Gourmet Cup Ljubljana: Prihajajo zveneča imena kulinaričnega sveta - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Gourmet Cup Ljubljana: Prihajajo zveneča imena kulinaričnega sveta

Gourmet Cup Ljubljana: Prihajajo zveneča imena kulinaričnega sveta

Sora pri Medvodah, 12. 1. 2018
Letošnji 4-dnevni program Gourmet Cupa Ljubljana, ki se bo odvijal od 27. do 30. januarja 2018, bodo zaznamovala številna zveneča imena kulinaričnega sveta. Pa ne samo slovenska, kot je Ana Roš in številni drugi TOP Chefi, prihaja namreč tudi avstrijska vzhajajoča zvezda Philip Rachinger, ki prepričljivo osvaja svetovno kuharsko javnost, pa Michelinovi Chefi, kuharski kritiki in naslednik »kuharskega imperija Marchesi«, slovitega kuharskega mojstra Gualtiera Marchesija, ki je prvi v Italiji pridobil tri Michelinove zvezdice.

Gourmet Cup Ljubljana 2018, dogodek visoke kulinarike na snegu, bo v štirih dneh, med 27. in 30. januarjem, tokrat potekal kar na dveh prizoriščih, Ljubljanskem gradu in smučarskem središču Krvavec. Gostil bo številne domače in mednarodne goste, govorce in priznane kuharske virtuoze ter obiskovalcem nudil mnoga kreativna kulinarična doživetja. Skupaj se bomo razmigali na snegu, si privoščili vrhunske kulinarične specialitete ter obogatili svoje znanje na področju trendov in smeri razvoja v gostinstvu in kulinariki.

Dogodek bodo otvorili kar trije TOP Chefi, Bine Volčič, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek, sodniška trojica nove, že 4. sezone kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija, in sicer v soboto, 27. Januarja, na Gorenje Gourmet Večerji na zajli. Gostom kulinaričnega zajlanja bodo rock'n'roll chef, kralj sladic in kuharski selektor v zasebnih gondolah ob soju sveč in čarobnem pogledu na pobeljene krvavške strmine postregli s pravimi kulinaričnimi mojstrovinami. 

Nedeljski Gourmet na snegu bo 28. januarja razvajal vse obiskovalce Krvavca ter gurmane po duši in srcu. Svetovni prvak v pripravi testenin Jure Tomič (Ošterija Debeluh), Chef s svojevrstnim stilom Igor Delak (Mochoritsch, Avstrija), kuharska diva Ana Šušteršič(Jezeršek gostinstvo), svež veter s prestižnega dvorca David Bucik (Gredič Dobrovo), toskanski Chef Michelin Guiseppe Mancino (Il Piccolo Principe**, Italija), mladi in podjetni Chef Michelin Ivan Bombieri (Ristorante La Taverna*, Italija) in avtentični milanski Chef Cesare Battisti (Ristorante Ratanà, Italija) bodo vse od 11. pa do 15. ure na krožnikih ponosno razgaljali svoje kuharske kreacije, s katerimi bodo za ceno 4 EUR po jedi zagotovo zadovoljili še tako zahtevne goste.    

Letošnje novosti, ki jih nikakor ne gre zamuditi, bo tokrat gostil Ljubljanski grad. Biser Ljubljane bo v sklopu Gourmet Cupa Ljubljana, ki letos prvič poteka pod okriljem nove kulinarične znamke Gourmet Ljubljana v partnerstvu s Turizmom Ljubljana, v ponedeljek, 29. januarja gostil najboljšo kuharsko mojstrico na svetu, Ano Roš in njene goste. 

Čez dan bo potekala strokovno-izobraževalna konferenca, ki bo pokrivala dve pereči tematiki: »Potencial Slovenije kot kulinarične destinacije« ter »Izobraževanje in kadrovanje v gostinstvu in turizmu«. 

