Goveji golaž po Jezerškovo - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Goveji golaž po Jezerškovo

Goveji golaž po Jezerškovo

Sora pri Medvodah, 7. 9. 2017
Golaž, po izvoru prihaja iz sosednje Madžarske, točneje madžarski gulyás, je na prvi pogled zelo preprosta, nezahtevna jed, ki jo pri nas poznamo kot golaževo juho. A resnica je takšna, da je pravzaprav toliko golažev, kolikor je kuharjev, in še toliko povrhu, kolikor je kuharic. Kajti golaž je zelo osebna reč. 

Znate skuhati pravi golaž? Če želite, da bo golaž res takšen kot mora biti, ga je treba kuhati dolgo, počasi in z užitkom. Zagotovo pa je najboljši, če ga skuhamo v kotličku nad odprtim ognjem, kot to počne Luka Jezeršek.

Preverite recept iz prve roke, po receptu naše mame Sonje. 
Recept za golaž