Počakajte trenutek ...
Toggle menu
Toggle search
SI
EN
CATERING
LOKACIJE
POSLOVNI DOGODKI
PROTOKOLARNI DOGODKI
ŠPORTNI DOGODKI
ZASEBNI DOGODKI
SEJEMSKI CATERING
MEDNARODNI CATERING
TAMnjam
LOKACIJE
DVOR JEZERŠEK
BLEJSKI GRAD
GOSTILNA NA GRADU
PIVNICA UNION
TAGGENBRUNN
AKADEMIJA
KULINARIČNE DELAVNICE
TIMBILDING DELAVNICE
DARILNE PLOČEVINKE AKADEMIJE JEZERŠEK
RECEPTI AKADEMIJE JEZERŠEK
VEČERJA NA ZAJLI
POROKE
POROKA NA DVORU JEZERŠEK
POROKA NA BLEJSKEM GRADU
CATERING POROKA
NAVIDEZNA POROKA
DEKORACIJA
POROČNI VTISI NAŠIH PAROV
ODGOVORNA KULINARIKA
TRAJNOSTNE ZAVEZE
TRAJNOSTNE DEJAVNOSTI
TRAJNOSTNA POGOSTITEV
O NAS
NOVICE
PREDSTAVITEV
LOKACIJE IN KONTAKTI
ZGODOVINA
ČLANSTVO, SPONZORSTVO IN NAGRADE
REFERENCE
PRILOŽNOSTI ZA MLADE
PROSTA DELOVNA MESTA
Z JEZERŠKI V SLOVENSKO HIŠO 2024
Spletna trgovina
Home
NOVICE
Show menu
Pobuda Teden nezavržene hrane je dosegla množičen odziv
Arhiv
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Pobuda Teden nezavržene hrane je dosegla množičen odziv
Sora pri Medvodah, 14. 6. 2017
Pobuda za zmanjšanje količine zavržene hrane Teden nezavržene hrane, ki jo je sprožil priljubljen chef Luka Jezeršek in podprl chef najboljše restavracije na svetu v letu 2016, sloviti Massimo Bottura, je odmevala ne samo po vsej državi, pač pa tudi po svetu. Množičen odziv Slovencev na perečo problematiko je priča, da lahko spremenimo svoje navade in da se količina zavržene hrane lahko zmanjša. Svetu pa daje sporočilo, da je sprememba razmišljanja mogoča, če se aktivira celotno prebivalstvo.
Pobudnik iniciative Luka Jezeršek je tako opisal svojo vizijo: “Kot kuhar opažam, da se je v zadnjih letih naš odnos do hrane močno spremenil. Hrana je včasih predstavljala vrednoto, danes pa zaradi pretirane proizvodnje in navideznega izobilja izgublja vrednost, vse več hrane zavržemo. Hrani želim vrniti vrednost, ki si jo zasluži.”
S tem namenom smo za vas pripravili tudi recepte po principu »nič zavržene hrane«.
Recepti po principu "nič zavržene hrane"