V Soro na festival me namreč vabi omamni okus kranjskih klobas, radovednost kaj novega so pripravili proizvajalci in neizmerna zagnanost organizatorjev festivala, ki so kranjski klobasi, ki je veljala za nekaj manjvrednega, vrnili pravo mesto v slovenski gastronomski ponudbi. Z zaščito kranjske klobase je bil narejen korak k njeni prepoznavnosti in promociji tudi v tujini. Zakaj ne bi bili ponosni na nekaj, kar je nastalo pri nas in to ponudili svetu. Tudi zato vsa podpora organizatorjem festivala, ki skozi kulturne in športne dogodke dokazujejo, da je možno skozi prepletanje različnih dogodkov ljudem, ki množično obiskujejo festival, približati kranjsko klobaso. In tudi zato je lažje sesti na kolo in se spustiti v boj s strmim klancem Osolnika, ko šteješ ovinke in vrtljaje, ki te še delijo od vrha. Veš namreč, da te v dolini čaka zašpinjeno dobra kranjska klobasa.
Uroš Slak, novinar RTV Slovenija