13. Tradicionalno ocenjevanje za najboljšo Kranjsko klobaso - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

13. Tradicionalno ocenjevanje za najboljšo Kranjsko klobaso

13. Tradicionalno ocenjevanje za najboljšo Kranjsko klobaso

Hiša kulinarike Jezeršek, 23. 8. 2016
REZULTATI IZBORA ZA NAJBOLJŠO KRANJSKO KLOBASO 2016

Na letošnjem 13. tradicionalnem državnem tekmovanju za najboljšo zaščiteno kranjsko klobaso, ki je potekalo v torek, 23. 8. 2016, ob 12ih, v Hiši kulinarike Jezeršek, v Sori pri Medvodah, so bili izglasovani sledeči rezultati:

SKUPNI ZMAGOVALEC ocenjevanja Kranjskih klobas 2016 je ARVAJ MESARIJA.

Kranjska klobasa Arvaj Mesarije je prejela največje skupno število glasov strokovnih in ljubiteljskih ocenjevalcev. Drugo mesto je zasedel proizvajalec Mesarstvo Podobnik. Tretje mesto pa si je že drugo leto zapored prislužila kranjska klobasa podjetja Košaki TMI. Skupno oceno je tvorilo 50% ocene strokovne komisije in 50% ocene ljubiteljskih ocenjevalcev.

1. mesto MESARIJA ARVAJ d.o.o.
2. mesto MESARSTVO PODOBNIK d.o.o.
3. mesto KOŠAKI TMI d.d.

Skupni rezultati vzorcev so bili zelo izenačeni kar nakazuje na naraščajočo kvaliteto kranjskih klobas.

Rezultati strokovnega ocenjevanja 
Sedem stalnih članov strokovne komisije pod vodstvom mag. Marlene Skvarča je danes v dopoldanskih urah ocenilo 15 vzorcev kranjskih klobas. Glede na število prejetih točk je dosegla 1. mesto Kranjska klobasa ARVAJ MESARIJA, 2. mesto Kranjska klobasa CELJSKIH MESNIN, 3. mesto pa Kranjska klobasa podjetja MESARIJE MLINARIČ.

Rezultati ljubiteljskega ocenjevanja
Več kot 200 ljubiteljskih ocenjevalcev Kranjske klobase je največ glasov dodelilo Kranjski klobasi ARVAJ MESARIJE. Drugo mesto je dosegla Kranjska klobasa MESARSTVA PODOBNIK in tretje mesto KOŠAKI TMI. 

Vzorci so bili oštevilčeni sledeče:
(1) MESARSTVO OBLAK d.o.o.                 
(2) MESARSTVO BLATNIK d.o.o.                              
(3) MESO KAMNIK d.d.                       
(4) PANVITA MIR d.d.                           
(5) KOŠAKI TMI d.d.                              
(6) LEDAS d.o.o.
(7) ČADEŽ d.o.o.
(8) MESARIJA MLINARIČ d.o.o.
(9) Kmetija HRIBAR
(10) KODILA d.o.o
(11) ARVAJ MESARIJA d.o.o.
(12) MESNINE DEŽELE KRANJSKE d.d.
(13) MESARSTVO PODOBNIK d.o.o.
(14) CELJSKE MESNINE d.d.
(15) KRAS d.o.o.

Več o certificiranih proizvajalcih: GIZ Kranjska klobasa, http://www.kranjskaklobasa.si/  

Kot posebnost letošnjega dogodka si štejemo v čast, da nas je obiskal gospod Joe Valenčič iz Clevelanda, kjer bo letos prav tako potekalo že 13. ameriško tradicionalno ocenjevanje za najboljšo Kranjsko klobaso. 
V Clevelandu so v sklopu muzeja Polka glasbe prvič organizirali Festival Kranjske klobase leta 2003, na katerem je sodelovalo malo manj kot 20 proizvajalcev Kranjskih klobas slovenskih korenin iz Amerike. V slovenskem društvu iz Clevelanda si prizadevajo širiti slovensko kulinariko po celotni severni Ameriki s prirejanjem številnih festivalov, na keterih ne smeta manjkati kranjska klobasa in zvok slovenske harmonike. 
In kot pravi gospod Valenčič »The party starts when the sausages come out« ali po slovensko: Zabava se lahko začne, ko se nareže klobasa!

Vstopnina tudi letos v dobrodelne namene

Vsi obiskovalci so bili povabljeni k prispevku v dobrodelne namene, ki je nadomestil vstopnino na dogodek. Prihodke smo namenili rehabilitacijskim uram nevrofizioterapije za tri in pol letno Anjo Jezeršek, ki je pri padcu utrpela hude poškodbe glave. Za Anjo smo zbrali 1.600 eur, ki bodo deklici pomagali do novih korakov v njenem razvoju.

Za dodatne informacije smo na voljo prek telefona 01/361 94 13 ali prek e-pošte urska@jezersek.si.