Izza pulta: Ana Šušteršič, vrhunska kuharica in diva v eni osebi - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Izza pulta: Ana Šušteršič, vrhunska kuharica in diva v eni osebi

Izza pulta: Ana Šušteršič, vrhunska kuharica in diva v eni osebi

9. 10. 2017
Če ste se udeležili vsaj ene izmed najbolj uspešnih delavnic na Akademiji Jezeršek, potem veste, da je Ana, Julia Cild in Sopfia Loren v eni osebi. Tako je, vrhunska kuharica in diva v eni osebi. 

Ana je v kolektivu Jezeršek že od samega začetka. Kot mlada, simpatična in ustvarjalna učenka se nam je pridružila, ko smo še kuhali v domači garaži. In še vedno je z nami. Danes kot kreativna vodja, brez katere v naši hiši ne gre govoriti o okusih, barvah, krožnikih, novih jedeh in kreativnih idejah. 

Brez Ane si Akademije Jezeršek, kjer vodi kar tri stalne in občasne sezonske kulinarične delavnice, preprosto ne znamo predstavljati. 

Vabimo vas, da jo spoznate tudi vi. Preberite si, kdaj se je spletla ljubezen med njo in kuhinjo ter s kom bi najraje zakuhala nepozabno kulinarično zgodbo. 

Kdaj se je spletla ljubezen med tabo in kuhinjo?
"Še kar traja to spletanje ljubezni med mano in kuhinjo. Nisem še na točki prave ljubezni. Pride tudi do prepirov." 

Kakšni so bili tvoji začetki v profesionalnih kuharskih vodah?
"Seveda je z mojimi začetki povezan dan, ko sem prvič stopila v Jezerškovo garažo in začela čistiti ogromen kiper. Z eno besedo pa Franci Jezeršek in njegov pogled na gostinstvo. Profesionalna kuhinja je »posel«. Kulinarika je večinski del tega zahtevnega dela. Imam srečo, da se v gostinstvu lahko posvečam predvsem kulinariki in še večjo srečo, da lahko z eno roko posežem tudi po moji prvi ljubezni - oblikovanju. Predvsem zato, ker velikokrat sodelujemo pri kreiranju dogodkov, ki so sestavljeni iz tisoč in ene malenkosti. 
Dogodki pa so zgodbe. Največkrat z lepimi konci. In so ena velika priložnost za učenje."

Kako bi s tremi besedami opisala svoj pristop h kuhanju?
"Oseben: Vrt, lonec, jed."
"Profesionalen: Sistem, boljši sistem, popoln sistem … ob upoštevanju vseh trendov, ki so pomembni za kreativno kulinarično izkušnjo." 

Na Akademiji Jezeršek vodiš kar tri kulinarične delavnice z različnimi tematikami. Zaupaj nam, katera izmed njih ti je najljubša ali najbližje?
"V kuhinji z ljubeznijo s Sofijo Loren. Nekoč je bila Sofija Loren zvezda, ki jo je moja mami oboževala. Ta delavnica je hkrati spomin in sedanjost. In potrudila se bom, da bo tudi prihodnost.

Ali se še spomniš kdaj si prvič prelistala recepte kraljice sredozemske kuhinje, Sophie Loren, in kdaj je v kuhinji prvič zadišalo po njej?
"Bilo je nekoč, diši pa še danes."

Najprej je bila kuharica, ki je napisala knjigo. Nato so o njej posneli film. Kako je nastala ideja, da recepte Julie Child preizkusimo v obliki kulinarične delavnice?
"Bila je gospa in žena, ki ji to ni bilo dovolj. In našla si je hobi - kulinariko. In premagala vse »moške« ovire. In se povzpela na takratni medijski vrh kulinarike. In juhuhu za njo in vse njene sledilke."

Kakšno hrano najpogosteje pripravljaš doma?
"Simply the best."

Ali obstaja kakšna jed, ki bi jo želela pripraviti, pa do sedaj še nisi imela priložnosti ali poguma?
"Pohorska omleta."

Če bi lahko izbirala, s kom bi najraje ustvarjala v kuhinji in zakuhala dobro kulinarično zgodbo?
"Catering zgodba v sodelovanju Simfoničnega orkestra in kuharske brigade." 

No, smo vam rekli, da je naša Ana res nekaj posebnega. Prepričani smo, da je čas, da so spoznate tudi osebno. Kdaj? Na kuharski delavnici seveda: Prijavite se in bodite del Aninega orkestra!