Zadnji usodni DA v Hiši kulinariki Jezeršek - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Zadnji usodni DA v Hiši kulinariki Jezeršek

Zadnji usodni DA v Hiši kulinariki Jezeršek

Sora pri Medvodah, 16. 8. 2017
Hiša kulinarike Jezeršek je vse od leta 1996 veljala kot sinonim za catering, saj je ob svoji otvoritvi postala prvi objekt v Sloveniji, namenjen izključno tej dejavnosti. Pod njeno streho se je v naslednjih dvajsetih letih zvrstila obilica pomembnih osebnih, poslovnih in družabnih dogodkov. V njej so svoj prostor poleg obletnic, porok in prednovoletnih srečanj našle tudi valete, poslovni teambuildingi in celo Festival kranjske klobase. Za Hišo kulinarike lahko tako še danes trdimo, da je izraz ponosa in kakovosti

Od leta 2017 je Hiša kulinarike Jezeršek zaprla svoja vrata za širšo javnost in zaradi povečanega obsega dela v cateringu in širitve podjetja (Dvor Jezeršek, Restavracija Blejski grad) postala večnamenski objekt, ki sedaj služi kot jedro za vse ostale dejavnosti. Poleg sedeža podjetja v njej še vedno ostaja glavna kuhinja, ki se ji je sedaj pridružila tudi slaščičarna. V njej številčna kuharska ekipa skrbi za pripravo jedi, ki potujejo na najrazličnejše destinacije v Sloveniji in tudi izven naših meja.  

Pretekli vikend se je v Hiši kulinariki Jezeršek zadnjič odvila poroka in s tem tudi zadnji dogodek za širšo javnost. Za Hišo kulinarike zadnji usodni DA, za njiju prvi, sta izrekla simpatična Katja in Klemen. Preberite, zakaj sta za svojo poročno lokacijo izbrala Hišo kulinarike in kakšni so njuni vtisi. 

Zakaj sta se odločila, da bosta imela poročno slavje v Hiši kulinarike Jezeršek?
"Pred tremi leti se je v Hiši kulinarike poročila najina prijateljica in takrat sva se prvič navdušila nad prostorom, hrano in postrežbo. Tudi sicer pa je odločitev, da bova imela poročno slavje pri Jezeršku, hitro padla, saj oba obožujeva Jezerškovo hrano. Pri sami izbiri lokacije je zmagala dvorana v Hiši kulinarike, saj je bila primerne velikosti glede na število povabljenih svatov in band, poleg tega pa nama je zelo ustrezala tudi razporeditev. Piko na i nama je dala toplina in domačnost prostora, ki sva jo začutila že ob prvem ogledu."

Kako je izgledalo vajino poročno slavje v Hiši kulinarike Jezeršek?
"Na terasi so nas pričakali s šampanjcem in pozdravit nas je prišel gospod Franc Jezeršek. To nama je veliko pomenilo, saj so tudi svatje začutili, da so nekaj posebnega in ne le številka mize. Najlepši trenutek je bil, ko sva lahko prva vstopila v dvorano, osvetljeno v najini barvi poroke in obkroženo s prav posebnim šarmom ter toplino. Začutila sva, da naju čaka nepozaben večer. Sledila je odlična in raznolika hrana, prijazni in pozorni natakarji so poskrbeli, da nihče od svatov ni imel praznega kozarca, in tako midva kot svatje smo bili navdušeni nad celotno izvedbo večera."

Bi lahko rekla, da je bila vajina poroka popolna? Čemu sta posvetila največ pozornosti?
"Za naju zagotovo. Težko se je odločiti, čemu sva namenila največ pozornosti, predvsem sva si želela, da bo vzdušje sproščeno, da se bomo zabavali in uživali. Dobra hrana in glasba sta nama bili zato bistvenega pomena."
 
Je bilo na vajini poroki kaj nenavadnega, posebnega?
"Za naju je bilo veliko malih trenutkov posebnih, največ pa nama je pomenilo, ko sva se lahko zahvalila družinama in prijateljem za njihovo podporo, zaupanje in ljubezen. Vesela sva bila, da so bili z nama in da so z nama delili ta prav posebni dan."

Koliko časa sta načrtovala poroko?
"Lokacije, band, snemalca in fotografinjo sva rezervirala že več kot leto vnaprej. Ker pri tem nisva želela delati kompromisov ali pristati na drugo možnost, sva z rezervacijami pričela že kar zgodaj, ko je bilo še veliko izbire. Sicer pa so se priprave pričele približno pol leta pred poroko in trajale vse do zadnjega dne, ko smo krasili dvorano. Vse te priprave in ves ta čas, ki sva ga skupaj posvetila organizaciji enega dneva, za naju dejansko predstavlja poroko. Poroka ni le en dan, temveč skupek vseh teh trenutkov in uresničevanje sanj na poti."

Kako sta bila navdušena nad jedmi?
"Najbolj navdušena sva bila nad predjedmi. Bile so raznovrstne in vsak grižljaj je bil božanski. Tudi juha z rakovim repkom je bila prava poslastica za brbončice. Seveda sva bila navdušena tudi nad glavno jedjo, ampak iskreno povedano sva se že toliko najedla od prejšnjih hodov, da nama je že zmanjkovalo prostora v trebuščku." 

Kakšna je bila vajina poročna torta, ki so jo za vaju pripravili v naši hiši?
"Resnično nama je odleglo, ko ste nam sporočili, da lahko pri vas pripravijo tudi torto. Ker sva se poročila 12. 8., je bilo veliko slaščičarjev na dopustu, tako da sva imela zelo okrnjeno izbiro. To, da nama so pri Jezeršku pripravili torto, naju je zelo razbremenilo. In tudi končni rezultat je bil odličen. Imela sva čokoladno borovničevo torto, ki je bila vrhunska. Osvežilna, a hkrati zares čokoladna – popolni preplet okusov." 

Kako se počutita zdaj, ko vesta, da je bilo vajino poročno slavje zadnji dogodek v Hiši kulinarike Jezeršek?
"Presrečna, da sva še ujela to priložnost!" 

Kakšno bi bilo vajino sporočilo vsem, ki si izbirajo lokacijo za poročno slavje?
"Okusi in s tem poroke so si zelo različni, zato tudi ni perfektne, idealne lokacije za vse. Pomembno je, kar si par želi od poroke in kakšne svate ima povabljene – ali potrebujejo veliki ali mali oder, ali je bolj bistvena hrana ali pijača, ali se lahko peljejo do večerje ali je celotna poroka na eni lokaciji. Ključno pa je, da se par počuti dobro na izbrani lokaciji – to bo namreč njun dan in onadva morata biti tista, ki bosta z izbiro zadovoljna. Če začutita lokacijo že takrat, ko ni pripravljena za poroko, potem bo poročni dan le še čarobnejši." 

Foto: Katja Jemec