Izšla knjiga o peki kruha z drožmi avtorice Nataše Djurić - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Izšla knjiga o peki kruha z drožmi avtorice Nataše Djurić

Izšla knjiga o peki kruha z drožmi avtorice Nataše Djurić

Ljubljana, 11. 12. 2017
Dragi ljubitelji peke, danes imamo za vas krasno novico!

Pod avtorstvom Nataše Đurić je izšla prva slovenska knjiga o peki z drožmi z naslovom Kruh z drožmi - popoln priročnik za peko s kislim testom z recepti za kruhe ter slano in sladko pecivo.

Nataša Djurić je avtorica nagrajenega bloga Zapečenega kruha se največ poje, marsikdo pa jo zagotovo pozna tudi kot simpatično mentorico kulinaričnih delavnic, ki ju je vodila na Akademiji Jezeršek: Peka kruha z drožmi in Peka pic v krušni peči.

Na 300 straneh svojega prvenca vas Nataša korak za korakom vodi prek podrobnega in strokovnega uvoda, natančne priprave droži in mnogih izzivov, ki vam jih ponuja peka. Bralcu olajša delo, saj vnaprej rešuje zagate, ki jih lahko sreča na svoji poti. Predvsem pa poskrbi, da boste pri peki z drožmi neznansko uživali. Več kot 40 podrobno opisanih receptov vas bo pripeljalo do odličnega kruha in nadvse zdravih dobrot z drožmi. Posebno poglavje je posvečeno celo brezglutenski peki z drožmi, pa slanemu in sladkemu pecivu. 
 
Z natančnimi besedili, odličnimi avtorskimi fotografijami in vrhunskim oblikovanjem je to knjiga, ki si jo na svojih policah želijo vsi ljubitelji kruha, tako domači kot profesionalni. 

Knjiga je izšla v specializirani kulinarični založbi Dedal (revija Dober tek) in jo je možno kupiti v več kot 90 knjigarnah po celi Sloveniji. Urednica je izkušena Katja Jenčič, knjigo pa je oblikoval vrhunski oblikovalec Primož Pislak, ki je za svoje delo prejel že številne oblikovalske nagrade. 

Nataši ob izidu knjige iskreno čestitamo in ji želimo še mnogo kreativnih domislic na njeni ustvarjalski poti.

Vir fotografij: Nataša Djurić