SI
Show menu

Pobuda Teden nezavržene hrane je dosegla množičen odziv

Pobuda Teden nezavržene hrane je dosegla množičen odziv

Sora pri Medvodah, 14. 6. 2017
Pobuda za zmanjšanje količine zavržene hrane Teden nezavržene hrane, ki jo je sprožil priljubljen chef Luka Jezeršek in podprl chef najboljše restavracije na svetu v letu 2016, sloviti Massimo Bottura, je odmevala ne samo po vsej državi, pač pa tudi po svetu. Množičen odziv Slovencev na perečo problematiko je priča, da lahko spremenimo svoje navade in da se količina zavržene hrane lahko zmanjša. Svetu pa daje sporočilo, da je sprememba razmišljanja mogoča, če se aktivira celotno prebivalstvo.

Pobudnik iniciative Luka Jezeršek je tako opisal svojo vizijo: “Kot kuhar opažam, da se je v zadnjih letih naš odnos do hrane močno spremenil. Hrana je včasih predstavljala vrednoto, danes pa zaradi pretirane proizvodnje in navideznega izobilja izgublja vrednost, vse več hrane zavržemo. Hrani želim vrniti vrednost, ki si jo zasluži.”

S tem namenom smo za vas pripravili tudi recepte po principu »nič zavržene hrane«. 


Recepti po principu "nič zavržene hrane"