20. dobrodelna licitacija barikov postregla z rekordom - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

20. dobrodelna licitacija barikov postregla z rekordom

20. dobrodelna licitacija barikov postregla z rekordom

Koper, 6. 12. 2018

Dobrodelni dogodek, ki ga Vinakoper pripravlja v obliki dražbe barikov, je letos doživel jubilejno dvajseto ponovitev. Dražiteljem, med katerimi so bili številni prepoznavni gospodarstveniki, gostinci in drugi dolgoletni podporniki te dobrodelne prireditve, so nam v degustacijo ponudili 12 vzorcev vin letnika 2018. Tako smo lahko izbirali med malvazijo, chardonnayem, refoškom, merlotom, shirazom, cabernet sauvignonom in rdečo zvrstjo.

Izbrana vina je licitatorjem predstavil glavni enolog kleti Boštjan Zidar, dražitelje pa je k dobrodelnosti tudi danes, kot že tradicionalno, spodbujal Mitja Meršol.

Izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barik sodčka je znašala 14 oziroma 16 evrov. Največje zanimanje in posledično najvišjo ceno je dosegel sodček številka 12, v katerem zori rdeča zvrst iz lege Debeli rtič. Omenjeno vino je bilo prodano za 50 evrov na liter.

Od prve licitacije dalje klet Vinakoper del izkupička namenja Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. Z današnjo dražbo bo ta znesek višji za 38.025 evrov. Na dogodku je direktor Vinakoper Borut Fakin predstavnikom Splošne bolnišnice Izola predal simbolični ček v višini 22.725 evrov, kar predstavlja sredstva prejšnjih licitacij, z današnjo licitacijo pa se je skupni znesek dosedanjih dražb povzpel na 370.300 evrov.

Kot je v svojem pozdravnem nagovoru povedal Fakin, se v družbi Vinakoper zelo dobro zavedajo, da se dobro z dobrim vrača, tudi zato bodo dobrodelno licitacijo barikov prirejali tudi v prihodnje

Tradicionalno smo se dražbe udeležili tudi mi, ki se dobrodelne dražbe barikov udeležujemo že od samega začetka. V ta namen je naš Franci v dar prejel čudovito ilustracijo najmlajših bolnikov iz pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Izola, ki bo v Hiši Kulinarike Jezeršek dobila prav posebno mesto.

Več o našem sodelovanju na dobrodelni licitaciji je Franci Jezeršek povedal tudi v spodnjem videu.

Galerija