Potice naše mame Sonje v Vatikanu - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Potice naše mame Sonje v Vatikanu

Potice naše mame Sonje v Vatikanu

Cerklje na Gorenjskem, 20. 4. 2017
V sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Vatikanu je Jezeršek gostinstvo poskrbelo, da je v času velikonočnih praznikov v Vatikanu dišalo po slovenski potici. S tem namenom je naša mama Sonja spekla osem orehovih potic, ki jih je Veleposlaništvo RS v Vatikanu predalo najvišjim vatikanskim uradnikom, med katerimi so potico prejeli tudi papež Frančišek, zaslužni papež in Kardinal Rode. Potice so v Vatikan pospremile tudi monografija Potice iz Slovenije s posvetilom avtorja dr. Janeza Bogataja in Sonje kot ustvarjalke potic ter miniaturne potičke lePotičke.

Vseh osem potic je bilo spečenih v lončenih potičnicah po Sonjinem receptu, ki je enak tistemu, ki ga udeleženci delavnice spoznajo na njeni delavnici - Praznične potice in pogače v sklopu Akademije Jezeršek. 

Za osem potic je potrebovala 3 kg moke in prav toliko orehov. Sonjine nasvete in recept za občudovanja vredno potico najdete tukaj.  

Potice so pred velikonočnimi prazniki v družbi mojstrov cvetličnih aranžmajev dr. Sabine Šegula in Petra Ribiča iz Biotehniškega centra Naklo, ki sta ponovno okrasila baziliko sv. Petra, odpotovale v Vatikan. 

S strani v Veleposlaništva RS v Vatikanu smo prejeli lepo zahvalo in sporočilo, v katerem je bilo zapisano, da se vsi prejemniki za dobrote lepo zahvaljujejo in da so slovenske potice, ki jih je pripravila naša mama Sonja, še kako prispevale k dopolnitvi prazničnih dogodkov v Vatikanu v tem velikonočnem času.