NOVICE - 2011 - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE - 2011

Sora pri Medvodah, 29. 9. 2011

Dan Ravlin, Kenes Group v Ljubljani

Župan Ljubljane Zoran Janković in podžupanja Tjaša Ficko sta 22. septembra 2011 v Mestni hiši sprejela Dana Rivlina, direktorja družbe Kenes Group, ki se ukvarja s kongresnim turizmom. Kenes Group na področju Slovenije uspešno sodeluje tudi z Gostinstvom Jezeršek.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 18. 8. 2011

Izbor najboljše kranjske klobase 2011

S strokovnim in ljubiteljskim ocenjevanjem kranjskih klobas 10 slovenskih proizvajalcev se je pričel 3. Festival kranjskih klobas, ki bo trajal do 20. avgusta 2011. Najboljša kranjska klobasa leta 2011 je postala klobasa Mesarije Arvaj. Drugo mesto je dosegla klobasa Kras in tretje mesto klobasa Košaki.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 17. 8. 2011

Festival kranjske klobase skozi oči Uroša Slaka

Odkar sem se prvič udeležil ocenjevanja kranjskih klobas, tega ne zamudim več. Še več, to je tudi razlog, da se iz dopusta na morju odpravim proti celini.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 16. 8. 2011

Kongresna kranjska klobasa

V spominih moje rane mladosti je Kranjska klobasa potisnjena nekam globoko v delikatesno vitrino poleg pasje radosti. Kljub temu je eden mojih ljubših kulinaričnih spominov na otroštvo vezan na vročo Kranjsko klobaso v kajzerci z "zenfom" in Oro, postreženo na vaški gasilski veselici.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 19. 7. 2011

Kako je kaj s kranjsko klobaso?

Če bi vprašali proizvajalce, bi bil odgovor verjetno zelo pozitiven, saj se prodaja v zadnjih letih povečuje. Če bi vprašali v turističnih vrstah, bi moral biti prav tako odgovor pozitiven. Vsaj na enem področju, to je na področju promocije.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 19. 7. 2011

Dvor Jezeršek. Kako se VAM zdi?

Veliko smo že napisali o Dvoru Jezeršek. Pri nas je doma "Kulinarično središče Okusiti Slovenijo", Gostilna, Hotel, Restavracija, domačija izvira iz leta 1768, v preteklosti se je Dvoru po domače reklo Hočevarjeva domačija, obnovljen Dvor je obudil mnogo zgodb Hočevarjevih... Čez nekaj mesecev bo preteklo že pet let, odkar smo na Dvoru začeli gospodariti Jezerškovi in tudi sami zapisali že mnogo zgodb. Veliko ste jih napisali tudi vi, naši gosti. Vaša doživetja so najbolj pomembna in brez vas ni nas.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 27. 6. 2011

Okusiti Slovenijo - še Dr. House bi se nasmejal

"Okusiti Slovenijo" - storitvena znamka, ki se je prijela!
Preberi več
Sora pri Medvodah, 27. 6. 2011

Recept za premagovanje krize - INOVACIJA

Praktično vsa podjetja, ne samo gostinska in ne samo Slovenska, se v zadnjih letih ukvarjajo z iskanjem zdravilne rastline, zelišča, ki jih bo ozdravil »kuge« sodobnega podjetništva – finančne krize. Nekateri so rastlino našli v finančni pomoči države in Europe, a je ni dovolj za vse. Drugi je niso našli in so v procesu stečaja ali prisilne poravnave, tretji so se odločili, da jo posadijo in gojijo sami. Kaj je torej rastlina, ki zdravi gospodarstvo? INOVACIJA (lat. Innovatio) je verjetno tisto. Kako jo zasaditi in vzgojiti?
Preberi več
Sora pri Medvodah, 27. 6. 2011

Okusiti svet na Festivalu Ljubljana

Na tiskovni konferenci Festivala Ljubljane je bila širši javnosti prvič predstavljena nova blagovna znamka Hiše Kulinarike Jezeršek Catering. Okusiti svet, nova blagovna znamka, ki bo združevala okuse svetovne gastronomije, bo luč ugledala prav na otvoritvi Festivala Ljubljana, 3. julija 2011.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 27. 6. 2011

3x otvoritev = Otvoritev leta!

Tretji julij 2011 bo zaznamovan s tremi velikimi otvoritvami na enem mestu! Dirigent Valerij Gergijev bo s tisoč glavim orkestrom in glasbo Gustava Mahlerja otvoril letošnji Festival Ljubljana. Dogodek se bo odvijal na novem Kongresnem trgu in velja za simbolično otvoritev le tega. Za tretjo otvoritev bo poskrbelo Jezeršek gostinstvo, ki na trg pošilja novi koncept catering pogostitve pod imenom "Okusiti Svet".
Preberi več