Philip Rachinger – vzhajajoča zvezda, ki osvaja svetovno kuharsko javnost - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Philip Rachinger – vzhajajoča zvezda, ki osvaja svetovno kuharsko javnost

Philip Rachinger – vzhajajoča zvezda, ki osvaja svetovno kuharsko javnost

Sora pri Medvodah, 4. 1. 2018
Tudi letošnje vodilo Gourmet Cupa bo doživetje. Zato še s toliko večjim veseljem naznanjamo novost Gourmet Cupa 2018, edinstveno in nepozabno doživetje, »experience dinner«. V ponedeljek, 29. januarja, bomo namreč pripravili nepozaben kulinarični večer v družbi najboljših chefov, odličnih jedi in vrhunskih slovenskih vin.

Za kulinarično razvajanje bodo na »experience dinner« skrbeli najboljša kuharska mojstrica na svetu, Ana Roš, vzhajajoča avstrijska zvezda Philip Rachinger in kuharski mojster Luka Jezeršek, ki bodo za goste pripravili 9-hodni meni in posebno presenečenje ob koncu.

Ker smo o Ani in Luki že veliko slišali, tokrat predstavljamo mladega kuharja Philipa Rachingerja, ki skupaj z očetom v bližini Linza vodi družinsko restavracijo Mühltalhof, ki sodi med najbolj perspektivne v državi. Arhitekturno zanimiv butični hotel na avstrijskem podeželju je danes pribežališče ljubiteljev umetnosti in visoke kulinarike. 

Philip Rachinger je komaj 28-letni kuharski zanesenjak, ki zadnja leta prepričljivo osvaja svetovno kuharsko javnost, saj ga kot vzhajajočo zvezdo označujejo eminentna kuharska imena, med njimi tudi Ana Roš. Mladi kuharski mojster, ki mu je bilo kuhanje položeno v zibelko priznava, da ga pri delu vodi strast: »Biti moraš strasten pri stvareh, ki jih počneš. In ko si strasten, ti je všeč trdo delo.« 

Preden je prevzel domači posel je veliko potoval po svetu in črpal znanje v evropskih kulinaričnih prestolnicah. Bogate izkušnje si je nabiral v uglednih avstrijskih restavracijah ter kasneje v Londonu, Barceloni in Parizu, kjer je delal s Svenom Chartierjem, učencem slavnega Alaina Passarda. Leta 2014 se je vrnil v domačo restavracijo, kjer se drži načela, da mora biti kuhanje enostavno. V ospredje postavlja kombinacije okusov, pri čemer za svoje jedi uporablja izključno regionalne sestavine.

Philip je Slovenijo prvič obiskal pred skoraj 13 leti, ko je z družino obiskal Kobarid. Medtem, ko bo to zanj šele tretji obisk, njegov oče prihaja v Slovenijo vsako leto. Po njegovem mnenju imata Avstrija in Slovenija veliko skupnega. Glavna prednost za Slovenijo pa je prav morje in njegovi plodovi. To je nekaj, kar si želi vsak. Ne skriva pa niti svojega navdušenja nad soško postrvjo in dobrimi gobami iz naših gozdov. 

Število mest za "experience dinner" je omejeno. Prijave sprejemamo tukaj