Iz zakulisja: S TAMnjamom na Svetovni dan snega - Jezeršek gostinstvo
SI
Show menu

Iz zakulisja: S TAMnjamom na Svetovni dan snega

Iz zakulisja: S TAMnjamom na Svetovni dan snega

Sora pri Medvodah, 23. 1. 2019

Prva letošnja snežna pošiljka je bila kot nalašč za praznovanje 8. Dneva snega v Planici. Tako so v dolini pod Poncami ponovno pripravili brezplačne športne aktivnosti, namenjenih predvsem otrokom in družinam. 

Poudarek je bil na promociji nordijskih športov, smučarskih skokov in teka na smučeh. V družbi Ceneta Prevca so na doskočiščih malih skakalnic izdelali dve različno veliki skakalnici za otroke, v izteku petih planiških skakalnic uredili tekaške proge, v neposredni bližini uredili zasneženo nogometno igrišče, poligon za deskanje na snegu z Žanom Koširjem in sankaški poligon. Vso opremo so si otroci lahko brezplačno sposodili, poskrbljeno je bilo tudi za strokovno vodstvo in odlično animacijo dogodka.

Tam sta bila tudi naš Kralj šmorna in TAMnjam, ki sta bila nad snežnim vzdušjem nadvse navdušena. Želodčke obiskovalcev dogodka sta grela s tradicionalno Kranjsko klobaso, jajčnimi vlivanci po pastirsko, za posladek pa ni manjkal niti znamenit Jezerškov šmorn. V Jezeršek gostinstvu smo poskrbeli tudi za Jezerškov sladik skriti zaklad, na lov katerega se je podalo več kot 200 malih sladkosnednežev. Več utrinkov pa si oglejte v galeriji. Mi se že veselimo naslednjega dogodka, ki bo na sporedu januarja 2020. Mi bomo spet tam, kaj pa vi?


Vir: Dan snega, Planica 2019