoti, s kolesom .... Več tukaj. Do Gostilne na Gradu je urejen dostop za gibalno ovirane osebe. 

Kuharski mojstri

Gostilno na Gradu vodi Jure Starič. Sezonske specialitete kreira kreativna vodja kulinarike Ana Šušteršič. Dobrote z jedilnika mojstrsko pripravlja vodja kuhinje Sebastjan Elbl z ekipo.

Galerija slik