Izza pulta: Enostavno zabavno z Luko Capudrom - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Izza pulta: Enostavno zabavno z Luko Capudrom

Izza pulta: Enostavno zabavno z Luko Capudrom

Cerklje na Gorenjskem, 2. 3. 2018
Na Akademijo Jezeršek je zima prinesla še enega simpatičnega mladeniča, ki bo z vami z veseljem delil svoje kulinarično znanje. Tokrat vam v rubriki Izza pulta predstavljamo mladega kuharja Luka, ki na Dvoru Jezeršek razveseljuje goste z odličnimi domačimi kulinaričnimi poslasticami. 

Na njegovi novi delavnici Enostavno zabavno, ki bo na sporedu prvič 13. marca ob 17.00 uri, boste skupaj z njim odkrivali enostavne, a zabavne recepte za bogato malico, hitro kosilo, lahko večerjo ali zabavno kočerjo.

Preden se z Lukom podate na kulinarično popotovanje, pa ga spoznajte še v spodnjem intervjuju.

Kdo te je navdušil nad kuhanjem?
»Nad kuhanjem sta me že kot otroka navdušila starša.«

Kakšni so bili tvoji začetki v svetu kulinarike?
»Začetki so bili precej spontani. Že od malih nog sem rad kuhal kosila za družino. Kasneje sem se poskusil tudi kot picopek zaradi izziva, ko razvoz pic ni bil več dovolj. Nato sem se odločil za kuharski poklic, šolo, praktično izobraževanje in kar naenkrat postal zaposlen pri Jezeršku.«

Katere jedi se največkrat znajdejo v domači kuhinji?
»Jedi na žlico.«

Katera je tvoja najljubša kuhinja (italijanska, azijska, domača)?
»Domača s pridihom italijanske, azijske… ali obratno.«

Kaj misliš o slovenski kulinariki – ima možnost za uveljavitev na svetovni ravni?
»Ima vse možnosti uveljavitve, če smo jo pripravljeni pokazati širši publiki.«

Povej nam, kakšni so tvoji načrti v svetu kulinarike?
»Kulinariko približati ljudem skozi razumevanje hrane.«

Na kratko nam namigni, kaj se bo kuhalo na tvoji delavnici?
»Preproste jedi, ki jih lahko skuhamo doma med tednom.  Naučili se bomo skuhati zeliščno kremno juho po receptu Valentina Vodnika, naredili pravo obaro, pripravili brancina s poštokljo, testenine carbonara, za konec pa še slastne brownije.«

Imaš kakšen nasvet za tiste, ki bi bili radi bolj samozavestni v kuhinji in se kuhanja šele učijo?
»Poslušajte sami sebe, sprejemajte hrabre odločitve, učite se iz napak.«

Kakšno predznanje je priporočljivo, da imajo udeleženci pred tvojo kulinarično delavnico na Akademiji Jezeršek?
»Nobenih predznanj, samo roke in usta.«


Prijavi se na delavnico Enostavno zabavno, in skupaj z Luko odkrite preproste recepte, ki bodo popestrili vaše vsakodnevne jedilnike.