Z Jezerški v Slovensko Hišo 2018 v Pjongčang - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Z Jezerški v Slovensko Hišo 2018 v Pjongčang

Z Jezerški v Slovensko Hišo 2018 v Pjongčang

Sora pri Medvodah, 25. 10. 2017
Podjetje Jezeršek gostinstvo, ki je postalo ponosni partner Slovenske hiše 2018, bo prihodnje leto s seboj na zimske olimpijske igre v Pjongčang vzelo mladega perspektivnega študenta smeri gostinstvo in/ali turizem, ki ga bodo izbrali prek razpisa in tako dodali svoj doprinos k reševanju problematike na področju zaposlovanja v gostinstvu. 

Na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu prihodnje leto bo po osmih letih zopet zaživel projekt Slovenska hiša, pri katerem OKS-ZŠZ skupaj s partnerji nadaljuje s projektom združevanja športa in gospodarstva v tujini. Poleg vrste uspešnih slovenskih podjetij je pogodbo podpisalo tudi podjetje Jezeršek gostinstvo, ki je tako postalo uradni partner Slovenske hiše v južnokorejskem Pjongčangu in se pridružilo slovenski olimpijski družini.

Družinsko podjetje Jezeršek gostinstvo, ki je vsem dobro poznano kot vodilno podjetje z več kot 35-letno tradicijo in izkušnjami na področju gostinstva ter organiziranja inovativnih in kreativnih kulinaričnih doživetij, bo v Slovenski hiši 2018 v Pjongčangu pod mednarodno blagovno znamko SORA – Creative Catering by Jezeršek skrbelo za vrhunsko slovensko kulinariko na raznovrstnih dogodkih in ob sprejemih slovenskih dobitnikov kolajn.

Ker želijo kot mlado podjetje, katerega vodenje so pred nekaj leti prevzeli štirje bratje Jezeršek, dati pozitiven zgled in prispevati k reševanju problematike na področju zaposlovanja v gostinstvu, bodo v sodelovanju z OKS-ZŠZ preko razpisa izbrali študenta smeri gostinstvo in/ali turizem, ki bo poletel z njimi v Pjongčang na strokovno ekskurzijo v Slovensko hišo 2018

Jure Jezeršek, poslovni direktor, ki je hkrati tudi podpisnik zapečatenega partnerstva, pravi: »S to idejo želimo podpreti mlade posameznike, ki želijo delati v gostinstvu in turizmu, jim omogočiti nepozabno življenjsko izkušnjo in s tem pokazati, da ima tudi delo v gostinstvu svoje prednosti.« Hkrati pa vabi študente smeri gostinstvo in/ali turizem, stare od 18 do 30 let in s statusom študenta, da se prijavijo na razpis ter potegujejo za vstopnico do elitnega športnega dogodka.  

»Izbranec bo poleg letalske karte in enotedenskega bivanja v Slovenski hiši imel priložnost spoznati, kako poteka delo v dinamičnem in edinstvenem okolju na največjem športnem dogodku, zimskih olimpijskih igrah.« pri tem spodbuja mlade Peter Dokl, vodja Slovenske hiše 2018.

Kot zanimivost naj omenimo še to, da to ni prvo takšno sodelovanje Jezeršek gostinstva na zimskih olimpijskih igrah. Že leta 1992 v Albertvillu, ko je Slovenija prvič nastopala kot samostojna država, so Jezerški v takratni Slovenski hiši skrbeli za vrhunsko kulinarično pogostitev 25 slovenskih športnikov in drugih gostujočih. 

»Ponosni smo, da je naše podjetje postalo partner Slovenske hiše 2018 v Pjongčangu, kar še dodatno dokazuje, da smo na pravi poti do cilja, tj. postati vodilno podjetje v jugovzhodni Evropi ter se uvrstiti med 10 najboljših organizatorjev in ponudnikov cateringa v Evropski uniji. Naša glavna naloga bo vse dni zagotavljati vrhunsko kulinariko in skozi njo predstavljati slovensko kulturo ter gostoljubnost. Dodatna motivacija za nas pa je vsekakor informacija, ki smo jo dobili pred kratkim, in sicer, da bodo za kulinariko v drugih taborih, npr. sosednjem avstrijskem in nemškem, za kulinariko skrbeli vodilni v svetu na področju cateringa, kar pomeni, da se bomo tudi tokrat postavili ob bok najboljšim.«  še zaključi Jure Jezeršek iz Jezeršek gostinstva. 

Potek razpisa:

Med vsemi prijavljenimi bo podjetje Jezeršek gostinstvo na osnovi meril razpisa izbralo do 20 kandidatov, ki se bodo uvrstili v ožji izbor. Največ 20 kandidatov bo moralo opraviti testiranje na terenu (plačano delo), in sicer v skupnem številu 80 opravljenih ur. Na podlagi skupne ocene, ki jo bodo oddali vodje projektov in vodji lokacij Jezeršek gostinstva za posameznega kandidata, bo razpisna komisija na osnovi meril razpisa med vsemi kandidati izbrala 5 finalistov, ki bodo prišli v finalni izbor. Strokovna komisija bo na podlagi individualnih razgovorov z vsakim finalistom izbrala najbolj ustreznega kandidata. Izbrani kandidat, ki bo odpotoval na strokovno ekskurzijo, bo znan 27. 12. 2017. 

Več TUKAJ.