Teden nezavržene hrane - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Teden nezavržene hrane

Teden nezavržene hrane

Sora pri Medvodah, 19. 5. 2017
Vsako leto na svetu zavržemo kar tretjino užitne hrane. Samo v Sloveniji je vsako leto zavržemo 150 tisoč ton, kar je povprečno 72 kilogramov hrane na prebivalca. S tem bi lahko pripravili celih 290 obrokov in nahranili 100 družin. To dejstvo je nemogoče prebaviti. Zato moramo ukrepati takoj!

Teden nezavržene hrane želi doseči prav to: spodbuditi vso državo in narediti odločne korake k občutnemu zmanjšanju količine zavržene hrane. Za nas. Za prihodnje generacije. Za naš planet.

Iniciativa je nastala na pobudo Luke Jezerška in njegovih podobno mislečih kolegov. Zdaj pa je dobilo tudi podporo Massima Botture, ustanovitelja mednarodnega gibanja Food for Soul. 

Potrebujemo tudi vašo podporo, kajti ta izziv lahko premagamo le s skupnimi močmi. Najprej spremenimo sebe, nato Slovenijo, na koncu pa še ves svet.

Ne izgubljajmo časa. Pridružite se nam in skupaj nam bo uspelo.

Več o projektu Teden nezavržene hrane si preberite tukaj.