SI
Show menu

Podpiramo ROZA OKTOBER!

Podpiramo ROZA OKTOBER!

Sora pri Medvodah, 5. 10. 2017
ROZA OKTOBER je mesec boja proti raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah v Sloveniji. 

V mesecu oktobru tečejo po svetu in tudi pri nas različne akcije ozaveščanja o raku dojk, aktivnemu življenjskemu slogu in uravnoteženi prehrani. 

Raziskave kažejo, da šampinjoni vsebujejo koristne snovi, ki lahko pripomorejo k preventivi raka dojk, zato simbolno predstavljajo in poudarjajo pomen zdravega prehranjevanja. 
 
Več o raziskavi si lahko preberete tukaj.


Tudi mi podpiramo Roza oktober!

Z namenom osveščanja o raku na dojkah in pomenu zdrave prehrane spodbujamo k uživanju svežih šampinjonov, ki so jeseni še posebej okusna dopolnitev zdravega jedilnika. Tako v naši gostilni Dvor Jezeršek in Restavraciji Blejski grad najdete jed s svežimi šampinjoni. Pridite, naročite jed s šampinjoni in podprite akcijo tudi vi! 

Seveda pa si lahko zdravo in okusno jed s šampinjoni hitro in enostavno pripravite kar sami. Preverite recept!
Recept za jesensko solatko s šampinjoni

Roza oktober v Hoferju

Pri Hoferju so se odločili, da bodo od vsakega prodanega roza paketa šampinjonov v mesecu oktobru namenili 10 centov v sklad za nakup naprave za meritev sestave telesnih tkiv in tako skupaj podprli Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna. 

Več informacij si preverite tukaj.


Preventiva s pomočjo mobilne aplikacije

Ena izmed najbolj učinkovitih metod, da odkrijete raka dojk že v zgodnjem stadiju, je samopregledovanje. Dobro je pričeti že v mladosti in nadaljevati vsak sedmi do deseti dan po začetku menstruacije, vse do menopavze, nato pa na izbrani dan v mesecu. Če se na redno pregledovanje nikakor ne morete navaditi, si pomagajte z brezplačno mobilno aplikacijo BREAST TEST, ki ga je razvilo združenje Europa Donna, in vas bo opozorila na samopregled.
Uporabnikom operacijskega sistema Android je brezplačna aplikacija na voljo v spletni trgovini Google Play, uporabnikom mobilnih telefonov iPhone pa v spletni trgovini Apple iTunes Store.


O združenju Europa Donna

Europa Donna je slovensko združenje za boj proti raku dojk, katerega temeljni cilj je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje in uspešno celostno rehabilitacijo. Njeno poslanstvo je širjenje informacij o raku dojk po Evropi in v svetu, obveščanje o boleznih dojk in poudarjanje pomena ustreznega pregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka dojk.

Več o združenju Europa Donna si lahko preberete tukaj.