Svetovni dan hrane – smo odgovorni in dobrodelni - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Svetovni dan hrane – smo odgovorni in dobrodelni

Svetovni dan hrane – smo odgovorni in dobrodelni

Sora pri Medvodah, 24. 10. 2018

Zavedamo se, da se je v zadnjih letih naš odnos do hrane močno spremenil. Hrana je bila včasih vrednota, danes pa zaradi pretirane proizvodnje in navideznega izobilja izgublja vrednost in vse več hrane zavržemo. Tako se vsaj ob svetovnem dnevu hrane, še bolje pa vsak dan, zavedamo, da moramo z njo spoštljivo ravnati in da so naša dela naša prihodnost.

Pri Jezerških si že vrsto let prizadevamo zmanjšati količino zavržene hrane na dogodkih in v naših restavracijah.  Za popoln uspeh pa potrebujemo podporo, pomoč in energijo vseh – tudi vas.

Zato je gostom na dogodkih in v naših restavracijah od lani na voljo brezplačna embalaža za shranjevanje hrane – »NEZAVREČKA«. S tem želimo ljudi opogumiti, da preostalo hrano po dogodku odnesejo s seboj in v njej uživajo tudi pozneje.

Ob svetovnem dnevu hrane smo se letos spomnili tudi na tiste, ki živijo v pomanjkanju. Zato smo z Jezerškovim šmornom pocrkljali mlade talente iz socialno ogroženih družin, ki so del projekta Mladi junaki. Lahko le omenimo, da boste o naši povezavi z Mladimi junaki še veliko slišali.