SI
Show menu

LOKACIJA IN KONTAKT

Ob naslednjem obisku Ljubljanskega gradu se ustavite v Gostilni na Gradu in uživajte v sproščenem vzdušju med grajskimi zidovi. Prepustite se okusom Slovenije in v prijetnem ambientu za grajskimi zidovi, v Gostilni na Gradu, na enem mestu okusite bogato slovensko kulinarično dediščino.

GOSTILNA NA GRADU
Grajska planota 1, 1000 Ljubljana

Delovni čas: 
Od ponedeljka do sobote: 12.0022.00 
Nedelje in prazniki: 12.0017.00  

Rezervacije: 0820 51931 ali pišite na ljubljanskigrad@jezersek.si

Dostop

Na Ljubljanski grad se lahko vzpnete s tirno vzpenjačo, izberete eno od starodavnih ali novejših sprehajalnih poti, se zapeljete s turističnim vlakcem, kolesom ali avtomobilom. 

Tirna vzpenjača

Najudobnejša in najslikovitejša pot na Ljubljanski grad je vožnja s tirno vzpenjačo. Od avtobusnega postajališča do vzpenjače vas loči le nekaj korakov. Sprehodite se mimo Lutkovnega gledališča na Krekovem trgu in že boste na spodnji postaji tirne vzpenjače. Od tod do gradu vas čaka kratka, a slikovita vožnja, polna osupljivih razgledov.

Turistični vlakec Urban

Električni vlakec Urban v Ljubljani ponuja privlačno turistično krožno pot, ki povezuje glavne mestne znamenitosti od Mestne hiše do Ljubljanskega gradu, Špico z izhodiščem za Botanični vrt, Trnovski pristan, Plečnikovo hišo v Krakovem, rimski zid, Križanke, prenovljeno Slovensko cesto, Kongresni trg, Parlament in Prešernovo cesto.

Vozni red in dodatne informacije lahko dobite na tej povezavi.

Pešpoti

Na Ljubljanski grad se lahko odpravite tudi po eni izmed starodavnih ali novejših sprehajalnih poti, ki vas bodo zagotovo očarale s čudovitimi razgledi na zeleno prestolnico.


Dostop za organizirane skupine 

Če načrtujete obisk Ljubljanskega gradu kot skupina in pridete v Ljubljano z avtobusom, je najbližje postajališče za avtobuse na Streliški ulici pod gradom. Od tam se lahko sprehodite do spodnje postaje vzpenjače na Krekovem trgu, se na Ljubljanski grad podate peš po Cesti slovenskih kmečkih uporov ali po kateri izmed drugih urejenih pešpoti.


Dostop za gibalno ovirane

Na Ljubljanski grad se lahko povzpnete s tirno vzpenjačo ali pridete s svojim prevozom.