V restavraciji Blejski grad se lokalne in regionalne jedi pripravljajo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjajo gastronomsko dediščino Gorenjske in Slovenije.
Želimo si, da se Blejski grad uveljavi kot ena najpomembnejših kulinaričnih točk v Sloveniji, ki ponuja sodobno interpretirane tradicionalne jedi in pijače ter prijazno in prisrčno postrežbo.
Kreativno moštvo sestavljajo visoko usposobljeni strokovnjaki s področja kulinarike in gostinstva. Vodstvo kuhinje in razvoja je v rokah Luke Jezerška. Kreativna vodja kulinarike je Ana Šušteršič. Jedilnike Jezeršek gostinstva bogatita že od svojih študijskih let.
Ker želimo, da bi bilo kulinarično doživetje za naše goste prijetna izkušnja, lahko po predhodnem obvestilu pripravimo jedi v skladu s posebnimi prehranskimi zahtevami. Izjema so le popolnoma brezglutenske jedi, saj iz našega delovnega okolja ni mogoče povsem izključiti sledi glutena. Vse dodatne informacije o alergenih so vam na voljo pri našem strežnem osebju.
V januarju 2015 je Jezeršek gostinstvo d.o.o prevzelo upravljanje gostinskih storitev na Blejskem gradu. Po manjši prenovi je restavracija spet ODPRTA od 7. marca 2015.
Želja podjetja Jezeršek gostinstvo je, da se Blejski grad uveljavi kot ena najpomembnejših kulinaričnih točk v Sloveniji, ki ponuja sodobno interpretirane tradicionalne jedi in pijače ter prijazno in prisrčno postrežbo. Z zagotavljanjem brezpogojne kvalitete in z lokalnim povezovanjem lahko ustvarimo doživetja primerna za protokolarne goste, za zahtevne obiskovalce restavracije, za turistične skupine in posameznike.