Iz zakulisja: Začinili smo nastop SLOVEnije v Londonu - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Iz zakulisja: Začinili smo nastop SLOVEnije v Londonu

Iz zakulisja: Začinili smo nastop SLOVEnije v Londonu

Sora pri Medvodah, 21. 11. 2018

V začetku novembra se je naša ekipa mudila na enem izmed večjih turističnih sejmov, na Londonski turistični borzi WMT, kjer smo skupaj s Slovensko turistično organizacijo uspešno zastopali zeleno deželico Slovenijo. Naša naloga na stojnici je bila, da obiskovalce očaramo s tradicionalno slovensko kulinariko, kar nam je, če sklepamo po prvih odzivih, več kot odlično uspelo.

Naš nastop v Londonu pa je zaznamovala še prav posebna zgodba. Če ste letos na malih zaslonih spremljali oddaje MasterChef Slovenija, se zagotovo spomnite zmagovalca Jezerškovega izziva, Leona Oberstarja. Zmaga na izzivu je Leonu prinesla prav posebno nagrado: skupaj z Luko Jezerškom in našo ekipo so pripravili slovensko jed, s katero so v britanski prestolnici predstavili okuse Slovenije.

Pri ustvarjanju jedi so bili pozorni na to, da so uporabili živila, ki imajo pomembno vlogo v slovenski kulinarični tradiciji pa tudi njenem modernem razvoju. In iz česa so pripravili to posebno jed? Sestavljali so jo podlaga iz bučne kreme, ajdova kaša z zelenjavo, dimljena postrv in mleti praženi lešniki. Za sladico pa so ponudili čokoladni tartuf z brinovcem in brinovimi jagodami, postrežen na čokoladni zemlji, celotno sladico pa je zaokrožil okus morja – solni cvet. 

Kako res vrhunsko je bilo, si oglejte v spodnji galeriji.