Podpiramo ROZA OKTOBER! - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Podpiramo ROZA OKTOBER!

Podpiramo ROZA OKTOBER!

Sora pri Medvodah, 5. 10. 2017
ROZA OKTOBER je mesec boja proti raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah v Sloveniji. 

V mesecu oktobru tečejo po svetu in tudi pri nas različne akcije ozaveščanja o raku dojk, aktivnemu življenjskemu slogu in uravnoteženi prehrani. 

Raziskave kažejo, da šampinjoni vsebujejo koristne snovi, ki lahko pripomorejo k preventivi raka dojk, zato simbolno predstavljajo in poudarjajo pomen zdravega prehranjevanja. 
 
Več o raziskavi si lahko preberete tukaj.


Tudi mi podpiramo Roza oktober!

Z namenom osveščanja o raku na dojkah in pomenu zdrave prehrane spodbujamo k uživanju svežih šampinjonov, ki so jeseni še posebej okusna dopolnitev zdravega jedilnika. Tako v naši gostilni Dvor Jezeršek in Restavraciji Blejski grad najdete jed s svežimi šampinjoni. Pridite, naročite jed s šampinjoni in podprite akcijo tudi vi! 

Seveda pa si lahko zdravo in okusno jed s šampinjoni hitro in enostavno pripravite kar sami. Preverite recept!
Recept za jesensko solatko s šampinjoni

Roza oktober v Hoferju

Pri Hoferju so se odločili, da bodo od vsakega prodanega roza paketa šampinjonov v mesecu oktobru namenili 10 centov v sklad za nakup naprave za meritev sestave telesnih tkiv in tako skupaj podprli Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna. 

Več informacij si preverite tukaj.


Preventiva s pomočjo mobilne aplikacije

Ena izmed najbolj učinkovitih metod, da odkrijete raka dojk že v zgodnjem stadiju, je samopregledovanje. Dobro je pričeti že v mladosti in nadaljevati vsak sedmi do deseti dan po začetku menstruacije, vse do menopavze, nato pa na izbrani dan v mesecu. Če se na redno pregledovanje nikakor ne morete navaditi, si pomagajte z brezplačno mobilno aplikacijo BREAST TEST, ki ga je razvilo združenje Europa Donna, in vas bo opozorila na samopregled.
Uporabnikom operacijskega sistema Android je brezplačna aplikacija na voljo v spletni trgovini Google Play, uporabnikom mobilnih telefonov iPhone pa v spletni trgovini Apple iTunes Store.


O združenju Europa Donna

Europa Donna je slovensko združenje za boj proti raku dojk, katerega temeljni cilj je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje in uspešno celostno rehabilitacijo. Njeno poslanstvo je širjenje informacij o raku dojk po Evropi in v svetu, obveščanje o boleznih dojk in poudarjanje pomena ustreznega pregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka dojk.

Več o združenju Europa Donna si lahko preberete tukaj.