Kako velik je potencial kulinarične Slovenije, kaj Slovenija dela na področju razvoja in promocije gastro turizma, kakšni so načrti in kaj moramo narediti, so le nekatera vprašanja, na katera bodo odgovarjali predavatelji v sklopu prve tematike: Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, Toni Tomašek, glavni kreativni direktor Publicis One za Slovenijo in Hrvaško, Justyna Adamczyk, Chief International Officer, Gault & Millau International, ter gostje okrogle mize: Ana Roš, najboljša kuharska mojstrica na svetu, Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, Justyna Adamczyk, Chief International Officer, Gault & Millau International, in Paolo Marchi, najvplivnejši italijanski kuharski kritik in lastnik blagovne znamke Identità Golose.

Druga tematika konference bo predavatelje in govorce postavila pred dileme, ki bremenijo področje izobraževanja in kadrovanja v gostinstvu, kjer si bomo ogledali primere dobrih praks izobraževanja in zaposlovanja tako domačih kot tujih podjetij, hkrati pa poskušali slediti filozofiji, ki temelji na treh stebrih: »the Art of Operations, the Passion for Guests and the Science of Business which together blend in the formula to success«. Z nami bodo Achim Schmitt, profesor strateškega managementa in prodekan znamenite univerze Ecole Hoteliere de Laussane (EHL), Švica, Arturo Sims, Managing Director at Vantage Hospitality Consultants, Hong Kong, Ana Roš, Hiša Franko, Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, Jasna Kržin Stepišnik, direktorica Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (BIC) in Enrico Dandolo, naslednik »kuharskega imperija Marchesi« prvi kuhar v Italiji, ki je v svoji restavraciji pridobil tri Michelinove zvezdice in kjer še danes na akademiji v Milanu izpopolnjujejo svoje znanje številni odlični kuharji.  

Ponedeljkovega večera se bomo zagotovo spominjali še dolgo. Ana Roš, najboljša kuharska mojstrica na svetu, Philip Rachinger, komaj 28-letni kuharski zanesenjak, ki prepričljivo osvaja svetovno kuharsko javnost, in Luka Jezeršek, kuharski mojster in pobudnik številnih iniciativ, bodo s svojo nenadkriljivo kreativnostjo, talentom in strastjo do kuhanja 120 gostom v okviru doživljajske večerje (experience dinner) pripravili nepozabno doživetje. Najprej s pozdravom iz kuhinje, nato pa z edinstvenim 9-hodnim menijem s prav posebnim presenečenjem na koncu in vrhunsko vinsko spremljavo slovenskih vinarjev po izboru hiše dobrih vin, Koželj.    

Gurmanskemu razvajanju pa še kar ne bo konca. Zadnji, četrti dan, bo čas za zabavo na belih strminah. V torek, 30. januarja je namreč dan za težko pričakovani Audi Pokal Gourmet Krvavec. Dan, ko bodo obiskovalci po žrebu številk in okusnem Argeta Exclusive zajtrku, ki ga bo »zakuhal« sam kuharski velemojster svetovnega kova Janez Bratovž, obuli smučarske čevlje, si zapeli smuči in se podali v boj za zmagovalne stopničke.

Za potešitev lakote vseh tistih, ki so malo manj tekmovalni in se bodo raje družili na snegu, bodo tokrat poskrbeli eminentni kuharski Chefi: Marko Pavčnik (Pavus), Luka Košir (Gostišče Grič), Tomaž Bolka (Gostilna Krištof), Boštjan Trstenjak (Cubo), Ilija Pejić (Ilija Golf Club Tarviso, Italija), Ksenja Krajšek Mahorčič (Gostilna Mohorčič) in Srečko Kunst (Gostilna Šempeter).

Seveda pa Gourmet Cup Ljubljana ne bi bil pravi smučarski dogodek, če ga tudi letos ne bi zaključili z nepozabnim after partyem, ki se bo tokrat zgodil kar v garaži spodnje postaje žičnice Krvavec. Tako je, Jezerški se vračajo v garažo, kjer bodo definitivno poskrbeli, da bodo ponovno sezuli goste z ekskluzivnim »garažnim žurom«.    

Podrobnejši program Gourmet Cupa Ljubljana 2018 najdete na spletni strani www.gourmetcup.si.

Informacije o zahtevah za akreditacije novinarjev, fotografov in predstavnikov medijev najdete tukaj. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo prek elektronskega naslova katja@jezersek.si ali na 01 361 94 13.