NOVICE - 2017 - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE - 2017

22. 12. 2017

Sonja Jezeršek spekla potico za papeža kar v Rimu

Dobrega pol leta po tem, ko sta Melania Trump in papež dvignila prepoznavnost slovenske potice, sta Sonja in Franc Jezeršek tokrat kar v Rimu spekla osem božičnih orehovih potic, eno tudi za papeža.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 14. 12. 2017

Gourmet cup 2018: Kulinarični vrhunec zime pod strokovnim vodstvom Ane Roš

S svetlobno hitrostjo se bliža zdaj že tradicionalni dogodek visoke kulinarike na snegu – Gourmet Cup 2018, ki se bo odvijal od 27. do 30. januarja 2018, prvič pod okriljem nove kulinarične znamke Gourmet Ljubljana. Tokrat bogatejši še za strokovni del pod vodstvom Ane Roš, ki bo gostila številne domače in mednarodne goste, govorce ter kuharske virtuoze.
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 11. 12. 2017

Praznični recepti Mirjam Grilc

Za vas smo pripravili dva recepta izpod rok Mirjam Grilc, vodje kulinarične delavnice na Akademiji Jezeršek - Zeliščna kuharija.
Preberi več
Ljubljana, 11. 12. 2017

Izšla knjiga o peki kruha z drožmi avtorice Nataše Djurić

Pod avtorstvom Nataše Đurić je izšla prva slovenska knjiga o peki z drožmi z naslovom Kruh z drožmi - popoln priročnik za peko s kislim testom z recepti za kruhe ter slano in sladko pecivo.
Preberi več
Dvor Jezeršek, 8. 12. 2017

NAJ POTICA 2017: Na natečaju je zmagala orehova potica!

Mija Lunar je s svojo orehovo potico prepričala strokovno komisijo in obiskovalce.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 30. 11. 2017

Gourmet Cup 2018 konec januarja z vrhunsko zasedbo!

Če vsaj malo poznate Jezerške, potem veste, da so tudi cilji, zdaj že lahko tradicionalnega dogodka Gourmet Cup, zelo ambiciozni.
Preberi več
Ljubljana, 28. 11. 2017

Nova hladilnica in 3.500 evrov za ljudsko kuhinjo Zavoda Pod strehco

Zvezda Srčnega večera je bil nedvomno velik prijatelj Zavoda pod strehco, chef Luka Jezeršek. Ta je že poleti med Tednom nezavržene hrane nesebično priskočil na pomoč in prevzel odgovornost kuhanja v času, ko je Roman Klinar, chef kuhinje, odšel na zasluženi dopust. V tistem tednu je Luka ugotovil, kako zelo nujno gostilnica potrebuje primerno hladilnico.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 14. 11. 2017

Izza pulta: Aleš Gorenc, kralj črne omame

Če ste ljubitelj kave, potem enostavno ne smete zamuditi delavnice Omamni svet kave, ki jo vodi barista Aleš Gorenc. Aleš je verjetno eden najbolj strastnih ljubiteljev te črne omame. Njegovi prvi koraki v svetu kave se niso pričeli tako dolgo nazaj, vendar je z vnemo, trudom in predanostjo danes pravi mojster v pripravi kave in latte art-u. Aleša lahko spoznate na naši delavnici, kjer vam bo svoje znanje predal z veseljem in navdušenjem tako v teoretičnem kot praktičnem delu. Na delavnici vas bo popeljal na potovanje od zibelke do skodelice omamnih arom. Skupaj bomo spoznali pravilno pripravo kavnih napitkov ter si izmenjali nasvete in izkušnje.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 2. 11. 2017

Slovenija je zrela za visoko kulinariko. Čas je za Gourmet Cup 2018!

Se še spomnite lanskoletne evforije okusov, ki nam jo je zakuhalo kar 11 top chefov vključno z Vincenzom Guarinom, prejemnikom Michelinove zvezdice? Seveda, le kdo se ne bi spominjal lanskoletnega Gourmet cupa, ki je poskrbel tudi za pravo smučarsko mrzlico med več kot 150 tekmovalci gostinci, vinarji in gurmani. Za vas imamo novico. Znan je namreč datum Gorumet cupa 2018! Save the Date: od 27. do 30. januar 2018. Tako je! Gourmet cup 2018 bo trajal kar 4 dni. Pa ne samo to, poskrbeli bomo tudi za nepozabno »experience dinner« z enim najboljših chefov na svetu in pester strokovno-izobraževalni program z Ano Roš na čelu. Ste si že zabeležili datum?
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 10. 2017

Z Jezerški v Slovensko Hišo 2018 v Pjongčang

Podjetje Jezeršek gostinstvo, ki je postalo ponosni partner Slovenske hiše 2018, bo prihodnje leto s seboj na zimske olimpijske igre v Pjongčang vzelo mladega perspektivnega študenta smeri gostinstvo in/ali turizem, ki ga bodo izbrali prek razpisa in tako dodali svoj doprinos k reševanju problematike na področju zaposlovanja v gostinstvu.
Preberi več