Dinner in the Sky: nekateri so uživali, drugi trepetali - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Dinner in the Sky: nekateri so uživali, drugi trepetali

Dinner in the Sky: nekateri so uživali, drugi trepetali

Sora pri Medvodah, 28. 9. 2017
Popularizacijo kulinarike vedno bolj spremljajo nenavadne ideje. Ena izmed takšnih je zagotovo Dinner in the Sky, ki se je letos 50 metrov nad Ljubljano zvrstila že tretje leto zapored. Kljub vrtoglavi višini pa je bilo vredno premagati strah. 

Dinner in the Sky, nepozabno gurmansko doživetje v zraku, smo v naši prestolnici gostili že tretjič. Med 23. in 27. septembrom se je v »lebdeči« restavraciji večkrat dnevno zvrstil niz dogodkov, Brunch in the Sky, Lunch in the Sky, Champagne in the Sky ter Dinner in the Sky, kjer smo gostom ponudili jesensko obarvan meni Okusi Ljubljane s poudarkom na kakovostnih sestavinah in lokalnih ponudnikih

»Za hladen uvod smo gostom ponudili dimljene gosje prsi, solatko rdečega zelja in grozdja z jabolkom in hrenom. Nadaljevali smo z vročim okrepčilom -dimljeno ljubljansko juho s pekočo zeleno, masleno pastetko s tatarjem rdeče postrvi. Za glavno jed smo postregli počasi dušenega jagenjčka s črno lečo in lisičkami, omako s suhimi figami in fermentirano jesensko zelenjavo. Za konec smo goste pocrkljali s sladico v kozarčku z okusom jeseni; pripravili smo  kefirjevo kremo, crumble z ajdo, hruške v refošku in čokolado za piko na i.« je pojasnil Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016, ki je kot gostujoči chef vseh 5 dni zaradi strahu pred višino trepetal visoko nad oblaki in je na koncu priznal, da se s kuhalnico v roki bolje počuti na trdnih tleh. 

Darko pa seveda ni bil edini, ki je trepetal 50 ali več metrov visoko sredi bele Ljubljane. Kar nekaj gostov je priznalo, da jim višina ni najbolj pri srcu, vendar so ob odlični hrani in vinski spremljavi ter obilici smeha in zabave, ki sta ju pričarala kuharska mojstra, kaj hitro pozabili, da so visoko v zraku. 

»Predvsem je bilo zabavno. Žena me je vprašala, če midva z Darkom delava ali sva na taboru, ker je bilo vse skupaj, kljub temu, da je bilo zelo delovno, tudi zelo zabavno, velikokrat na moj račun.« nam je razložil Luka Jezeršek, ki je tudi letos s svojo ekipo Jezeršek cateringa skrbel, da je vse teklo kot po maslu. 

Kljub nekoliko slabšemu vremenu je letošnji Dinner in the Sky v nebo dvignil več kot 800 gostov, kar dokazuje, da je Slovenija zrela za visoko kulinariko nekoliko drugače. 

Dinner in the Sky se danes že seli naprej, kjer bo v bližnjih evropskih prestolnicah v vseh pogledih še naprej razvajal goste, željne kulinaričnih dogodivščin. 

In še sporočilo Luka za vse tiste, ki letos Dinner in the Sky niso izkusili: »Sporočilo je zelo enostavno. Veseli smo, da je svetovna turistična atrakcija Dinner in the Sky ponovno prišla v Ljubljano in to na elitno lokacijo, kot je Kongresni trg, kjer je pogled na Ljubljano s ptičje perspektive resnično enkraten. Na vse skupaj gledam kot na doživetje, kar tudi je. V kombinaciji z dobro hrano, nepozabnim pogledom na Ljubljanski grad in okolico … res enkratna izkušnja. Ne skrbite, če ste tokrat zamudili priložnost, saj bomo kmalu zakuhali kaj novega.«

Foto: Matic Kremžar