Izza pulta: Nataša Arčnik Šurlan, naj zadiši po slastnih pitah - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Izza pulta: Nataša Arčnik Šurlan, naj zadiši po slastnih pitah

Izza pulta: Nataša Arčnik Šurlan, naj zadiši po slastnih pitah

Cerklje na Gorenjskem, 8. 1. 2018
Dobra novica za vse ljubitelje slastnih pit vseh oblik in velikosti: na Akademijo Jezeršek se vrača priljubljena delavnica, tokrat pod taktirko Nataše Arčnik Šurlan, ki verjame v ravnovesje in moč dobrih sestavin, ki so njena glavna inspiracija pri ustvarjanju slastnih jedi. 

Več o Nataši in njeni ljubezni do kuhinje pa v spodnjem intervjuju.   

Kdaj in kako se je začela tvoja kulinarična zgodba?
»Moja kulinarična izkušnja se je pričela, ko so me v Organic Gardnu povabili, da pomagam pri pripravi burgerjev.«

Katera svetovna kuhinja ti je najbolj všeč?
»Najbolj mi je pri srcu italijanska kuhinja, rada pa posegam tudi v vsa druga celinska področja kulinarike. Na splošno me privlači vse, kar je inovativno, lepo narejeno in seveda okusno.«

Katero živilo se na tvojem jedilniku znajde najpogosteje in zakaj?
»Na mojem jedilniku je najpogosteje zelenjava v kombinaciji z začimbami in še čem ... To pa zato, ker takšen način prehranjevanja najbolj služi mojemu telesu.«

Kaj bi rekla, da je tvoja najljubša sladka pregreha?
»Pite vseh vrst.«

Ali obstaja kakšna jed, ki bi jo želela pripraviti, pa še nisi imela poguma/priložnosti zanjo?
»Mogoče kakšno prav posebno sladico, ki meri v višino več kot jaz.«

Kakšno hrano sicer najpogosteje pripravljaš?
»Najpogosteje pripravljam jedi iz zelenjave. Sem namreč vegetarijanka. Rada pa pripravim tudi kakšne dobre ribe.«

Ali se za ustvarjanje v kuhinji ravnaš po srcu ali raje preverjeno po receptu?
»Pri meni je vedno na prvem mestu srce in pozitivna energija, saj menim, da skozi to dajemo ljudem več. Šele nato je recept.«

Koliko časa navadno nameniš pripravi hrane doma?
»Odvisno. Za vikende si rada vzamem malo več časa za ustvarjanje v kuhinji in temu primerno tudi pripravim oziroma pripravimo več jedi, saj imam to srečo, da tudi partner zelo rad kuha. Med tednom je za to malo manj časa, se pa trudim, da jemo večinoma doma.«

Zaupaj nam, kaj vse se bodo udeleženci tvojih delavnic naučili? Ali je priporočljivo predznanje?
»Predznanje na delavnici ni potrebno, saj bomo delavnico začeli z osnovami. Naučili se bomo priprave testa in različnih nadevov za okusne slane in sladke pite in to na način, da bodo lahko pridobljeno znanje s pridom uporabljali doma ter s tem osrečevali svoje najbližje.«

Bi se tudi vi želeli pridružiti Nataši pri ustvarjanju slastnih sladkih in slanih pit? Potem se prijavite na delavnico Slastne pite, ki bo na Akademiji Jezeršek potekala v soboto, 3. 3. 2018 s pričetkom ob 10. uri, in svoje domače razveselite z okusnimi novimi recepti.