Počakajte trenutek ...
Toggle menu
Toggle search
SI
EN
CATERING
LOKACIJE
POSLOVNI DOGODKI
PROTOKOLARNI DOGODKI
ŠPORTNI DOGODKI
ZASEBNI DOGODKI
CATERING NA DOMU
SEJEMSKI CATERING
MEDNARODNI CATERING
TAMnjam
NAŠE LOKACIJE
DVOR JEZERŠEK
BLEJSKI GRAD
LJUBLJANSKI GRAD
PIVNICA UNION
AKADEMIJA
KULINARIČNE DELAVNICE
TIMBILDING DELAVNICE
DARILNE PLOČEVINKE AKADEMIJE JEZERŠEK
RECEPTI AKADEMIJE JEZERŠEK
VEČERJA NA ZAJLI
DOŽIVETJA
JEZERŠEK DOŽIVETJA
ZASEBNA DOŽIVETJA
POSLOVNA DOŽIVETJA
POROKE
POROKA NA DVORU JEZERŠEK
POROKA NA BLEJSKEM GRADU
CATERING POROKA
NAVIDEZNA POROKA
DEKORACIJA
POROČNI VTISI NAŠIH PAROV
O NAS
NOVICE
PREDSTAVITEV
LOKACIJE IN KONTAKTI
TRAJNOST
ZGODOVINA
ČLANSTVO, SPONZORSTVO IN NAGRADE
REFERENCE
PRILOŽNOSTI ZA MLADE
PROSTA DELOVNA MESTA
Spletna trgovina
Home
NOVICE
Show menu
Goveji golaž po Jezerškovo
Arhiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Goveji golaž po Jezerškovo
Sora pri Medvodah, 7. 9. 2017
Golaž, po izvoru prihaja iz sosednje Madžarske, točneje madžarski gulyás, je na prvi pogled zelo preprosta, nezahtevna jed, ki jo pri nas poznamo kot golaževo juho. A resnica je takšna, da je pravzaprav toliko golažev, kolikor je kuharjev, in še toliko povrhu, kolikor je kuharic. Kajti golaž je zelo osebna reč.
Znate skuhati pravi golaž? Če želite, da bo golaž res takšen kot mora biti, ga je treba kuhati dolgo, počasi in z užitkom. Zagotovo pa je najboljši, če ga skuhamo v kotličku nad odprtim ognjem, kot to počne Luka Jezeršek.
Preverite recept iz prve roke, po receptu naše mame Sonje.
Recept za golaž