Bi tudi vi kuhali z Darkom Klemnom? - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Bi tudi vi kuhali z Darkom Klemnom?

Bi tudi vi kuhali z Darkom Klemnom?

Dvor Jezeršek, 15. 10. 2016

Bi jedli polže, če bi vam jih ponudili? Kaj pa če bi imeli možnost, da si jih pod mentorstvom zmagovalca druge sezone slovenskega MasterChefa Darka Klemna skuhate in izvirno postrežete kar sami?

Na Akademiji Jezeršek smo v začetku oktobra prvič gostili novo delavnico Postani kuharski mojster z Darkom in moramo priznati, da simpatični Štajerc svojih prvih udeležencev ni pustil ravnodušnih. V nadaljevanju z vami delimo vtise enega izmed udeležencev, ki se mu je na koncu delavnice ponudila tudi prav posebna priložnost …

Matej Mejak je mladi Primorec, ki se že lep čas navdušuje nad kulinaričnimi mojstrovinam. Lani je od svoje mame za rojstni dan prejel prav posebno darilo – paket petih delavnic po lastni izbiri na Akademiji Jezeršek. Tako se je na ne prav lepo oktobrsko soboto odpravil iz obale na Gorenjsko odkrivat nove kulinarične okuse na delavnico Postani kuharski mojster z MasterChefom Slovenije 2016, Darkom Klemnom. Na delavnici je bilo poleg njega še 9 kuharskih navdušencev, prav tako željnih novega znanja. 

Matej je po delavnici povedal:

»Darko nas je z odprtimi rokami in širokim nasmehom na obrazu pričakal v profesionalni kuhinji. Pripravil nam je vse potrebne sestavine, med katerimi so bile nekatere poznane, druge pa so nam predstavljale resnično uganko. Po začetnih spoznavnih minutah smo se udeleženci lotili priprave menija, ki ga je Darko pripravil za nas. Seveda ni pozabil niti na napeto masterchefovsko vzdušje. Tako smo pripravljali jedi le ob Darkovih skromnih navodilih, kreativnost pa je bila prepuščena nam samim. Darko nas je med celotno delavnico vodil na zelo zabaven način in nam razkril tudi nekaj mojstrskih tehnik, ki jih še nisem poznal. V nekaterih je prebudil tudi nekaj dvoma z vprašanji kot so: Ali ste prepričani v svoje kuharsko znanje, bi to jed res tako pripravili, ali bi se stvari lahko lotili kako drugače … Nekateri so podlegli svojim dvomom, drugim pa je privabil nasmeh na obraz s svojimi nagajivimi vprašanji. Ob odličnem razpoloženju je na koncu nastalo kar nekaj vrhunskih krožnikov!« 

Pa poglejmo, kaj vse so pripravili:

Za začetek dve hladni predjedi. Prva hladna predjed je bila solata in to ne kašna običajna solata, ampak takšna, ki se je marsikdo ne bi želel niti pritakniti zaradi njene glavne sestavine. Za druge pa je zagotovo prestavlja pravo gurmansko poslastico. Že veste, o čem govorimo? O rukoli z dimljenimi polži, seveda! Naslednja hladna predjed je bila hladna bučkina juha na dva načina. Pri glavni jedi je kraljevala svinjska ribica, povaljana v zeliščni skorjici s čokoladno vinsko omako. Na koncu pa se je prilegla še energijsko bogata sladica ali t.i. jabolčni štrudelj v kozarcu.

Se spomnite tiste prav posebne priložnosti, ki smo jo omenjali na začetku? Pojavila se je ravno med tem, ko je ekipa pripravljala drugo hladno predjed. V kuhinjo so se prikradli nepričakovani obiskovalci. Udeležence je obiskala POP IN-ova ekipa z zanimivo nalogo. Prišli so pokukat, če se med udeleženci delavnice skriva kakšen primeren kandidat za novo sezono MasterChef Slovenije, ki na male ekrane prihaja v začetku naslednjega leta. In koga so odkrili? Prav nadobudnega Mateja, v katerem so prepoznali velik potencial in ga povabili na avdicijo.

Za konec naj povzamemo kar Matejeve besede: »Po končani delavnici so bili naši trebuščki polni dobre hrane, možgani novih kuharskih znanj in usta polna smeha!« Tako je prišel čas, da se počasi poslovijo od Darka in se vrnejo v svoje domače kuhinje, kjer bodo lahko s pridom uporabili svoje novo kuharsko znanje in ustvarjali prave kulinarične mojstrovine.  

Če bi se tudi vi želeli pridružiti Darku na eni izmed njegovih delavnic, boste do konca leta imeli še tri priložnosti

Razpisani termini 23. 3. 

Prijavi se