Dvor Jezeršek znova med najboljšimi restavracijami v Sloveniji - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Dvor Jezeršek znova med najboljšimi restavracijami v Sloveniji

Dvor Jezeršek znova med najboljšimi restavracijami v Sloveniji

Sora pri Medvodah, 28. 3. 2018

Potem ko je bila Slovenija v začetku leta po zaslugi najboljše kuharske mojstrice na svetu uvrščena na kulinarični zemljevid sveta in se celo poteguje za laskavi naslov Evropske gastronomske prestolnice leta 2021, je v sklopu tekmovanja za nagrado The Slovenia Restaurant Awards 2018 potekala še slavnostna razglasitev najboljših restavracij v Sloveniji. 27. marca 2018 so na Fužinskem gradu v Ljubljani razglasili in podelili priznanja regijskim in nacionalnim finalistom ter zmagovalcem.

Strokovna komisija je po skoraj dvomesečnem glasovanju akademije Chefs&Foodies in splošne javnosti v konkurenci letos kar 165 predlaganih restavracij razglasila finaliste in zmagovalce regije ter TOP 3 nacionalne zmagovalce, ki so skupno prejeli največ glasov.

Ponosni smo, da se je Dvor Jezeršek tudi letos uvrstil med TOP 10 restavracij v severnem delu Slovenije in s tem med najboljše restavracije v državi.

Laskavi naziv zmagovalec regije za leto 2018 so pridobile na severu restavracija Gostilna Krištof, na jugu Ošterija Debeluh, na vzhodu Hiša Denk, na zahodu Hiša Franko ter na območju Ljubljane in osrednje Slovenije Restavracija Strelec. Preostali regijski finalisti so si prislužili naziv najboljša regijska restavracija. 

Nagrado strokovne komisije in naziv najboljše TOP 3 restavracije 2018 so za ambasadorje slovenske kulinarike pridobili Hiša Franko z mednarodno prepoznavno chefinjo Ano Roš, Ošterija Debeleuh s chefom Juretom Tomičem in Gostilna pri Lojzetu s chefom Tomažem Kavčičem na čelu.

Čestitamo vsem finalistom in zmagovalcem!