Sora pri Medvodah, 30. 3. 2017
Odločitev, kje imeti poroko in komu zaupati pogostitev, nikakor ni enostavna. Vedno več mladoporočencev se namreč odloča, da bodo svoj usodni DA dahnili na prostem, ali pa na lokaciji, o kateri sanjajo že od otroštva. Lokacija je torej izbrana, veliko krat pa se zakomplicira pri pogostitvi. Kako se torej lotiti tega poglavja v poročnem dnevu?
Pomembno je, da se lokacija poroke in poročno slavje ujemata s celotnim konceptom poroke, pri čemer je najpomembneje, da izvajalci prisluhnejo vašim željam. Glede na naše dolgoletne izkušnje smo vam pripravili
3 koristne nasvete glede poročne pogostitve, ki vam bodo olajšali planiranje in poskrbeli, da bo vaš poročni dan resnično nepozaben.
1. POSTAVITE OKVIREN URNIK
Poročni dan mine kot bi mignil, vanj pa je treba vključiti toliko aktivnosti! Napišite seznam vseh mini dogodkov in aktivnosti, ki vas čakajo na ta dan. Nato jih logično razvrstite čez dan. Tako že imate okviren urnik. Sedaj pomislite, da je treba gostom ponuditi nekaj za pod zob na 2 do 3 ure. Kako boste torej zastavili poročno pogostitev čez dan? Premislite, kaj lahko pripravite sami in kje vam lahko čas in energijo prihranijo strokovnjaki.
2. POSKRBITE ZA POGOSTITEV PO CERKVENEM OBREDU
Priporočamo vam, da po cerkvenem obredu (če ga imate) pripravite preprosto fingerfood pogostitev, da svojih gostov ne pustite lačnih do večerje. Ta premostitveni obrok bo goste nahranil ravno toliko, da bodo prijetno siti, ko bo nastopil čas večerje, pa ponovno lačni.
Sirove grizike na palčki
Polnjene maslene pastetke
Jelenov pate z granatnim jabolkom in izbranimi kalčki
Smetanov hren s kaviarjem postrvi črnim sezamom in izbranimi kalčki
Polnjene testene košarice
Kroglica gorgonzole s pistacijo in grozdjem
Zelenjavni namaz s korenčkom in semeni konoplje
3. PRIPRAVITE POGOSTITEV PO CIVILNEM OBREDU
Zakaj ne bi klasično postrežene hladne in tople predjedi postregli kar zunaj na vrtu po civilnem obredu? Gostje se lahko na ta način sproščeno družijo, klepetajo in spoznavajo ob odličnih prigrizkih, ki smo jih zasnovali prav za poroke. Lična prezentacija, odlični okusi in profesionalna postrežba so odlike, ki zaznamujejo tovrstno izbiro predjedi. Po uvodnem delu goste povabite k mizam in nadaljujete z večerjo.
Mesne
Rezine angleško pečenega govejega hrbta z remuladno omako na solatnih listih
Marinirana svinjska ribica z jabolki in hrenom
Ribje
Bakala na belo s kaprnimi jabolki
File dimljene postrvi s pečenim jabolkom, medom in orehi
Brezmesne
Smetanov namaz s tartufato, rožmarinom in sušenimi paradižniki
Solatke v malih porcelan skodelicah
Čičerika s pomarančo in popečenimi češnjevimi paradižniki
Ajdova kaša s feta sirom, pisano papriko, mlado čebulo in rdečo redkvico
Mini topel prigrizek pripravljen pred gosti
Postreženo v bambus ladjicah
Vroča koza
Mladi sir ovit v slanino s sladko kislim gorčičnim prelivom na mladih solatnih listih
Mladi sir ovit v bučke z balzamično redukcijo in praženimi bučnimi semeni na mladih solatnih listih
Ne glede na
lokacijo poroke vam izkušena ekipa Jezeršek gostinstva omogoča izbor različnih načinov postrežbe večerje. Izbirate lahko med hladno toplim bifejem ali postreženo večerjo, prigrizki na vrtu, showcookingom pred gosti, tematskimi sladicami in različnimi polnočnimi prigrizki. Vsem izbiram je skupni imenovalec nostalgija okusov, pridih domačnosti in profesionalna postrežba. Seveda lahko menije prilagodimo vašim željam. Povejte nam vaše želje in skupaj bomo poskrbeli, da bo poročno slavje potekalo natanko tako, kot ste si zamislili.
Foto: Neža Reisner Photography