Izognite se 5 največjim spodrsljajem pri organizaciji prednovoletne zabave - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Izognite se 5 največjim spodrsljajem pri organizaciji prednovoletne zabave

Izognite se 5 največjim spodrsljajem pri organizaciji prednovoletne zabave

Sora pri Medvodah, 26. 9. 2018
Spodrsljaj št. 1

Kdor odlaša, je vedno prepozen. 

Pri Jezerških imamo nekaj zlatih modrosti, ki so plod neprespanih noči, žuljavih rok in izkušnje iz prve roke. Ena izmed najmodrejših modrosti je tista o organizaciji, ki jo verjetno tudi sami prav dobro poznate – organizacija je pol uspeha ali, kot se rad pošali naš Franci: »Kdor se ne zna organizirat', mora delat'.« 

Zato nam zaupajte in verjemite, da je zelo pomembno, da imate do potankosti izdelan načrt, kje in kako bo potekala vaša zabava. Pravočasna rezervacija vam prihrani veliko stresa in skrbi, ob tem pa vam dopušča, da sproščene glave razvijate svoje kreativne ideje za vse, kar si želite ušpičiti na svoji zabavi. 

Če ste kljub temu v zagati in ne veste, kako in kam, pa pokličite nas, Jezerške, in zagotovo bomo skupaj »zakuhali« kaj nepozabnega. 


Spodrsljaj št. 2
Veliko babic - kilavo dete. 

Ker je komunikacija ključ do uspeha, vam priporočamo, da jasno določite »govorca«, ki bo vse niti trdno držal v svojih rokah. To ne pomeni, da bo vse naredil sam, ampak da bo imel vaše popolno zaupanje in bo suvereno sprejemal odločitve ter naloge naložil ekipi, ki si jo bo izbral sam. Lahko se bo ravnal po scenariju, ki si ga je zamislil, in sproti črtal rešene zadeve z dolgega seznama stvari, ki jih je treba izpeljati za popolno zabavo. Le tako boste lahko vse vpletene pravočasno zalagali s koristnimi in pomembnimi informacijami in jim omogočili, da bodo naredili, kar se od njih pričakuje. Ob prihodu prvega gosta bo torej že znano, kje bo sedel, kaj bo jedel, kaj pil, kje bo plesal – in da bo na koncu z nasmehom na obrazu odšel domov.
Spodrsljaj št. 3

Kdor špara, kruha strada.

Spomnite se enega izmed tistih lačnih trenutkov, ko se vam je ves svet zdel tako nesmiseln in ko bi še sami sebe najraje nekam poslali. Potem ste pojedli nekaj hranljivega, slastnega, okusnega, nekaj, kar vam je povrnilo nasmeh na obraz in vas navdalo z optimizmom. 

Ste se našli v zgornjem zapisu? 

Polagamo vam na srce, da vaši gostje te odrešitve ne bodo doživeli le ob kanapejih, saj vsi prav dobro vemo, da v tem trenutku vsi pomislimo na nekaj veličastnega. Kajti cilj dobre zabave je, da bodo gostje odhajali domov zadovoljni in ravno prav siti. 

Priporočamo vam torej, da se ne igrate s hormoni sreče in najdete primerno alternativo finger foodu , ki bo zadovoljila vaše goste in prizanesla vašemu proračunu. Predlagamo vam, da goste pocrkljate z gurmanskimi burgerji, legendarnim hot dogom ali večno kraljico zabav, šunko v testu. 


Spodrsljaj št. 4

Prazen žakelj ne stoji pokonci.

Nikar si ne dovolite, da bi kateri izmed vaših snovalcev zabave opravljal svoje delo lačen ali žejen. Pri načrtovanju imejte v mislih tudi malico za vse, ki bodo zaslužni za uspeh vašega dogodka. Tudi glasbeniki, varnostniki, snažilke, moderatorji, tehniki in drugi soustvarjalci vašega dogodka potrebujejo za uspešno delo energijo. Poskrbite za vse, ki bodo z vami dolgo v noč ustvarjali trenutke, vredne spomina. 

Ste vedeli, da tudi natakarji in kuharji »delujejo na hrano in pijačo«? 

Namig: bodite kralj v očeh vseh tistih, ki vam skušajo ustreči na vsakem koraku, in jih ob primernem trenutku povprašajte, ali so danes že kaj pojedli in popili. Verjemite, da tako majhna gesta prinaša najustrežljivejše ljudi, kar jih obstaja na planetu Zemlja. Preprosto, kajne?


Spodrsljaj št. 5

Mizica, pogrni se.

Mizica, pogrni se je z razlogom samo pravljica, a jo nekateri očitno tako zelo vzamejo za svojo, da pozabijo, da za vsakim produktom stoji delavnica. Pri cateringu je ta delavnica naš »back office«, torej prostor, v katerem vse pripravimo, počistimo, pospravimo in skrijemo, tako da vaše oči zaznajo samo tisto, česar si še v najlepših pravljicah včasih ne bi predstavljali. 

Pomembno je, da nam vedno zagotovite primeren delovni prostor, ki bo dober temelj za pripravo prostora, kjer boste pozneje sprejeli in pogostili svoje najtesnejše sodelavce ali poslovne partnerje. 

Da si boste lažje predstavljali, kaj potrebujemo, vam izdamo skrivnost: za svoje delo potrebujemo na enega gosta približno pol kvadratnega metra prostora. Najbolj pa smo veseli, če nam omogočite tudi dostop do vode, uporabo elektrike, uporabo smeti in sanitarij za naše sodelavce. Navsezadnje tudi glasbena skupina težko igra brez inštrumentov in odra, kajne?


Avtor: Luka Rusič, vodja cateringa