NOVICE - 2018 - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

NOVICE - 2018

Sora pri Medvodah, 7. 5. 2018

Izza pulta: Luka Jezeršek, kuharski selektor s srčnostjo

Luka Jezeršek, le kdo ga ne pozna! Simpatični in vedno nasmejani kuharski mojster za svojo strogostjo skriva srčnost in pripravljenost vedno pomagati. O našem Luku lahko rečemo, da se je rodil s kuharskim zapisom v genih, ali, kot pravi sam, mu je bil poklic kuharskega mojstra položen v zibelko. Že od mladih nog se zaveda, da je gostinstvo lep, a zahteven poklic, ki mu moraš biti predan z vsem srcem in dušo.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 4. 2018

FerFud BBQ Tour: Najbolj vroča žar turneja po Sloveniji

Kulinarično-dobrodelni projekt FerFud se v novi izdaji vrača na slovenske ulice. FerFud BBQ TOUR je turneja, v kateri bodo na svoj račun prišli ljubitelji žara, saj v ospredje stopajo vroči hiti izurjenih žar mojstrov.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 25. 4. 2018

Kosilce: Vsak grižljaj je doživetje!

Z vami delimo novost, ki prihaja iz naše catering kuhinje, v kateri je naša kreativna ekipa zavihala rokave, staknila glave in ustvarila pravo kulinarično poslastico, ki bo že od maja na voljo za pogostitve na vaših dogodkih.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 24. 4. 2018

Pomladna ponudba na krožnikih

Pri kreiranju pomladnih jedi so naši kuharski mojstri uporabili lokalne sveže sestavine, ki so tipične za ta letni čas.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 9. 4. 2018

Izza pulta: Darko Klemen, zmagovalec MasterChef Slovenija 2016

Tokrat smo se pogovarjali z Darkom Klemnom, zmagovalcem oddaje MasterChef Slovenija 2016 in vodjo kulinarične delavnice na Akademiji Jezeršek. Tistim, ki Darka morda še ne poznate, naj povemo, da gre za simpatičnega primorskega Štajerca, nabitega s pozitivno energijo in kuharsko ustvarjalnostjo, ki mu je nikoli ne zmanjka. Več o njegovi kuharski poti pa si preberite v intervjuju.
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 28. 3. 2018

Dvorska žametovka bo letos že desetič obrodila

Letos mineva deset let, odkar je Dvor Jezeršek postal bogatejši za potomko najstarejše trte na svetu, ki raste na mariborskem Lentu. V sredo, 28. marca 2018, je na dvorskem vrtu že deveto leto zapored potekal njen rez. Prijetna družba dragih prijateljev in končno tudi žarki sonca so bili prelepo darilo za Francija Jezerška, ki je prav tisti dan praznoval 70. rojstni dan.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 28. 3. 2018

Dvor Jezeršek znova med najboljšimi restavracijami v Sloveniji

Potem ko je bila Slovenija v začetku leta po zaslugi najboljše kuharske mojstrice na svetu uvrščena na kulinarični zemljevid sveta in se celo poteguje za laskavi naslov Evropske gastronomske prestolnice leta 2021, je v sklopu tekmovanja za nagrado The Slovenia Restaurant Awards 2018 potekala še slavnostna razglasitev najboljših restavracij v Sloveniji. 27. marca 2018 so na Fužinskem gradu v Ljubljani razglasili in podelili priznanja regijskim in nacionalnim finalistom ter zmagovalcem.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 28. 3. 2018

Tradicionalne velikonočne jedi

Bližajo se velikonočni prazniki, ko bodo naše domove s svojim obiskom in prešerno voljo napolnili sorodniki in prijatelji, mize pa se bodo šibile pod težo velikonočnih dobrot, med katerimi ne bodo manjkali pisani pirhi, velikonočna šunka, hren in potica. Lahko pa na velikonočni jedilnik dodate tudi kakšno bolj tradicionalno jed, na katero smo v današnjih dneh že nekoliko pozabili.
Preberi več
Cerklje na Gorenjskem, 2. 3. 2018

Izza pulta: Enostavno zabavno z Luko Capudrom

Na Akademijo Jezeršek je zima prinesla še enega simpatičnega mladeniča, ki bo z vami z veseljem delil svoje kulinarično znanje. Tokrat vam v rubriki Izza pulta predstavljamo mladega kuharja Luka, ki na Dvoru Jezeršek razveseljuje goste z odličnimi domačimi kulinaričnimi poslasticami.
Preberi več
Sora pri Medvodah, 21. 2. 2018

Iz zakulisja: Šport in kulinarika, z roko v roki

Športni dogodki niso le priložnost za sprostitev, temveč mnogo več – številni poslovneži tako v tujini kot v Sloveniji ugotavljajo, da so na primer nogometne tekme odlična priložnost za sklepanje poslov, povabilo poslovnih partnerjev na tekmo pa pogosto nadomesti poslovni sestanek v pisarni ali poslovno kosilo.
Preberi več