Noč čarovnic na Blejskem gradu - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Noč čarovnic na Blejskem gradu

Noč čarovnic na Blejskem gradu

Blejski grad, 23. 10. 2018

Na Blejskem gradu se vsako leto zadnji oktobrski dan dogajajo zelo čudne reči. Zdi se, kot da bi tisočletni grajski zidovi za en dan na plan izpustili vse zgodbe, ki jih tako skrbno čuvajo. Ampak te zgodbe na noč čarovnic postanejo veliko bolj strašljive ... morda k temu pripomorejo tudi čarovnice, ki se prav 31. oktobra zbirajo na letnem srečanju, morda je kriva luna. Samo najpogumnejši otroci se takrat odpravijo raziskovat mračne grajske sobane, zbirat namige in reševat zapletene uganke. Na sreči je še vsako leto doslej ta čudna situacija takoj po polnoči izginila, naslednji dan je znova posijalo sonce in zapihal veter, ki je razpršil meglo in odpihnil pajčevine. Grad je bil spet varen. Bo tudi letos tako?

Prireditev za mlajše otroke, do približno 8. leta starosti, bo v dopoldanskem času, med 11. in 13. uro. Ko na grajsko skalo pade mrak, predvidoma med 17. in 19. uro, pa si bodo verjetno upali vstopiti le še najpogumnejši otroci in odrasli

Toda da med reševanjem zapletenih ugank ne bodo krulili vaši želodčki, vas bo s svojimi kulinaričnimi prigrizki na parkirišču pod gradom pričakal naš TamNJAM in poskrbel, da se boste polni energije podali nazaj med strašljive grajske zidove in rešili strašno uganko. 

Cena vstopnice za prireditev Noč čarovnic (31. 10.) je plačilo vstopnine na Blejski grad, ki jo plačate pred vstopom.

Vir: Blejski gard