Gourmet Cup 2017 postregel z rekordi - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Gourmet Cup 2017 postregel z rekordi

Gourmet Cup 2017 postregel z rekordi

Krvavec, 23. 1. 2017, 30. 1. 2017
Luki Jezeršku in Darku Klemnu, gostujočemu Chefu, je pripadla čast, da otvorita letošnji dogodek z Večerjo na zajli. Gostje so v dobrih dveh urah okusili odlične tradicionalne jedi v nekoliko drugačni preobleki, česnovo juho v kozarcu kot vroče okrepčilo, pester hladni uvod, za glavno jed matevža v »kranjski klobasi« s svinjino, ki jo je postregel sam MasterChef Slovenije, Darko Klemen. Za piko na i pa še sladko presenečenje Tomaža Bolke (Gostilna Krištof),  jabolčna pita v kozarcu z grozdno in kakijevo peno. 

Nedeljsko gurmansko razvajanje na snegu se je nadaljevalo s pravo evforijo okusov, za katero so s svojimi kreacijami poskrbeli top Chefi priznanih restavracij Uroš Štefelin (Vila Podvin), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), David Vračko (Restavracija Mak), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije), Damjan Fink (Gostilna na gradu) in Jernej Kamič (Restavracija Blejski grad) ter prepričali marsikaterega obiskovalca. 

Kot se za vsak praznik na belih strminah spodobi, tudi tokrat ni šlo brez tekmovalnega duha. Zadnji dan Gourmet Cupa 2017 se je po odličnem domačem zajtrku, ki sta ga pripravila Domačija Firbas in Gostilna Rajh, na Krvavcu odvila čisto prava smučarska tekma z več kot 150 prijavljenimi tekmovalci gostinci, vinarji in gurmani in njihovimi zvestimi navijači. Glavno nagrado v skupni kategoriji gostincev in vinarjev, enoletno uporabo profesionalnega gostinskega pomivalnega stroja serije UC blagovne znamke Winterhalter, si je z rekordom proge priborila vražja Slovenka, Alenka Dovžan (Restavracija Ejga).

Alenka Dovžan, sicer tudi sama gostinka, se je Gourmet Cupa letos udeležila prvič in bila nad dogodkom več kot navdušena: »Počaščena sem, da sem se udeležila tega dogodka. Odlično se je družiti z vsemi temi kulinaričnimi mojstri in poskusiti kakšno novo stvar. In ravno zato, ker sem tudi sama gostinka, mi je v veselje spoznavati ta svet in upam, da bomo kmalu razvili tudi kakšno novo zgodbo. V Sloveniji imamo namreč zelo velik potencial, kar se tiče kulinarike, kot tudi smučarskega turizma.«

Vincenzo Guraino prihaja iz Neaplja in je trikratni prejemik Michelinove zvezdice. Za obiskovalce Gourmet Cupa 2017 je pripravil jed, ki jo je poimenoval »Napoli - Krvavec  970 km … Poklon Sloveniji«: »Pri pripravi jedi sem poskušal združiti lokalno sestavino moje rodne dežele s slovenskim receptom. Tako sta se združila sočni napolitanski rumeni paradižnik in bakala na belo. S poroko teh dveh sestavin sem ustvaril močno povezavo dveh dežel, Neaplja in Slovenije, ne glede na razdaljo v kilometrih. Prav zaradi tega sem to kreacijo poimenoval Napoli - Krvavec  970 km … Poklon Sloveniji.

Glede na število prijavljenih tekmovalcev, nesmučarjev in obiskovalcev smo prepričani, da Slovenija potrebuje dogodek kot je Gourmet Cup, kjer se na enem mestu srečata vrhunska kulinarična ponudba in ljubitelji dobre hrane.  

Martin Jezeršek, direktor Jezeršek gostinstva se ob uspešno zaključenem dogodku že veseli prihodnjega: »Gourmet Cup 2017 je bil fantastičen dogodek, več kot izpolnili smo vse zastavljene cilje. V veselje nam je, da smo dogodek spravili na mednarodno raven in dokazali, da je Slovenija zrela za visoko kulinariko na smučiščih. Veselimo se Gourmet Cupa 2018.« 

Še več utrinkov si lahko ogledate tukaj.