Zakaj Luka stiska v prsih in kako se bo Darko spopadel s svojim strahom pred višino, si lahko prebere v intervjuju.
Luka, zate bi lahko rekli, da si pravi adrenalinec. Letel si z letalom, skočil s padalom in bungee jumping z mosta na Tari, splezal na jambor jadrnice … Torej lahko predvidevamo, da ti tudi kuhanje 50 metrov nad tlemi ne predstavlja nekega problema.
Dinner in the Sky bo letos že tretjič v Ljubljani. Se spomniš, kako je bilo prvič?
»Ja, zelo dobro se spomnim! Sicer me ni strah višine, pa vendar te v prsih malo stiska. Ko pa premagaš ta mali strah, je izkušnja res nepozabna. Srečaš zanimive goste, ki so po večini prvič na tem doživetju, ne smem pa pozabiti še lepega pogleda na mestno jedro. Si enostavno del zgodbe, ki ti ostane za vedno v spominu. Enostavno lepo je.«
Poleg Ljubljane si bil na Dinner in the Sky še v Kranjski gori, Splitu … Kje ti je bilo najbolj všeč in zakaj?
»Bil sem že na vseh teh lokacijah, kjer smo z gostinskim delom sodelovali pri organizaciji dogodka Dinner in the Sky. Vsaka od lokacij je bila po svoje nekaj posebnega. V Splitu morje, sonce in prečudovito staro mestno jedro. V Ljubljani večerja nad mestom, pogled na Ljubljanico. V Kranjski gori odličen pogled na Vitranc iz popolnoma nove perspektive.«
Zakaj Dinner in the Sky ravno v Ljubljani? Kaj ti je v Ljubljani oz. 50 metrov nad Ljubljanskimi ulicami še posebej všeč?
»Ljubljana je najlepše mesto na svetu. Predvsem sem vesel in ponosen, da smo sprejeli to kot doživetje in ne kot »kaj se pa spet grejo tam v zraku«. Dinner in the Sky je svetovna avantura in menim, da si Ljubljana zasluži, da je del tega. Prijetno je, ko te gostje sprašujejo, kako je tam zgoraj, in ti jim z veseljem poveš, da je lepo ter da jih čaka zelo dobra večerja 50 metrov nad Ljubljano.«
Med katerimi paketi lahko izbirajo kulinarični avanturisti in zakaj kar štirje različni paketi?
»Gostje lahko izbirajo med štirimi različnimi paketi, in sicer Brunch in the Sky, Lunch in the Sky, Dinner in the Sky in Champagne in the Sky. Različni paketi pa predvsem zato, da lahko gost izbere časovno in cenovno, kar mu najbolj ustreza.«
Letos bo gostujoči chef Darko Klemen. Zakaj misliš, da je lani povabilo zavrnil, letos pa ga sprejel? Kaj ga je prepričalo?
»Prepričal sem ga jaz, sam pa se je odločil zato, ker ima rad vedno nove avanture. To, da ga je strah višine, res ni prvoaprilska šala. Tudi jaz najprej nisem verjel, da je lahko tako velikega človeka, kot je Darko, strah višine. A je to sploh mogoče?«
Vemo, da je Darka strah višine. Kako pa se ti počutiš 50 metrov visoko in to s kuhalnico v roki?
»S tem nimam težav. Kuhanje je podobno kot na tleh, predvsem je zanimivo, ko se zaveš, da si nekaj pozabil na tleh in potem …«
Kako oz. na kakšen način boš spodbujal Darka, če bo to potrebno? S čim ga boš motiviral?
»Najprej bova počasi popila kavo, podrobno preverila, če je vse pritrjeno na žerjav, splezala za mizo in žerjavista prosila, da jo najprej dvigne za 1 meter, nato za 10 metrov in počasi navzgor, vse do 50 metrov. Bom pa s seboj vzel tudi tablete proti slabosti. Namig za goste, ki jih je prav tako strah višine, če gre gor Darko, potem je zagotovo 110 % varno.«
Rdeča nit dogodka Dinner in the Sky Ljubljana so Okusi Ljubljane. Ali bo to čutiti tudi pri jedeh?
»Absolutno, strategija naše hiše in mesta Ljubljana je podpirati in razvijati lokalno kulinariko. Imamo dobro strategijo kulinarike Okusiti Slovenijo in Okusi Ljubljane. In to bo osnova za pripravo jedi na tem dogodku. P.s.: pred nekaj dnevi smo kuhali poskusni meni in res je bilo vse dobro.«
Kaj bo na meniju letošnjega Dinner in the Sky Ljubljana? Bi kakšno jed še posebej izpostavili in zakaj?
»Na meniju bodo predvsem kakovostne sestavine in sestavine lokalnih ponudnikov. Meni je vse dobro.«
Tvoje povabilo vsem kulinaričnim avanturistom:
»Čisto enostavno, kdor ima rad dobro hrano in nenavadno okolje, mora Dinner in the Sky nujno obiskati.«